Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort – kniha

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 971 kJ /
9 792 kcal
Bílkoviny110,07 g
Tuky710,39 g
Vláknina58,30 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 830 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy710,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky. Krok 2: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody ( spolu 5 lyžíc ). Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a do žĺtkovej hmoty postupne striedavo vmiešame múku a sneh. Krok 4: Cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť. Krok 5: Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 časti asi v pomere 60% : 40%, teda režeme niečo za polovicou. Krok 6: Väčšiu časť rozrežeme priečne na 2 časti. Spodnú časť namažeme krémom ( trocha necháme na boky ), prikryjeme druhou časťou a dáme do chladu. Krok 7: Vrch potrieme ríbezľovým lekvárom a z náplne vytvarujeme tvar knihy tak, že masu tvarujeme od stredu k okrajom ( v strede vyššie, k okrajom sa zvažuje ). Krok 8: Tortu prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. Krok 9: Krém :
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.

Zveřejněno 28. 3. 2010

Poznámka autorky tejaja

Takýmto spôsobom robím piškótu vždy. My jej hovoríme vodová a vždy sa podarí.

Na 1 vajíčko dávam vždy 1 lyžicu horúcej vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort – kniha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A67j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort – kniha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A67j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Za knihu pro děti od paní učitelky Tejajky dávám bod:yes:,chtěla bych jednou ochutnat,ale na takovéto práce nemám odvahu,snad jednou uvidíme.;-):-K

Irenka, do piškótového cesta prášok do pečiva nedávam, cesto kyprí sneh. Skúšala som raz aj taký postup, ako píšeš, ale viac sa mi pozdávala klasika. Ale povedala by som, že je to vec zvyku. Mám recepty, kde je tvoj postup a tam ho dodržiavam, ale klasickú pičkótu robím takto. ;-);-);-)

Tejajo já to dělám právě naopak, vyšlehávám sníh s 5 lžícemi studené vody, s postupným přidáváním cukru, do tuha a po jednom zašlehám žloutky a nakonec zamíchám mouku se špetkou pášku do pečiva.Dříve jsem to dělala stejně jako ty,ale nějak jsem si oblíbila tento postup;-)

Laďka, na každé vajíčko dávam 1 lyžicu horúcej vody. Na bežný plech robím piškótu z 5 vajec, na roládu z 3 vajíčok, na okrúhlu tortu podľa toho, akú vysokú tortu potrebujem. :-D

Názov : Zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon):-D:-D:-D

Ještě prosím název spisu :-/ ;-):-D:-D:-D, ale vážně - paráda a to těsto se hodí, mám hodně podobné, ale zkusím to tvoje, v tom mém se dává víc vody a je tekutější ;-):-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
dort jako kniha, dort ve tvaru knihy, dorty jako kniha, dorty ve tvaru knihy, dort-kniha, dort kniha foto, jak se peče dort kniha, dort recept, dorty-kniha, kniha receptů, kniha jako dort, kniha na recepty, krémové dorty ve tvaru knihy, dortova kniha, dortkniha, jak se dela dort kniha, jak upéct knihu, dort bible, dorty od mámy kniha, recept na knihu

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr krystal, voda, máslo, cukr, mléko, pudink vanilkový, kakao, máslo, cukr moučkový, kakao, rozinky, ořechy mleté, šťáva rybízová, povidla rybízová, povidla rybízová, čokoláda na vaření, tuk ztužený, olej

Přidat fotografie receptu