Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnečkový anýzový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: veka, nebo pecen

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 310 kJ /
3 659 kcal
Bílkoviny114,30 g
Tuky20,42 g
Vláknina59,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy724,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme (pekla jsem v Římském hrnci) a necháme ještě tak 30 minut i víc kynout. Krok 2: Před pečením ho potřeme smíchaným octem s vodou, dáme péct do trouby a během pečení ještě 2x potřeme. Po upečení chleba vyndáme, potřeme olejem, necháme vychladnout a můžeme krájet.

Zveřejněno 29. 3. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Chlebík je dost dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnečkový anýzový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28oA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnečkový anýzový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28oA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Hani, to určitě, v pekárně ho upečeš v pohodě-ať chutná, u nás už je půlka fuč;-)

Bibi a co kdybych ho v té pekárně rovnou upekla, dala bych třeba klasik, to by snad šlo ne? +

Vypadá hezky.:yes::yes: Já používám do chlebové koření (z DM drogerie) a jeho součástí je i anýz.;-)

Cathleen, těsto nebylo až tak moc tuhé. Nejdřív jsem chleba chtěla péct na plech, ale rozlézalo se, tak jsem zvolila Římský hrnec. Možná by ti dobře držel, kdyby jsi přidala nějakou mouku a nebo ho pekla v menším pekáči. Je ale fakt dobrej a vóóóní:yes:

Bibi, chlebík máš hezký:-):yes::yes: Jen se chci zeptat, jakou má těsto konzistenci? Dala by se z něj uhníst koule tak, aby držela tvar? (U toho hrníčkového dávkování to neumím dost dobře odhadnout a římský hrnec na upečení chleba nemám - pekla bych ho na plechu.)
A u té chlebové mouky bys měla dopsat jestli je pšeničná nebo žitná - v tom je velký rozdíl;-)

Bibinko,to musí být vůně po celém domečku:-p:-p:yes::yes:+6

Krásný chlebík:yes::yes::yes:

:-p:yes::yes:

Vypadá jak malovaný :-p:yes:

Bibinko vypadá úžasně.:-p:yes:

Tématické fráze:
hrníčkový chleba, hrníčkový chléb, hrníčkový domácí chleba, hrníčkový domácí chléb, hrníčkový recept na chleba, domácí chleba hrníčkový recept, anýzový chlebíček, hrníčkový recept na chleba, anýzový, hrnečkový domácí chléb, hrníčkoví chleba, malovaný hrnek, hrníčkovy chleb recept, anizovy chleba, hrneckovy na pečení chleba, domácí chleba hrnickovy, domaci hrníčkovy chleb, žitný anýzový chléb recept, chléb hrníčkový, hrnickovy recept na chleb

Suroviny:
voda, mléko, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka chlebová hladká, kmín celý, anýz, droždí

Přidat fotografie receptu