Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 287 kJ /
8 673 kcal
Bílkoviny133,52 g
Tuky454,24 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 1,19 g
Sůl3,30 g
Sacharidy1 000,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru zvlášť. Krok 2: Zbylý cukr + vanilkový cukr přidáme ke žloutkům a společně šleháme, dokud hmota nezesvětlá. Krok 3: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání přiléváme olej a vodu. Potom přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Krok 4: Třetinu těsta přelijeme do jiné mísy a obarvíme kakaem. Krok 5: Formu vymažeme a vysypeme moukou, střídavě dáváme 1 lžící kakaového těsta a 2 lžíce světlého těsta (těsto lžící vléváme stále na prostředek přes sebe do vypotřebování obou těst, do stran se rozlévá samo). Krok 6: Vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi hodinu (je potřeba zkoušet špejlí, jestli se těsto lepí). Krok 7: Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, ještě, než pudink sundáme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit, pak všleháme asi 50g másla. Krok 8: Necháme za občasného míchání vychladnout. Krok 9: Pak zašleháme postupně zbytek másla a podle chuti dosladíme.

Jednoduchý návod na zdobení z čokolády

Zveřejněno 12. 4. 2010

Poznámka autorky Veroly

Krém se 3 lžícemi cukru se mi zdál málo sladký. Dala jsem asi 5 lžic. Já osobně nemám ráda klasické máslové krémy, ale uznávám, že tehle je prostě výborný. Korpus jsem rozkrojila na 3 pláty a každý z nich jsem pokapala rumem a potřela marmeládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOgD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOgD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

mika59: Obávam sa, že aj mne sa sem - tam také stáva :-) :-* Vtedy sa utešujem, že je to nesprávnou konštaláciou hviezd ;-) a hlavne kto nič nerobí - ten nič nepokazí :-) A ešte zákon schválnosti je, že sa mi to stane hlavne vtedy, keď pečiem pre niekoho iného a chcem aby to bolo super.

:-)casino: Obávám se, ale i tohle se mi srazilo, ale asi to bude rukama..:-O

Melis91:
Problémům s krémem se elegantně vyhnete, pokud zvolíte opačný postup: ušleháte máslo a do něj budete postupně zašlehávat pudink (nebo z mouky a mléka uvařenou kaši (M.J. Sandtnerová to vyřešila už takřka před stoletím... :-)

Melis91: To sa takto naozaj ťažko radí. Ak sa Vám zdá, že stuhol skúste ho teraz ešte raz prešľahať. Najprv na pomalých otáčkach a potom pridávať. Ja takýto krém, robievam a nemávam s ním žiadny problém. Ak to budete mať stále riedke, tak potom už len pridať maslo ale opatrne aby sa vám to celé nezdrclo. Krém a maslo by mali mať rovnakú teplotu.

SilviaD: je řídký, dala jsem ho do lednice, trošku to ztuhlo ale řekla bych, že to pořád není ono

SilviaD: je řídký, dala jsem ho do lednice, trošku to ztuhlo ale řekla bych, že to pořád není ono

Melis91: Melis91: Máte ho riedky alebo zrazený? Ťažko povedať, že prečo. Podľa použitých surovín by mala byť hustota krému v poriadku. Ak ho nemáte zrazený skúste ho dať do chladničky. Mal by normálne stuhnúť.

Dobrý den, zrovna dělám vás čokoládový krém a informace když bylo vše dle postupu, krém je řídký, rozhodně ho nemůžu natřít na dort, nějaké řešení čím ho zahustit? Přidat máslo? Děkuji

dá se použít rovnou potahovací hmotu nebo marcipán (kupované)?

Dnes se mi podařilo upéct korpus podle Vašeho receptu a už teď vypadá úžasně! :-) Zítra se chystám na krém a vrtá mi hlavou, jestli mám před potažením marcipanem celý dort potírat krémem nebo ne...??? :-O Děkuji za jakoukoliv odpověď. :-)

Veronika: áno, celú tortu treba natrieť krémom a tak dať poťahovú hmotu :-K

ten je nádherný <3:yes: určitě upeču ;-):yes::-K

Tak jsem se odhodlala upect svuj prvni potahovany dort a volba padla na Vas recept. Musim rict, ze se povedl skvele:-) Korpus super, krem super i marcipan v pohode. Ochutnali jsme hned, ale teprve druhy den to byla pecka. Nadherne se rozlezel a chutnal fakt vyborne, snedla jsem tri kousky na posezeni:-!:-!:-! Uz se tesim az bude mit nekdo dalsi narozky a opet upecu:-p
Moc moc dekuji za recept a pridavam fotecky.

:-):yes:

Aja: Dort se dá upéct jak světlý, tak tmavý. Krém vydrží určitě několik dní v ledničce.

a taky bych se ráda zeptala zda mohu krém dělat již v neděli a zdobit v pondělí večer, oslavu máme v úterý...jak dlouho vydrží? Děkuji :)

Tématické fráze:
mramorový dort, mramorový korpus na dort, kapaný dort, dort s čokoládovým krémem, mramorový dortový korpus, mramorový dort recept, čokoládový dort s čokoládovým krémem, cokoladovy krem do dortu, mramorové těsto, mramorové těsto na dort, mramorový marcipán, čokoládový krém na dort, vánoční piškotový dort jiřiny bohdalové, jak dlouho pect dort, dorty s čokoládovým zdobením, dort muf, jak dlouho dopredu pect dort, recept na mramorový dort, dort mramorový, dort jiřiny bohdalové

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, pudink čokoládový, mléko, čokoláda hořká, máslo, cukr moučkový, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, med, tresť mandlová sladká, voda

Přidat fotografie receptu