Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice v mléčné omáčce

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 179 kJ /
760 kcal
Bílkoviny36,28 g
Tuky37,57 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy67,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici dáme vařit. Nepoužíváme žádné koření jen sůl. Krok 2: Až je slepice uvařená, tak si do kastrolu dáme trochu oleje a usmažíme nakrájenou cibulku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Krok 3: Rozředíme částí vývaru a dolejeme mlékem. na mírném ohni provaříme - mícháme aby se nám omáčka nepřipálila. Krok 4: Ochutíme solí a troškou maggi a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 11. 4. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice v mléčné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqOy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slepice v mléčné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqOy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

To v Rýmařově nemáme :-( jezdíme do Bruntálu tam je to lepší :-)

jj, znám od malinka ;-):-p:yes:, my dávali kromě soli i libeček :yes: Rozhodně díky za připomenutí. Jinak nevím jak kde u vás, v Jablonci je obchod tzv. Kuřecí ráj, kde prodávají kromě běžných masných druhů drůbeže i tzv skelety, kilo fakt za babku a je toho hodně a masa taky je na tom hodně, takže se to vyplatí.

jahodo taky to tak u nás bývalo,hejno slepic a kačen, ale já slepice doma nechovám.On ten kohout s jarem určitě dozraje :yes: Děkuji za pochvalu stránek :-))

Bohužel tento recept dělat nemohu, slepičky mají teď sezonu. Jako dítě si ale pamatuji, že se celý chov postupně vyzabíjel, protože byla nová nadějná kuřátka. No u mě to nehrozí, nemám tolik prostoru a mám mladého nezkušeného kohouta.Slepice na smetaně se u nás dělávaly často, i sekaná a bylo to dobré. Zase nostalgie:yes:2 Jano, jinak máš pěkné stránky;-)

To je pravda slepice jsou drahé, ale byli jsme v drůbežárně a koupili za dobrou cenu a tak se to vyplatilo:-)) jen to škubání:-/ .....:-)

Hmmm, tak to zní zajímavě. Problém je, že poslední dobou vidím slepice za stejnou cenu, jako kuřata, ale nevadí, omáčky vařím ráda a tuhle vyzkouším;-):yes:

Tématické fráze:
skubani slepice, škubání slepic, sekaná ze slepice, skubani drubeze, skubani kacen, mlecna omacka, chov slepic pro začátečníky, jak škubat slepice, škubání kuřat, škubání kuřat, skubani kohouta, mléčné omáčky, kuřecí ráj jablonec, setanová omáčka ze slepice, omacka z kaceny, vaříme v parním hrnci babičiny recepty blog, kuře na mléčné omáčce, kačeny škubání, recepty online slepice uvařená, ruční škubání drůbeže

Suroviny:
slepice, cibule, mléko plnotučné, mouka hladká

Přidat fotografie receptu