Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 40 971 kJ / 9 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,07 g |
Tuky | 710,39 g |
Vláknina | 58,30 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 830 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 710,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia odvážime celé v škruinke a navážime si rovnaké množstvo cukru a hladkej múky.
Krok 2: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne všľaháme po 1 lyžici horúcej vody ( spolu 5 lyžíc ).
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a do žĺtkovej hmoty postupne striedavo vmiešame múku a sneh.
Krok 4: Cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme vychladnúť.
Krok 5: Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 časti asi v pomere 60% : 40%, teda režeme niečo za polovicou.
Krok 6: Väčšiu časť rozrežeme priečne na 2 časti. Spodnú časť namažeme krémom ( trocha necháme na boky ), prikryjeme druhou časťou a dáme do chladu.
Krok 7: Vrch potrieme ríbezľovým lekvárom a z náplne vytvarujeme tvar knihy tak, že masu tvarujeme od stredu k okrajom ( v strede vyššie, k okrajom sa zvažuje ).
Krok 8: Tortu prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme.
Krok 9: Krém :
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Z mlieka a Zlatého klasu ( pudingu ) uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme maslo s cukrom do peny, vmiešame postupne vychladnutú kašičku a v lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Krok 10: Piškótová náplň :
Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, hrozienky, šťavu a lekvár, nadrobíme menšiu časť upečenej piškóty a všetko dobre premiešame. Krok 11: Poleva :
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, tuk a olej, dobre premiešame.
Zveřejněno 28. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort – kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A67j
Moje poznámka
Dort – kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A67j
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 50 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 10 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 11 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin voňavý kmínový chléb
Neregistrovaný před 3 minutami
Brokolicové nočky
Neregistrovaný před 3 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Neregistrovaný před 8 minutami
Vepřové pečené na cibuli
kobra0007 před 8 minutami
Moučník s jablky
Neregistrovaný před 11 minutami
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 12 minutami
Bábovka piškotka
Neregistrovaný před 29 minutami
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 45 minutami
Kytičky s krémem
Neregistrovaný před 50 minutami
Mé nudličky do polévky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
dort jako kniha,
dort ve tvaru knihy,
dorty jako kniha,
dorty ve tvaru knihy,
dort-kniha,
dort kniha foto,
jak se peče dort kniha,
dort recept,
dorty-kniha,
kniha receptů,
kniha jako dort,
kniha na recepty,
krémové dorty ve tvaru knihy,
dortova kniha,
dortkniha,
jak se dela dort kniha,
jak upéct knihu,
dort bible,
dorty od mámy kniha,
recept na knihu
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krystal,
voda,
máslo,
cukr,
mléko,
pudink vanilkový,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rozinky,
ořechy mleté,
šťáva rybízová,
povidla rybízová,
povidla rybízová,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený,
olej
Komentáře (5)