Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouské rohlíky-croissant

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

faraonka faraonka

Náročný

Suroviny pro 20

20

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 232 kJ /
2 206 kcal
Bílkoviny55,70 g
Tuky64,86 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy343,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Program - příprava těsta. Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny. Krok 2: Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikro sáčku a dejte na hod. nebo na noc do lednice. Potom vyválejte těsto a vykrojte asi 9 čtverců a potom je rozkrojte na půl. Krok 3: A teď moje zkušenost: místo suchého jsem použila 1/3 balení čerstvého droždí. Krok 4: Před pečením jsem každý trojúhelníček potřela máslem. Plech nemusíte ničím mazat. Je lepší nechat těsto v lednici přes noc. Krok 5: Péct v el. troubě na 200-220°C dorůžova. Krok 6: Jednu polovinu jsem pocukrovala a druhou ne, ale jsou lepší nepocukrované. Zdroj-Návod k obsluze dom. pekárny ETA Siesta 0149.

Zveřejněno 12. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouské rohlíky-croissant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vvqv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouské rohlíky-croissant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vvqv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

sona.si:A nemají se náhodou ty trojuhelníčky zatočit jako rohlíčky?;-)

Tak croissanty to opravdu nejsou ;-), ale dobrý to být může, asi jako české kynuté buchty. :yes:

Moc dobré, chutnalo všem, kdo ochutnal, odnesl si recept, děláme croissanty teď všichni. Je to dobrý recept, co jsem kde četla, tak to bylo zbytečně složité, toto je O.K.Mńam:-D

jak rika i Jana... hmmm,to vypada nadejne...jen pod pojmem croisanty se mi vybavi jiny tvar,spise rohlik jako z listkoveho testa...syn je ma rad a kupovane vyjdou u nas dost draho...v kazdem pripade ukladam a vyzkousim,zamotat je taky muzu,nebo zkusim upect trojhranky a zkusim naplnit(vanilkovy krem,nutella,sunka,syr,ap)...podle toho jak to dopadne,tak pridam fotky;-)

Faraonka:-Kty se Ti povedly:yes::-p a 6.tý bodík Ti přinesly;-)

Zajímavé:-Onevím co mám vyzkoušet dřív-to se nedá absolutně stíhat:-!:-!:-!+5:yes:

Hmm, to vůbec nevypadá špatně:-p:yes::yes:

Dala jsem mléko zdálo se mi lepší.není to taková máslová bomba ani nejsou príliš sladké.

Super, ale trochu máslová bomba:)

Croissanty miluji, ale chci se zeptat co je lepší voda nebo mléko, jaké máš zkušenosti:-?:-?Dávám bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
croissant recept, croissant, recept croissant, domácí croissant, recept na croissant, crossiant, těsto na croissant, croisant, máslový croissant recept, croisanty, croissant domácí pekárna, recepty croissant, croissant recepty, francouské rohlíčky, těsto na croisant, francouské recepty, máslovy croisant, croisant recept, croisanty recept, croissant z domácí pekárny

Suroviny:
vejce, voda, máslo, sůl, cukr, mouka hladká, droždí sušené

Přidat fotografie receptu