Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s jablečnou nádivkou

Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do moučkového cukru, kterým lze tento křehký koláč navrch posypat.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 225 kJ /
4 834 kcal
Bílkoviny78,27 g
Tuky31,09 g
Vláknina74,20 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 464 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy1 023,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto na vále zpracujeme a rozdělíme na 2 díly. Každý díl vyválíme na slabý plát o velikosti plechu. Krok 2: Z očištěných a nastrouhaných jablek (vodu z jablek nesléváme), pudinkového prášku, cukru a skořice připravíme náplň. Vše spolu promícháme. Krok 3: Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech dáme první plát, na něj rozetřeme nádivku, kterou přikryjeme druhým plátem. Krok 4: Rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme do zrůžovění. Krok 5: Po upečení a vychlazení koláč pocukrujeme.

TIP: Jablečné moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s jablečnou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s jablečnou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

vynikájící ,já to vylepšila ještě tím,že do ádivkyjsem místo jedoho pudingu dala prášek na krém na dukátové buchtičky a jeden tvaroh je to naprosté nebe hubě :-))

Kdysi jsem vyzkoušel linecké z polohrubé mouky a už jsem zapomněl, že těsto je jako ze stážnického písku...:-8
No, snad si to už nadosmrti zapamatuji:-D
Nikdo nezmiňuje velikost plechu, ale vězte že rozválet polovinu těsta na plát obvyklé velikost plechu 35 x 30 cm mi dalo setsakra zabrat; těsto bylo tenké do 3 mm, spodní plát jsem přenesl i s papírem a horní plát jsem s vč. papíru navinul na váleček, a papír odstranil až při ukládání plátu na koláč.
Doporučuji na plech běžné velikosti připravit těsta aspoň o 1/3 více
Na náplň jsem použil toto bez skořice: https://www.toprecepty.cz/recept/14953-jablecna-po... Na kilo "povidel" jsem vystačil s jedním pudinkem a ještě jsem na nádivku pokladl skoro litr zahradních ostružin.
Paní casinová nad použitou moukou protočila panenky..., ale jinak prý jí chutnalo :-)

Moc dobre, prave jsem vyzkousela a pochutnavame si cela rodina.

market: pudink není vařený, smícháš nastrouhaná jablka, cukr, pudinkový PRÁŠEK, skořicí dohromady a dáš to na první plát,na to dáš druhy plát.;-) určitě to bude dobré,já dělám bábovku s pudinkovým práškem...a taky paráda:yes:

Holky,ten pudink neni vareny? To nasypu jen prasek na jablicka? Moc me to laka,ale chci se presvedcit ze to chapu dobre abych to nezkonila :) diky moc.

přidala jsem Vám i fotku :) a samozřejmě bodík;-)

hezký den. dnes upečeno a před chvílí ochutnáno. Koláč je vynikající - děkuji za recept ;-):yes:

Výborný. Mohu jen doporučit.:yes:

Dnes jsem odzkoušela a můžu jen doporučit :yes::yes::yes:
Mám odzkoušené i podobné recepty, ale tento se mi nejlépe osvědčil, těsto není příliš sladké, dobře se s ním pracovalo.
Takže posílám bodík :-)):-)):-))

Peču často, vždy je hned pryč :-)

byl velice chutný:-p

Ukládám a udělám-vypadá to fantasticky!!:yes::yes::yes:

Koláč je úžasně křehký, moje maminka dělá prakticky stejný. Ale upekla jsem ho podle tohoto receptu. Přidala jsem fotky. :-):yes:+

kdokoliv:nastrouhaná jablka se smíchají s pud. práškem, osladí a přidá se skořice. Toť vše:-)

Irisko, ta fotka nemá chybu!!:yes:

já to tedy chápu..nevím čemu na tom nerozumíš??:-))

:-( tak já nevím, co je nesrozumitelné - když smícháme, tak smícháme a rozetřeme na těsto :-D:-));-)mám ráda jednoduché recepty, hlavně stručně popsané :yes:, nebo si najdu jiný, který pochopím

Vypada to dobre ale RECEPT JE NESROZUMITELNY..
tak fajn... a ted pro ty, kteri to jeste nepekli..
ty jablka sekam-strouham a varim v tom pudingu?:-? Varim jablka a az pusti stavu dam tam puding? :-? nebo pridam vodu? nebo je vubec nevarim (nastrouham a az pusti stavu smicham s puding. praskem a sup s tim na testo?) :-? :-?:-//

Vynikající a opravdu k nakousnutí k nedělní kávičce.:yes:

Tématické fráze:
jablečná koláč, jablečné buchty, jablková nádivka, ořechová nádivka do koláčů, jablecna buchta, jablková nádivka do koláčů, koláč s přesnídávkou, pudinková nádivka, jablečné recepty, nádivky do buchet, koláč s jablkovými povidly, ořechová nádivka do buchet, královská buchta, nádivka do buchet, buchta s přesnídávkou, jablková nádivka do buchet, recept na jablečnou buchtu, nádivky do svatebních koláčků, královské jablečné řezy, koláč s jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr, tuk hera, vejce, mléko, jablko, pudink vanilkový, cukr, skořice, mouka

Přidat fotografie receptu