Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vladi vladi

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 546 kJ /
369 kcal
Bílkoviny30,38 g
Tuky26,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme nakrájené bramborové špalíčky + vařené brambory, přidáme na kostičky nakrájený salám a mraženou zeleninku. Krok 2: Nakonec vše zalejeme rozkvedlanými vejci - osolíme, opepříme. Krok 3: Na talíři můžeme ozdobit čerstvou zeleninou (rajče, okurka apod.).

Zveřejněno 11. 4. 2010

Poznámka autorky vladi

Tento můj recept vznikl, když jsem opravdu nevěděla, co udělat rychlého ze zbytků z předešlého dne. Snad Vám bude také tak chutnat jako nám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQE0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá večeře z vajec, salámu a knedlíků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQE0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Mám jen jednu připomínku k mražené zelenině- správně by se mělo dané množství propláchnout studenou vodou v sítku a nechat odkapat a potom použít běžným způsobem. Je to z toho důvodu, že ledové krystaly zkazí chuť každému jídlu. Z tohoto důvodu nekupuji mražené obalované sýry a ryby.

Lenča: Ak je zelenina pozliepaná ľadovými kryštálmi, resp. "snehom", znamená o, že zelenina bola rozmrazená a opätovne zmrazená. A takú zeleninu netreba kupovať. Pri správnom zmrazovaní (teplota okolo -26°C) sa vnútri potraviny vytvárajú drobné kryštáliky, ktoré sú v nich rovnomerne rozmiestnené. Takto zmrazená potravina si zachováva všetky chuťové a biologické vlastnosti. Naopak, veľké kryštály sa vyvárajú len pri pomalom zmrazovaní pri nízkych teplotách a takto zmrazená potravina je skutočne nie chutná. Ale v mraziarňach je to nereálne, skôr pri domácom zmrazovaní.;-)

PaCaOl:samozřejmě, že nevadí- alespoň je více fotek pro porovnání, tvoje "pánev" je krásně "baculatá"- také někdy přidávám mléko +děts. krupičku. Rychlovka -když se neví co uvařit.:-D;-)

Vděčné jídlo, u nás doma se tomu říká selská omeleta, nejraději když zbydou brambory, já ještě - na jednu pánev ke dvěma vejcím přiám dvě lžíce mléka, jednu lžičku mouky, rozkverlám v hrníčku a pak vše včetně cibule na měsíčky a jiné zeleniny a přísad zaleju, přiklopím poklíčkou, omeletka se krásně nafoukne a nabude. Jinak mám radši vše na jemnější nudličky ale to už jak kdo chce. Dovolila jsem si přidat i foto, doufám že neva.:-)

Úúúž letím s bodíkem!!! To jsme kdysi hodně dělávali, když nebylo moc peněz a bylo to hodně vděčné jídlo;-):yes:

:yes::yes:

Taky dělávám ze zbytků různé variace a kupodivu vždy je to dobré.

Vypadá krásně barevně a navíc chutně.. ukládám si :-)

Takto "likviduji" zbytky brambor často je to rychlé a vždy chutné:yes::yes:posílám bod

Tématické fráze:
zbylé brambory na panev, pánev co dům dal, omeleta co dům dal, rychlá večeře, vejce k večeři, rychlá večeře recept, beskydská omeleta, recepty z lednice, bramborovy knedlik vecere, večeře vejce, vejce na večeři, recepty na rychlou večeři, nadivka co dum dal, brokolicova amoleta, knedliky s vejci a salámem, večeře recepty, jidlo z vajec a salámu, knedlíky v hrníčku ze se salámem, vejce večeře, recepty rychlá večeře

Suroviny:
knedlík bramborový, brambory, salám, směs zeleninová mražená, vejce, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu