Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborovo-bananový džem

Rebarbora je skvělá zdravá zelenina se zajímavou kyselkavou chutí. Můžeme z ní připravit například marmeládu, ve které ji zkombinujeme s kousky banánu. Tato marmeláda se skvěle hodí na palačinky nebo třeba na ochucení jogurtu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny9,36 g
Tuky1,42 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy308,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme a pokrájíme na malé kousíčky. Pokrájenou rebarboru vsypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu. Krok 2: Na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Krok 3: Pak zvýšíme plamen, přidáme nadrobno pokrájené banány a za občasného míchání vaříme 15-25 minut. Čím déle marmeládu vaříme, tím je hustší. Krok 4: Hotovou marmeládou plníme sterilované sklenice s uzávěrem, otřeme hrdla, zavíčkujeme a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout a pak uskladňujeme v lednici.

TIP: Jak poznat správně uvařenou marmeládu

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Hodí se skvěle k palačinkám, lívancům nebo můžeme přidat do bílého jogurtu.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-bananový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOBv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-bananový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOBv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Iva Dvořáková 31. 5. 2017 11:55
Dámy nejsem žádný troškař. Já dělala z 1,5kg rebarbory a 1,5kg banány. Asi 1kg cukru, a 1 1/2 sáčku Gelfixu 2ku1. Postup obdobný. Díky za radu rozinky jsem dala-bomba. Zkusila jsem i mletou skořici, ale to už je moc přechucené, rozhodně bez skořice. Mějte se Iva

Tak jsem dnes vyzkoušela a docela mi chutná:-). Díky za recept.

babička Růženka 16. 6. 2013 20:00
zkuste přidat ještě rozinky - mňam

Džem jsem před chvílí dala do sklenic, je vynikající. Trocha mi zbyla a jen ochutnávám... Do marmelády jsem dala při přepočtu na tento poměr o 1 banán víc, měla jsem strach, aby to nebyla jen rebarbora. Je to s ním moc dobré, ale určitě ty 2 na 500 g rebarbory by mohly být. Díky za výborný receptík. Zdravím. Ivana

Urcite vyzkousej. Delala jsem pred 3 tydny a uz neni, takze budu muset delat dalsi varku :-D

Tééda, tak to bych chtěla vyzkoušet:-p

Tématické fráze:
rebarborový džem s banánem, rebarborovo banánová marmeláda, rebarborovobanánová marmeláda, rebarborový džem, marmeláda z rebarbory a banánu, rebarborová marmeláda s banánem, banánový džem, rebarborový džem s s banánem, marmeláda rebarbora s banánem, marmeláda z rebarbory, džem z rebarbory s banánem, rebarborová marmeláda s banány, rebarbora s banánem, rebarborovo-ananasová marmeláda, rebarborovo-bananova marmelada, sterilovana rebarbora, rebarborovy dzem s bansnem, marmeláda z rebarbory s banány, rebarborový džem s banánem recept, rebarbora s banánem jam

Suroviny:
rebarbora, banán, marmeláda, voda

Přidat fotografie receptu