Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra s hroznovým vínem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 571 kJ /
614 kcal
Bílkoviny68,87 g
Tuky20,25 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 1,99 g
Sodík 295 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy22,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu. Krok 2: Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího vývaru (vody) a 1 dcl červeného vína a restujte asi 4-5min Krok 3: Na jiné pánvi na másle orestujte asi 400 g kuřecích jatýrek, která osolíte a opepříte. Krok 4: Pak směs z první pánve (cibule s hroznovým vínem) přilijte na jatýrka. Ještě chvíli (zhruba 10-15min) podusíme. Podávejte s rýží jakkoliv uvařenou nebo jinak upravenou.

Zveřejněno 11. 4. 2010

Poznámka autorky ruzena

Já jsem rýži uvařila klasicky, ale je možné si usmažit cibulku a do ní nasypat opranou rýži, zalít šálkem vody a přidat 1 lžičku vegety a přiklopit pokličkou a rýži podusit. Takto udělanou rýži používám i k přípravě rizota, jen se přidá masíčko a zeleninka a je hotovo. Tento recept je z mého sešitu a mám ho již dávno. Toto jídlo je velice chutné, jatýrka mají lehce ovocnou příchuť po hroznovém víně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw4E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw4E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Juuuuwa, tak to je luxusní mňamka :?-) já ci takýýýýý :yes: +7

Mám prakticky tentýž recept (jen dodržuju barvu hroznu a tekutého vína - tedy na bílý hrozen bílé víno a na červený červené, ale to asi nebude moc podstatné)každopádně mohu jen doporučit :yes::yes::yes:

Zajímavé :yes: ;-)

Růženko:-Ktak to je další játrová dobrota:-p, ukládám si k vyzkoušení a 4.tý bodík to zaslouženě jistí;-):yes:

No,přesně jak říkáš:-Ojá mám takových pokladů víc nějak jsem si je netroufala vyzkoušet,ale pomalu na ně dochází:-D:-D

No vidíš, takové poklady schováváš někde v sešitě:-D. Ale já mám taky sešit receptů a hodně věcí v něm ještě nevyzkoušených;-). Je pohodlnější mrknout tady, že;-)

Jano opravdu to zkus,mě to taky překvapilo ta chuť,je vynikající:-p a to ten recept mám už hrozně dlouho,až teď jsem se rozhodla to vyzkoušet a nebyli jsme zklamaní:-D opravdu moc chutné a ta chuť je taková lehká ovocná a šťavnatá:-))

Teda Růžo, hroznové víno a játra? To musím vyzkoušet!! :-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
drůběží játra, jak usmažit játra, kureci jatra s hroznovým vínem, pokrm s hroznovým vínem, recept-jatra s rýží, pokrmy k rýži, jatra na hroznovem vine, drubeží játra recept, drubezi jatyrka na vine, cibule s vínem recept, jidla z hroznovym vinem, jak usmažit drůbeží játra, kureci jatra z hroznovym vinem, kuřecí jatýrka svínem, drubezi jatyrka na vine, recepty játra kuřecí s hroznovym vinem, pokrmy s vínem, kuřecí jatýrka rýže, recept na kuřecí jatýrka, recept jatra s ryzi

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, víno bílé, víno červené, vývar kuřecí, sůl, pepř, rýže, máslo

Přidat fotografie receptu