Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblížky z domácí pekárny od JK pipule

Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako pírko, zlatá na povrchu a se světlým kroužkem kolem dokola, sladká a třeba i naplněná zavařeninou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kudlova3 kudlova3

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby práce pekárny

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 1

přibližně 30 ks (podle velikosti)

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 032 kJ /
2 637 kcal
Bílkoviny77,72 g
Tuky58,35 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy420,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny dáme do domácí pekárny. Nejprve tekuté, potom sypké a zapneme program na kynuté těsto. Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny. Krok 2: Dáme na vál a rozválíme 2 cm silnou placku, ze které vykrajujeme tvořítkem na koblihy nebo skleničkou kolečka. Necháme je asi 15 minut přikryté utěrkou dále kynout a pak je smažíme v rozpáleném oleji. První stranu pod pokličkou, druhou bez pokličky. Krok 3: Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou (dobrá je stříkačka s prodlouženým otvorem). Pokud nemáte stříkačku, marmeládu dejte navrch.

TIP: Jak usmažit koblihy - postup doplňuje video

Zveřejněno 27. 3. 2010

Poznámka autorky kudlova3

RADA, pokud je chcete plnit před smažením : Aby se koblížky při smažení neotvíraly, tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblížky z domácí pekárny od JK pipule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qkq5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblížky z domácí pekárny od JK pipule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qkq5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Na co návod?Je tu psaný,že je to do domácí pekárny.Takže se tam dají ingredience postupně,jak jsou uvedeny,zapne se pekárna a je :-)

MIKIKE::-p:yes::-K

Koblížky jsou moc chutné:-p:yes:přidám foto

Koblížky byly mňam.:-D Dělali jsme na ostatky a pochutnali jsme si.;-) Fotka a bodík putuje..

Rebi, ty fotky..mne asi šlehne,:-O myslím, že Květa bude mít radost, až nakoukne. Krásné!!!:-p:yes: Pořád se učíme, co?

Svět:-K:-K ty lichotnice:-D:-D:-D já si je ani nevybrala,ale někdo;-) mě tyhle vybral,že jooo:-D:-D:-? a nelituju,jsou bezva:yes::yes:

...rebi :yes::yes::yes:...jsi hvězda ;-)...určitě jsou nejlepší jaké jsi mohla vybrat ;-)

nikdo mě neodpověděl:-//:-D tak jsem se s tím poprala po svém..zde výsledek v mém(premiérovém)podání
jooo,jsou moooc dobré a nějak rychle mizí:-D:-D:-D
plnila jsem před i po smažení,asi tak půl na půl;-)
dávám bodík a foto;-):yes:

tak teď v tom mám hokej..jednou píšeš: Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta.
a pak zase: Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou (dobrá je stříkačka s větším otvorem .
tak jak teda,plníme před nebo až po smažení:-?:-?:-O

:yes::-p

Koblížky jsem dělala tento týden,těsto je super,je to hned hotové.Posílám bodík a fotečku,jestli nevadí,když tak smáznu:yes::-K

shineat, pokud dobře čtu, jsou suroviny na těsto uvedené v první části receptu....;-)

Dobrý,akorát by to chtělo návod na těsto:-/

Květuš, ty teda jsou!!! A je fajn, žes přidala to "udělátko" na koblížky;-):yes::yes:

Smutně koukám, mňááám.;-(;-(;-(:yes::-p:-p:-K

nikolinka 27. 3. 2010 18:10
Mňam :-K

Hned bych se zakousla:-p:yes::yes:1

Tématické fráze:
koblihy z domácí pekárny, koblihy z pekarny, recept koblihy z pekárny, recept na koblihy z domaci pekarny, domácí koblížky, těsto na koblihy v domácí pekárně, koblihy v domácí pekárně, domácí pekárna koblihy, těsto na koblihy z domácí pekárny, těsto na koblihy z domácí pekárny, koblihy v pekarne, těsto na koblihy z pekarny, koblihy domácí pekárna, americke koblihy, koblihy do pekarny, domácí koblížky recept, koblihy s domaci pekarny, americke koblizky, koblihy pekarna, těsto na koblihy do pekarny

Suroviny:
mléko, rum, sůl, kůra citronová, tuk hera, cukr, žloutek, mouka polohrubá, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu