Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort s karamelovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Náročný

Doba přípravy dle zručnosti

dle zručnosti

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 862 kJ /
6 659 kcal
Bílkoviny119,04 g
Tuky317,30 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 763 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy821,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Bílky našlehat a postupně vsypávat půlku cukru, druhou polovinu cukru vyšlehat se žloutkama a pomerančovou kůrou do pěny. Krok 2: Potom postupně zašlehávat olej, pak přidat všechny sypké ingredience (mouka, kakao, skořice). Nakonec opatrně vmícháme bílky. Krok 3: Těsto se vlije do vymazané a vysypané formy(průměr 24 cm) a vloží se do trouby na 175 stupňů. Doba pečení 45 - 50 min. Krok 4: Krém: Den předem povaříme plechovku se Salkem 1,5 - 2 hodiny. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink (při občasném míchání nechat vystydnout). Vyšleháme máslo, pak zašlehat pudink a nakonec Salko. Krok 5: Marcipán: Vše umíchat dohromady (cukr a sušené mléko prosít) a vypracovat tvárnou hmotu. Při válení podsypávat cukrem nebo mlékem, opět prosátým.

Zveřejněno 12. 4. 2010

Poznámka autorky Veroly

Vzhledem k tomu, že jsem krém nepoužila na další dozdobení, dost mi ho zbylo. Stačila by poloviční dávka. Krém je řidší, příště zkusím dát jen půlku Salka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZqO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládový dort s karamelovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZqO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Korpus je vynikající, pomerančová kůra tomu dá úžasný nádech. Jinak malinko jsem si to upravila a přidala cca 1/4 lžičky kardamonu a 2 lžíce horké vody (tu jsem dala společně s olejem).:yes:

Doporučuji při výrobě těsta vmíchávat sníh ještě před tím než se nám spojí sypké ingredience s žloutkovým krémem. Jde to dobře a těsto se dobře spojí bez toho, že by nám vznikla hrouda do které se už sníh nedá vmíchat.
Tento dort už jsem dělal několikrát a výše zmíněný postup se osvědčil.

Šárka: Pokud mohu odpovědět- vaří se uzavřená, a prodává se také už karamelové, nezkoušela jsem ho.

Vím, že to je blbý dotaz, ale plechovka salka se má vařit otevená, či uzavřená? Ještě jsem to nikdy nezkoušela, vlastně ještě ani nevím, jak salko vypadá:D a je zajímavé, že někteří píšou, že je těsto úžasné a jiní, že se ani nedá rozmíchat...

zajic:Dobrý den, měla jsem podobný problém. Těsto bylo před vmícháním bílků doslova jak lepidlo a do takového těsta nevmícháte sníh z bílků ani náhodou, to už prostě není možné spojit. Absolutně nepoužívám šlehač při vmícháváním sněhu, už jsem toho v životě dost napekla, ale tohle není dobrý recept na těsto. Musela jsem na to nakonec ten šlehač vzít, čímž se úplně rozbil sníh a nasypala jsem tam kypřící prášek. Teď se děj vůle boží, manžel má dnes narozeniny, tak jsem zvědavá, jak tohle dopadne :-/

Tenhle dort jsem dělala s kamarádkou (16 a 17let) pro mamku ke čtyřicátinám. Byla nadšená! Chuťově i vzhledově úžasný dort, ještě teď se olizuju :-p

PS: přikládám fotku :-)http://www.imagebam.com/image/fd0587183373770

Krém dávám určitě i pod marcipánovou hmotu, aby přilnula k dortu a při krájení se nebortila. Nemůžu říct, že bych byla odborník na dorty, takže s krémem jsem experimentovala podle jiných receptů, ale teď už dělám svoje osvěčené dorty a krémy :-) Ale děkuji za komentář.

Veroly dort je vzhledově moc krásný, jemný, nepřáplacaný:yes:
Chci se zeptat krém dáváš i pod potahovou hmotu, nebo zvrchu dort nenatíráš?Já osobně bych dělala krém buď jen ze Salka, nebo jen z čokoládového pudingu, ale ne obojí:-)

Myslím, že se nestane vůbec nic :-) Kakao není nutná podmínka na to, aby se pečení vydařilo :-) Bez kakaa jsem ale korpus nezkoušela, mám jiné recepty.

Chtěla jsem se zeptat jestli se něco stane když tam nedám kakao, my nemáme rádi kakaové dezerty, dorty. :-) jinak vypadá krásně :yes::yes:

Moc hezký:-KA je fakt i výborný.\pekla jsem ho včera mamce k narozkám a ještě teď se olizujem:-p:-p:-pale tak krásně jsem ho nazdobený neměla prostě to mi moc nejde:-D:yes::yes::yes:

Ono je to docela jedno, jestli kombinace másla a uvařenýho salka nebo uvařenýho pudinku a másla, ale vše dohromady je naprosto zbytečný. Nejlepší je si to zkusit a při dalších pokusech to už jen dolaďovat.

super je krem jen z masla a uvareneho salka,neni nutne nic dalsiho pridavat.:-)

A jinak přidávám bodík za zručnost!
:-)

Ahojda, s tím krémem se mi stalo něco podobnýho, myslím, že stačí dát krém hodně vychladit předtím, než se maže na korpus - máslo ztuhne a pak by to mělo jít...:-//

Tématické fráze:
čokoládový krém do dortů, čokoládový dort, krem ze salka, dort, čokoládový krém ze salka, čokoládový krém, čokoládový krém na dort, krém na dort ze salka, čokoládový dort s krémem, dort ze salka, krém na dort, karamelový dort ze salka, krém do dortu ze salka, dortový krem ze salka, dort s krémem ze salka, čokoládový dortový krém, čokoládový dort s karamelem, krém do čokoládového dortu, krém ze salka a másla, dort ke čtyřicátinám

Suroviny:
cukr krupice, žloutek, kůra pomerančová, olej, kakao, mouka hrubá, mouka hladká, skořice, krém, salko, máslo, mléko, pudink karamelový, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, med, tresť mandlová sladká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu