Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská kynutá pizza po česku :)

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dadula Dadula

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 008 kJ /
2 153 kcal
Bílkoviny67,20 g
Tuky35,67 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 4,05 g
Sůl10,10 g
Sacharidy381,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmíchat trochu vody s droždím, solí, cukrem a trochou mouky, poté postupně přidávat zbytek ingrediencí. Já dělala v mixéru s hnětacími metlami, je to méně pracné. Krok 2: Nechat 3/4 hodiny odpočinout pod utěrkou u teplé trouby. Krok 3: Plech vymazat máslem, troubu rozehřát na 200°C. Těsto je pěkně vláčné, lehce poddajné, takže stačí rukama vytáhnout přímo na plech. Krok 4: Potřít rajčatovou omáčkou (protlakem), posolit, posypat oregánem a na 10 minut dát do trouby. Krok 5: Mezi tím si nakrájím mozarellu, kterou těsto po vytáhnutí pokladu, poleju olejem, posypu olivami (nebo čímkoliv jiným dle chuti), pokladu šunku a dám na 15 minut do trouby.

Zveřejněno 11. 4. 2010

Poznámka autorky Dadula

Já osobně ráda na pizze šunku, salám, sýr parmazán a kukuřici, takže tohle všechno jsem na ni položila, ale jak říkám.. každý dle svého soudu. A kečupu opravdu jen trochu na chuť..

Přeji dobrou chuť !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská kynutá pizza po česku :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQM0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská kynutá pizza po česku :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQM0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Je naozaj výborná. Páči sa mi najmä to predpečenie cesta. Hnietla som ho rukou a aj tak bolo dobré.

Dadula,piekla som včera na večeru podľa tvojho receptu a musím pochváliť:-!:yes:Cesto robievam už roky dosť podobne,ale toto je o trochu iné a páči sa mi aj to predpečenie,pizza potom nie je v strede taká "mokrá":-/Pridávam fotky;-)a bod,ozaj sa podarila:yes:

I když je celkem logické, že 100g = 100ml, i přesto jsem to opravila, aby nevznikaly další dohady ;-) Snad se podaří a bude chutnat !

Aneto, je to stejné,100ml vody = 100g vody a u mléka je to taky tak;-)

Rada bych to chtela udelat alé nevim jestli mam dat 100g vody a nebo 100ml a to same i u mleka.

Budeš spokojená :) A je důležité prohníst těsto hnětacími metlami, je pak jemnější a nadýchanější. Naposledy jsem dělala jen v ruce a nebylo to ono.. tak jen taková malá rada ;-)

Zkusím to dneska udělat, zní to docela dobře. :-)

No, dobře to i vypadá:-p:yes:

Ochutnala jsem (pekla jsem ji totiž poprvé z tohoto těsta) a musím říct, že je to velká dobrota ! Lepší, než v kdejaké pizzerii ;-)

Tématické fráze:
kynutá pizza, italská pizza, pizza bez kynutí, kynuté těsto na pizzu s italem, kynutá pizza na plech, pizza italská recept, italské těsto na pizzu, domácí italská pizza, domácí pizza bez kynutí, pizza kynutá, italská pizza recept, italská pizza těsto recept, pizza recept bez kynutí, pizza bez kynutí recept, domácí kynutá pizza, kynutá piza, italská pizza recepty, těsto na italskou pizzu, italská pizza těsto, pizza recept na plech

Suroviny:
voda, mléko, olej olivový, cukr, kvasnice, mouka hladká, sůl, kečup sladký

Přidat fotografie receptu