Margot řezy
Pokud máte doma oblíbenou českou Margotku a zároveň přemýšlíte, jaký upéct moučník na víkend, máme pro vás tip. Vyzkoušejte řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou. Kokosovou tyčinku využijete jako posypku.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 582 kJ / 3 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,54 g |
Tuky | 136,93 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 724 mg |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 417,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. V míse ušleháme žloutky s cukrem, zašleháme postupně olej, dále zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Krok 4: Těsto vlijeme na plech a na povrch těsta nalijeme teplý pudink (hezky zvysoka, aby protekl těstem). Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 5: Ještě na teplou buchtu natřeme zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem a posypeme nahrubo strouhanou čokoládou Margot.
Krok 6: Řezy dáme pořádně vychladit do lednice. Nejlépe chutnají druhý den.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MA5
Moje poznámka
Margot řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MA5
Nejnovější recepty
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 54 minutami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 3 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 16 minutami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 4 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 5 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 7 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 7 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 7 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 9 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 22 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 23 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 23 hodinami
Tématické fráze:
margotkové řezy,
margot rezy se zakysanou smetanou,
margot,
margot buchta s pudinkem,
buchta margot nejlepší,
pečeme s margot,
margot řez,
nejlepší řezy z margotky,
nejlepší řezy,
buchta s čokoladou margot,
margotkový řez,
moučník margot,
pudinkové řezy nejlepší recepty,
margotkové řezy s pudinkem,
buchta margot s pudinkem,
margot recept,
řez margot,
pečeme řezy,
recept margot,
buchta ze zakysané smetany
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink čokoládový,
mléko,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
čokoláda margot,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (45)