Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prosedlá buchta s tvarohem a povidly

Prosedlá buchta, že jste o ni ještě neslyšeli? Možná ji znáte jen pod jiným názvem, a to jako prošívanou deku. Sice vás v této podobě nezahřeje na těle, ale na duši rozhodně ano. Tak honem, pusťte se do pečení.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

meya.z

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 430 kJ /
5 839 kcal
Bílkoviny161,33 g
Tuky200,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 976 mg
Sůl2,75 g
Sacharidy840,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme náplně. Tvaroh rozmícháme s vejci a cukrem, podle potřeby přidáme mléko, neměl by být moc řídký. Povidla smícháme s rumem a skořicí. Krok 2: Ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mléko s olejem, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech. Krok 4: Nastříkáme na ně mřížku z tvarohu pomocí cukrářského pytlíku nebo pevného sáčku s ustřihnutým růžkem a do vzniklých čtverečků dáme hromádku povidel (můžou být i kousky ovoce). Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut. Tvaroh a povidla se během pečení částečně propadnou do těsta. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Nejlepší recepty na tvarohové řezy a koláče

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autorky meya.z

Zdroj: mamincinyrecepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prosedlá buchta s tvarohem a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYKv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prosedlá buchta s tvarohem a povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYKv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jak velký plech prosím?

Moc dobrá, vlacna<3

Peču docela často...mám sice trošku jiný recept, ale v podstatě je to to samé.....výsledek je stejný....výborná buchta....:-):-):-):-):-):-):-)....přidala jsem i fotky....

Super recept. Buchta má jen jednu vadu, bleskurychle zmizí. :-)

dnes upečeno... a je výborná :-):-) :yes::yes::yes:

Tak i já dnes pekla je výborná:yes::yes::yes:dávám foto;-)

dnes jsem barazila na Váš recept, tak jsem prubla a tady je výsledek :-):-) :yes::yes::yes:

Prosedlou buchtu znam, delam, nekdy pridavam ovoce, ale s povidlama je to senza napad. Kombinace s tvarohem je ma oblibena- bod za to!

Meya.z, tak to jsi kápla hřebíček na hlavičku naší chuti, dělám podobné velké koláče(mám tu recept) a protože je to výborné, dávám ti 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
tvarohovo povidlová buchta, koláč s tvarohem a povidly, tvarohová buchta s povidly, prosedlá buchta s tvarohem, koláč s povidly a tvarohem, kynutý koláč s tvarohem a povidly, buchta s tvarohem a povidlím, hrnková tvarohová buchta s povidly, tvarohovo povidlový moučník, tvarohovopovidlová buchta, prosedlá buchta, moučník s tvarohem a povidly, tvarohové buchty, buchta s tvarohem, tvarohová buchta s povidlím, buchta s tvarohem a makem, buchta s povidlama, pečení s tvarohem, buchty s tvarohem, povidlová buchta na plech

Suroviny:
vejce, cukr, olej, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, mléko, povidla švestková, rum, skořice

Přidat fotografie receptu