Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochánek M.Š.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 - 26 (dva malé bochánky)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 052 kJ /
3 598 kcal
Bílkoviny98,27 g
Tuky130,09 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 378 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy500,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a vmícháme tvaroh, přidáme citrónovou kůru, šťávu a špetku soli. Krok 2: Vmícháme zbytek (mouka s práškem do pečiva), vlijeme rum s rozinkami, případně kandované ovoce a přilijeme cca 8 lžic smetany a nejlépe rukama na vále vypracujeme vcelku tuhé těsto. Krok 3: Podle potřeby přidáme ještě smetanu nebo mléko. Krok 4: Hladké těsto rozdělíme na dva malé bochánky a dáme odpočinout cca na 1 hodinu (do tepla). Krok 5: Posléze prořízneme vršky bochánků (aby moc nepraskly), natřeme vajíčkem a posypeme lupínky mandliček. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na cca 180-190°C po dobu 25 minut. Pak ubereme na 150-160°C podle zvyku a dopečeme. Zkusíme špejlí.

Zveřejněno 14. 4. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Je nutné vycházet ze zkušeností včetně znalostí pečení naší trouby. Recept je od "Budějčačky" a bývalé spolupracovnice Marušky Šafaříků .

Ať se vám dílo daří a sporák dobře vaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochánek M.Š.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZpN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochánek M.Š.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZpN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Bochánek je naprosto luxusní. Pokaždé, když k nám jede moje mamina na návštěvu, má jediné přání a to, abych jí upekla tenhle úžasnej bochánek. Dávám za 1smajlik

Bochánek je naprosto luxusní. Pokaždé, když k nám jede moje mamina na návštěvu, má jediné přání a to, abych jí upekla tenhle úžasnej bochánek. Dávám za 1:-p

:-p:yes::yes:+9

:-p:-)):yes:

Václave - u nás zase frčí vánočka i během roku. A manžel ji má nejraději s máslem a medem.:-p:-p Krásné bochánky Buša upekla, má u mně + ;-)

Vašku, vyzerá to skvele! Robím obdobne tvarohovú štólu - teda suroviny totožné. Tvoj obrázok ma navnadil a určite vyskúšanie príde na radu. Ďakujem! +

:-p:-p:yes::yes:

tedy Vašíku,zase trochu jiný bochánek,chce to vyzkoušet,tak si ukládám a bod dávám.:yes::-K

Vašku vypadají hodně jedle.:-p Ukládám a dávám 1 bodíka :yes:

Tématické fráze:
jak vařit vejce aby nepraskly, nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek, vaření vajec aby nepraskly, nejlepsí bochánek, jak dlouho péct bochánek, jak dlouho se peče bochánek, bochánek s olejem, bochánky, jak upéct bochánek, aby vejce nepraskly, recepty pro mš, recepty cz.m, jak uvarit vajicka aby nepraskly, bochánek s rozinkami, nejlepší bochánek velikonoční, jak se pece bochanek, pečeme bochánek, jak varit vajicka aby nepraskly, aby vejce při vaření nepraskly, recpty cz m

Suroviny:
mouka hladká, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, vejce, prášek do pečiva, olej, mléko, rozinky, rum, ovoce kandované, kůra citronová, sůl, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu