Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květy cukiny plněné sýrem a smažené

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z rostlin cukiny vybereme samčí květy (samičích by byla škoda) - ale nesmíme vzít všechny, aby nějaké zůstaly na opylení. Krok 2: Z květů vyklepeme případné broučky, dovnitř květu vložíme kousek nivy, obalíme v trojobalu a usmažíme.
Příloha: bramborová kaše, brambory, nebo samotné k vínku. Zdobíme květy lichořeřišnice (mají lehce pálivou chuť, podobnou ředkvičkám). Je to spíše chuťovka, k obědu by toho bylo málo, zvláště pro masožravce a větší jedlíky.

Zveřejněno 25. 3. 2010

Poznámka autorky Nadja

Mohou se použít i samičí květy, jen bude méně plodů.

Aby náplně bylo více, použila jsem mimo Nivu i tavený sýr (nechtěla jsem dávat více Nivy, aby jídlo nebylo moc slané).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květy cukiny plněné sýrem a smažené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQ5M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květy cukiny plněné sýrem a smažené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQ5M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

:-O Cuketové květy z Itálie teď nabízí e-shop Košík.cz - 100 g za 94,90 Kč. :-O:-O

Tak jsem po dlouhé době opět smažila květy z cukety, a jelikož jsem měla jen malý kousek Nivy, tak jsem přidala i tavený sýr a pěkně jsem jím květ vyplnila (viz foto). Bylo to lepší než jen se samotnou Nivou.

Plněné cuketové květy je specialita v Řecku, plní se fetou a obaluje v těstíčku, protože květy jsou křehké:yes: výborná chuťovka<3

Nadi tak jsem včera usmažila a nebylo to špatné,jen bych příště ten sýr zabalila do nějakého salámu nebo šunky,nebo by tam asi měl být větší kus nivy...jak je vidět na 2 fotce tak se ta niva roztopila a zbyla jen taková skořápka z trojobalu,ale jinak:-pbodík už jsem dala vloni tak jen fota:-))

petr:Pokud pod květem není vůbec nic,tak můžeš použít. Je to pouze žlutý květ na tenké stopce.;-)

jak mám poznat plané a pravé květy všechny jdou stejné a asi u 5 je bambulka:-//

Bibinko, bylo to myšleno tak, že pro masožravce (já také) je to spíše jen chuťovka, než aby se toho najedli. Ale můžeš zkusit k sýru si přibalit i kousek masa. Fantazii se meze nekladou.
Tak v létě vyzkoušej a dej vědět, jak Ti chutnalo.

Nadjo, znám to, slyšela jsem o tom už před několika lety a je to prý taková lahůdka;-)já to ovšem ještě nejedla, tak asi vyzkouším, když píšeš, že si pochutnají masožravci(to já jsem). Za velmi zvláštní recept ti dávám 9.boda:yes:

eva hubova - také mě to napadlo, ale nezkoušela jsem to nikdy, v okolí nikdo dýně nepěstuje. Snad jsou květy také jedlé.

Zajímavý recept:yes:+7tak mě napadlo,jestli by to nešlo udělat z květů dýně,ty hodně kvetou naprázdno:-?

:-S Jano Pá budeš si muset počkat do léta.

Protože pěstiji doma cukety - tak chci vidět způsob přípravy, jinak nevěřím:-!:-O

Tak som práve zistila,že samčie kvety sú chutnejšie.Špagetka-tiež som to čítala,že samičie kvety sú na malých cukinách,lenže vtedy už vädnú,kým začnú cukiny rásť,tak sú na stonkách všetky kvety:-STakže je to asi ťažko rozoznať

Jani, nechtěla jsem říct, že ji neznáš, ale uvedla jsem jen jídla, v nichž si myslím, že se cuketa nepozná.
Bramborák z ní mi moc nechutná,je lepší z brambor,alespoň pro mne.
Smažená je moc dobrá, ale dosti mastná, když je v trojobalu, ale napadlo mne, že ji zkusím v těstíčku, to tolik nesaje.
A buchty? To jsem ještě neslyšela. Poskytneš, prosím, recept?
Marmeládu děláš jen z cukiny nebo s přídavkem ovoce?

No tak to je bomba! To se musí zkusit ;-):yes:

Ivana79 - může být otevřený, ale nezvadlý, ale zkusit můžeš i uzavřený.

Toto jsem zjistila na www.cuketka.cz - "Květy na cuketách jsou dvojí – ty na malých cuketkách samičí, ty na stoncích jsou samčí" - takže se to dá poznat podle toho, kde vykvetou.;-)

;-) Svetlanko, já to tak ani nebrala, jen že se ten apríl blíží,....
A nějaké květy ponech, ať máš dost plodů.
Toto lze dělat pouze, když máš cukin plnou zahradu. Jinak jen jako chuťovka.

Nadja fakt?;-):-)):-D:-D Já ji umím používat, dělám z ní hořčici, knedlíky, buchty, marmelády a spoustu jiných dobrot. Jen přítel ji nemá rád. Je vynikající smažená, bramboráky jsou taky skvělé, ale to ty určitě víš.;-)

O tomto som už počula,že vraj je to ozaj dobré.V lete máme väčšinou toľko cukín,že ich nosíme vo vreciach pre hydinu,alebo niekomu darujeme,takže mi je jedno,aký kvet odtrhnem.Len sa chcem opýtať-ten kvet sa má jesť ešte keď je uzavretý-nerozkvitnutý,alebo už otvorený?Ďakujem:-8

Jani, cuketa je bezvadná, protože je bez chuti a bez zápachu, tak ji můžeš přidat do čehokoliv, přijme chuť toho pokrmu.
Kostičky přidávám do leča, nastrouhanou do mletého masa, dokonce jsem ji přidávala i do DIA marmelády, abych jí měla více.
Ze starší nastrouhané na velké slzíčce dělám zelí.
A nejraději ji podélně rozkrojenou vydlabu a plním houbami promíchanými s rozkloktaným vajíčkem a dám zapéct. Navrch sýr.

...Nadjo, já jsem to opravdu nemyslela ve zlém...to, že sedmikrásky jsou jedlé vím, dokonce jsem si je "sušila" v bílku a cukru a zdobila cukroví, to samé s fialkami, dělám pro spestření smažený černý bez, ale opravdu po přečtení tohoto receptu mi spadla "brada na prsa"...;-)...člověk se pořád učí...jak začne kvést cuketa, tak ji orvu, nasmažím (jen ať mi pak narostou nějaké plody, nebo manžu trefí:-D:-D)

cardanka díky, už to vidím. Problém je v tom, že my cuketu nemáme, přítel říká, že je to kvak:-(, tak mi vždycky někdo podaruje;-) Naďo, takže i já přidávám plusík, protože to bych rozhodně chtěla zkusit, jestli mi někdo podaruje květy:-)):yes:

Lichořeřišnici v létě používám, o květech cukiny jsem četla...jenže já vždycky do poslední chvíle doufám, že ten zdánlivě planý květ (taky neumím rozeznat samčí a samičí :-8)ještě něco vyplodí, až už uvadá a je tedy v kuchyni nepoužitelný :-O:-8

* Svetlana - zcela vážně, apríl teprve bude. Spoustu květů můžeš jíst a jsou dobré. V létě obejdu zahradu a mám vždy něco na zdobení. Nejdříve na jaře jsou sedmikrásky.
* Jani, můžeš vzít jakýkoliv květ, jenže se ochudíš o plody, ale jinak je to jedno.
* Cardanko, děkuji.
Všem dobrou chuť.

Snad se podaří a samčí květ cukety se vám zobrazí;-)http://green-change.com/2009/05/20/hand-pollinatin...

Bezvadné :-!:-!:-! Perfektní receptík - a lichořeřištnice :-p Obojí jsem jedla - :yes: Nevím, jakého rodu květy byly:-)), ale chutnalo mi - byly obalené v těstíčku a zprudka ofritované :-*
tudíž - bodík letí + ;-)

Nadjo:-K báječný receptík... chystám se na obalovanou kosmatici tak až pokvete cuketa zkusím i toto:yes:, no a 3.tí bodík to je již předem jasno;-)

Mne asi omyjí!!:-O:-O Jak poznám samčí květy?:-O To by fakt chtělo více, než u jiných receptů foto:-!

...:-O:-O:-O...to myslíš vážně?...:-O

Tématické fráze:
smažené cuketové květy, smažené dýňové květy, cukina recepty, dýňové květy, plneny cuketový kvet, květy cukety, květy dýně, květy cukety recept, cuketové květy, obalovana cukina, smažené květy cukety, smažený cuketový květ, cuketový květ, recepty s cukiny, cukiny, květ cukety, plněné květy cukety, květy z cukety, plané květy u cuket, dýňové květy recept

Suroviny:
květy cukiny samčí, sýr niva, vejce, mouka, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu