Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myslivecké brambory

Brambory zapečené s klobáskou, houbami a omáčkou velouté jsou vděčnou večeří z jednoho pekáčku. Recept není složitý na přípravu ani čas a zaručuje skvělou chuť uzeniny a žampionů, které však můžete nahradit i lesními houbami podle chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 338 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny107,60 g
Tuky35,20 g
Vláknina77,80 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 4,09 g
Sůl8,80 g
Sacharidy153,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné je oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby pokrájíme nadrobno. Klobásy nakrájíme na kostičky. Krok 2: Do zapékací misky vymazané tukem klademe střídavě vrstvu brambor, hub a klobásy. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Krok 3: Připravíme omáčku velouté. Z rozehřátého másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalejeme vývarem. Dobře rozšleháme a povaříme. Nakonec vmícháme citronovou šťávu. Krok 4: Na brambory navršíme jemně pokrájené zelí, zalijeme velouté a zapečeme v troubě vyhřáté na 170 ° dozlatova, zhruba 30 minut.

TIP: Zapečené maso s bramborami a šlehačkou

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecké brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pg2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myslivecké brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pg2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Marcela Fischerova: Už tomu tak bude. ;-)

Bešamel se odjakživa zalivá mlékem ????

Jak mohl někdo k tomuto receptu přidat podobný recept "Francouzské brambory" to mi zůstává rozum stát:no:. Protože já tyhle brambory dělala a francouzské brambory u nich ani nestály!!! Tyhle jsou úplně jiné:-!

Tak tohle jsem ještě taky nejedla a určitě vyzkouším. Jednoduchý recept a myslím, že to bude dobrý.

Jani protože jsme bramboroví strávníci ihned ukládám do oblíbených a co nejdřívě vytvořím.:-KBodík jsem už poslala.No ten bešamel by měl být určitě s mlékem, ale to by se asi moc nehodilo, s tím vývarem to bude pravděpodobně lepší.

Magdalenko, bešamel je máslová jíška rozředěná mlékem a povařená. V tom se nemýlíš, zmýlili se autoři toho výborného receptu. Mělo by to být jen "jíšku rozředit vývarem a povařit".
Ale co, jeden omyl v jinak vynikající kuchařce. Rád sem chodím a kvůli jednomu slovíčku nepřestanu.

Žijem v presvedčení, že bešamel je tzv. biela omáčka, zásmažka - jíška, zaliata mliekom, povarená.
K receptu - robím obdobu, ale bez kapusty, zelí a s bešamelom - s mliekom a smotanou. Jedno z obľúbených zemiakových jedál.

debil (neregistrovaný/á) - je zajímavé sledovat, jak někteří neregistrovaní si uvedou přezdívky přesně vystihující jejich vlastní charakter a ego ......:-D

vdaka nahodnemu receptu, som objavila tieto zemiaky....toto musim byt uzasne jedlo .. davam na vyskusanie...ja s besamelom v kuchyni vobec nepracujem, jedine ked si robim citronovy preliv na sparglu, ale ako som objavila moju oblubenu hotovu omacku:-8 v krabicke....Pohlreich by zo mna radost nemal...touto cestou dakujem merylas, za to, ze ma na ten program upozornila a diely si s muzom pustame vecer pred spanim...;-) tak som uz prestala robit aj ten jediny recept, kde som ten besamel robila....
btw jana r...krasna fotka

Dzungila, jestli to vyzkoušíš, dej vědět, jak chutnalo. Pro nás doma to mělo veliký úspěch:-p

Jani, tak super, že jsi si všimla ty.:yes: Díky tobě jsem si všimla i já...;-) Brzy udělám a udělený bodík je pro tebe za lákavé fotky!:-)) Už mám uloženo.

Divím se, že si tady toho receptu ješně nikdo nevšimnul. Je to vynikající:-p Pořád jsem si říkala, na co ten bešamel:-O. No, ten si vzal všechny chutě do sebe, hlavně klobásovou a byla z toho vynikající šťáva. Použila jsem pikantnější klobásku,1 kus, žampiony sterilizované a zelí asi čtvrtku, bohatě stačilo. Musím jen konstatovat, že takhle nezhubnu asi:-( a poslušně poslat bodíček;-)+:yes:

Tématické fráze:
myslivecké recepty, myslivecké zelí, francouzské brambory pohlreich, myslivecké zelí recept, myslivecká kuchařka recepty, recept na brambory, recepty z brambory, myslivecká jídla, mysliveckerecepty, myslivecká kuchařka, bešamelová omáčka pohlreich, sterilizované zelí, myslivecký hrnec, zapečené brambory pohlreich, receptý z brambor, francouzské brambory recept pohlreich, zapečené bra, myslivecke jidlo, nysliveckebrambory, nysliveckebrambory

Suroviny:
brambory, žampióny, klobása, zelí bílé, paprika sušená sladká, sůl, pepř, máslo, mouka hladká, vývar masový, tuk

Přidat fotografie receptu