Velikonoční dort Neapol
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny tak, aby vznikl dvoubarevný aspik.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 249 kJ / 4 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,81 g |
Tuky | 372,26 g |
Vláknina | 17,79 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 8,63 g |
Sůl | 21,14 g |
Sacharidy | 155,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do dortové formy naskládáme dle vlastní fantazie zeleninu, nakrájená vejce, sýr a salám.
Krok 2: Smícháme dva sáčky na aspik, půl litru teplé vody, parmazán, majonézu, lák ze zeleninové směsi, špetku soli a pepř. Tuto směs nalijeme do formy.
Krok 3: Necháme cca dvacet minut zatuhnout v lednici. Mezitím smícháme poslední pytlík želatiny s 250 ml vody, protlakem, oreganem, česnekem a špetkou soli a pepře. Tímto aspik dolijeme.
Krok 4: Dáme ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 2. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční dort Neapol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WjO
Moje poznámka
Velikonoční dort Neapol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WjO
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
velikoční nádivka,
velikonocni dort,
velikoční beranek,
velikonoční aspik,
neapolský dort,
aspik z kunovjanky,
velikoční recepty,
velikonocni predkrmy,
velikonoční předkrm,
velikonoční recepty,
velikonoční dorty,
velinocni cukrovi,
velikonoční studená kuchyně,
velikonoční kuchyně,
recepty velikonoční dort,
aspik velikocni,
velinoční nádivka,
velikocni dort,
recept na vaječný aspik,
velikonoční dort recepty
Suroviny:
želatina,
sýr parmazán strouhaný,
směs zeleninová,
vejce,
kukuřice,
slanina,
šunka,
sýr eidam,
okurky sterilované,
kukuřice,
protlak rajčatový,
česnek sušený,
koření oregáno,
majonéza,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)