Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví - plněné ořechy

Zpříjemněte si adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. Ořechové cukroví naplněné máslovým krémem ze zkaramelizovaného Salka namočíte do čokoládové polevy. Recept doporučujeme dělat z dvojité dávky, jen tak vydrží až do Vánoc.

Hodnocení receptu je 4,9 (83×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 250 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby odležení a chlazení

250 min (120 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby odležení a chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 883 kJ /
6 664 kcal
Bílkoviny102,61 g
Tuky382,91 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 794 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy678,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme na vále těsto, které necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Krok 2: Pak těsto plníme do formiček ořechů (jen tence, nabydou) a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Krok 3: Uzavřenou plechovku Salka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme asi 2 hodiny. Otevřeme ji až po úplném vychladnutí. Krok 4: Připravíme krém. Zkaramelizované Salko smícháme s ořechy a rumem a zašleháme máslo. Hotovým krémem slepujeme ořechy. Krok 5: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a spojené ořechy do ní z poloviny namáčíme.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 4. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukroví - plněné ořechy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cukroví - plněné ořechy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (154)

Jana: hosta: asi už není aktuální, tak třeba na příští rok. Dělala jsem přesně podle rozpisu, dala jsem rovnou karamelové Salko a máslo stačilo. Bylo to akorát husté. Myslím, že více máslo by srazilo tu skvělou karamelovou chuť, kterou krém má 👍

Moc děkuji za tento recept. Orechy a především krém je vynikající. Toto cukroví už na našem vánočním stole nebude chybět. Moc doporučuji 👍

Skvele se s testem pracuje. Já jsem pekla 8-9min na 170°C. Na chuť vyborne.

Geryyy: Krém ze salka je nejlepší co znám, ale poměr je celé máslo na 1 salko (dávám bílé), dělám menší množství od oka, 3-4 lžíce rumu a hodně nastrouhaných ořechů. Vždy zbyde do mrazáku. Pak smíchám třeba s tvarohem a natřu na buchtu

Miluju tyto tmavé, kakaové.

Každým rokem peču pro dceru, miluje toto cukroví.

Super recept!!! Pekla jsem 8´ při 180°- horkovzduch.
Děkuji!:-K

Ořechy upečeny a těsto perfekt, ale ten salko krém ten je teda ...na nic. Umíchala jsem ho a nechala v lednici ztuhnout, pak se dal pěkně mazat, ale jakmile je při pokojové teplotě tak hned měkne a vytíká z cukroví, takže na stole po pár minutách vyteče na talíček.. Za mě bych volila jiný krém.

Dnes upečeno a jsou luxusní. Už je v oblíbených. :-K:yes:

Moje první krémové cukroví a dopadlo na jedničku. :yes: Všichni, kteří ochutnali, chválili. Příští rok budu péct znovu.:-)

Oříšky jsou luxusní,dobře se pracuje s těstem,krásně jdou vyklopit,skvělá chuť !!! Děkuji Vám za recept:-K

Dnes jsem upekla a super, přesně takové, jaké si pamatuji z dětství od maminky kamaráda :-D Formičky jsem měla nové, takže jsem je opláchla a jen poprvé vymazala troškou másla a pak už to jen jelo :)) Nakonec vytřela ubrouskem a schovala do sáčku na příště. Na náplň jsem koupila rovnou karamelové salko. Rumu jsem dala méně. Moc děkuji za skvělý recept :yes: <3

Dobrý den, lze tyto ořechy udělat i bez kakaa? Mám raději světlé ořechy a tak mě zajímá zda by vadilo kdybych vynechala kakao?

Nikola: Určitě můžeš vynechat kakao.:-K

Dobrý večer prosím jaké máslo používáte do krémů děkuji

Veronika: jakékoliv pravé máslo bez náhražek, na Heru, Zl. Hanou nebo ztužený tuk zapoměňte;-)

Dobrý den. Mohl by mi někdo prosím napsat kolik těch ořechů bude když to budu plnit do menších formicek? Je jich z toho množství hodně nebo málo? Dík za odpověď.

Jarka: V komentářích (je dobré je číst;-)) je uvedeno, že z tohoto množství je asi 200 půlek, takže minimálně 100 naplněných ořechů. Množství surovin by tomu odpovídalo - u nás by to bylo mnoho, dělala bych z poloviční dávky:-)

Jsou moc dobré, děkuji za recept. První plech jsem měla po 10 minutách takový nedodělaný a nešli vyklopit,tak jsem je tam nechala 15 min(170‘C) a byli skvělé. Ještě jednou díky :-K

Letos jsem dělala ořechy podle tohoto receptu a měly obrovský úspěch. Díky za tento recept. :yes::-)

miranda163 8. 12. 2016 17:45
Toto cukroví peču podle tohoto receptu již třetí rok a jsou vynikající.:-)

Ahoj chci se zeptat může být na krém karamelové salko v plechu místo vařeného salka? Moc děkuji

Lenora32: může :-p

Zobrazit starší odpověď

všem krásný den.
Dnes jsem se též pustila do tohoto receptu. připravila jsem si vše do misky a šla si pro ořechy, že je namelu. Šílené zjištění, že nemám žádné!!! ;-( Dala jsem místo nich sezamová semínka... no nejsou to chuťově ořechy, ale z formiček šly sami. Pokaždé se s vyklepáváním ořechů zlobím, ale tento recept je bááááječný. Děkuji ;-) :yes:

Dělala jsem ořechy prvně. Jsou úžasný. Naprosto skvělá práce s těstem. Jedli je i ti, kteří cukroví moc nemusí. Fakt super.:yes:

Pekla jsem ořechy poprvé v životě a jsem ráda, že jsem narazila na tenhle recept. Jsou vynikající a z formy vyklouzly jak po másle. dnes budu plnit, tak se celá rodina těší. Myslím, že do vánoc budu péct ještě jednou.:-)):yes:

žaneta: milá Žaneto, když bude ta kritika napsaná slušně, nikdo ji mazat nebude ;-)

to je ubohe mazat komentař takovi ktery se vam neliby ale člověk tu napiše svuj nazor ne jen chvali ale i krityky by jste měli nechat

zuzik: Jestli mohu odpovím. Stačí, když si je nejdříve upečete a týden před vánoci naplníte, jinak já je plním tak okolo Mikuláše a vždy mi toto krásně vydrželo do té doby než se to snědlo.;-)

Chci se zeptat, jak dlouho lze skladovat cukroví s tímto krémem. Hodně mě zaujal, ale bojím se, aby se hned nezkazil kvůli tomu Salku.

Chci se zeptat, jak dlouho lze skladovat cukroví s tímto krémem. Hodně mě zaujal, ale bojím se, aby se hned nezkazil kvůli tomu Salku.

Dělám je už třetím rokem, jsou výborné. :-) Všem moc chutnají.

Recept výborný a chuť úžasná! Do krému jsem dávala salko (bez vaření) a nemá to chybu!!!

Romana:Prosím Vás,a od kdy se formičky vymazávají?Už naše babičky věděly,že formičky na těsto se NEVYMAZÁVAJÍ,a pokud nejdou vyklopit,rozhodně je chyba někde jinde než v mazání.

Tak jsem se nechala zlákat receptem a chtěla vyzkoušet taky jiný než dělám já,když si ho tady všichni tak chválí.A jsem velice zklamaná,jediné pozitivní bylo,že ořechy šly krásně z formiček,ale to je tak všechno.Těsto mi vůbec nechutná,je suché,není dobré na chuť.Já dělám těsto na ořechy,které mají hned po pečení krásně vláčné,vlhké těsto,ještě k tomu velmi velmi chutné,bohužel jsou tak dobré,že velkou část ořechů sním ještě než je vůbec naplním krémem,takže k plnění jich mám pak jen pár.Takže zůstanu u svého receptu a už žádné další pokusy nehodlám riskovat.

<3Šárka: Tak šup ,dej sem ten skvěly recept<3<3

Plněné oříšky také dělám, jsou výborné když navlhnou krémem jakým koli, ze salka neznám třeba vyzkoušet :-)

Kamil:náš recept je starý klasický, kakao se přidává jen do krém, ale pokud někdo nemůže nebo nechce, tak nemusí....
těsto: 180g hladké mouky, 100g cukru, 140g tuku, 70g oříšků a lžíce skořice
náplň: 250ml mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 130g másla, vanilkový cukr, 100g práškového cukru, 50g ořechů, lžička kakaa( na obarvení)
mléko a mouku uvaříme na kaši a vychladíme (můžeme přidat to kakao). Smícháme máslo s cukrem a vanilkovým c. Pozvolna spojíme s kaší a nahrubo nasekanými ořechy. Krémem plníme ořechy.

Tyto orechy jsou fakt dobre a zatim zcela jine, nez jake jsem byla zvykla. Zustanu u tohoto receptu, bylo to snadne a rychle. Jen do kremu jsem dala cele maslo, protoze jsem ho stale mela ridky. Testo nema chyby a nez je davam do formicek, tak formicky vystrikam sprejem na peceni. Tak to ostatne delam cely zivot. Orechy skacou pak sami:-))

když chci bez kakaa mám dát mouku navíc? Nebo to jen vynechat? Nebo znáte někdo lepší recept na ořechy bez kakaa? Tyto zkusím také, ale chci obě varianty... :-p děkuji

Dekuji za recept. Ořechy se nepřilepí. já to dělám takto...udělám kuličku,obalím v polohrubé mouce,naplním čístou suchou formičku. mám pouze 30 formiček,takže když mam plech v troubě,udělám si předem 30 dalších kuliček,po vytáhmutí plechu ihned vyklopím a znovu naplním atd.atd...Mám klasické kovové formičky,pekla jsem tento recept cca 13 minut na 180 stupních v klasické elektrické troubě. Příště udělám poloviční dávku,mám jich 220 půlek...110celých ořechu. Ale to se sní :-D;-) hodně štěstí při pečení,mě se povedlo.

Ivetka B. 7. 12. 2013 20:41
receptík jsem vyzkoušela,ořechy upečené a s těstem se pracovalo suprově,z formiček mi ořechy sami vyskakovaly :))

Jsou skvělé a rozplývají se na jazyku!!:-K

Právě jsem je upekla a super recept,jsou vynikající :yes:

Mirka:prosím vás na kolik a jak dlouho pečete to těsto na ořechy? děkuji ;-)

Jana Burdová 27. 11. 2013 11:30
Dnes jsem je dělala těsto super nemusela jsem vymazávat ani jsem nepoužila mouku.Krém suprovní akorád jsem to musela zahustit trošku rozmixovanými piškoty faaakt luxusní recept :yes:

Top Receptypro všechny kterým nejde vyklepnout těsto...pokud si pořádně vymažete formičky nikdy se vám to nemůže stát!!! nezlobte se na mě ale koho tohle nenapadne at radši nepeče a nebo to sem ani nepíše, nechápu že někdo pomluví kvalitu těsta a přitom se vyflákne na formičky bez toho to bohužel nejde!!
:-//

Dobrý den,
někomu nejdou vyklápět upečené formičky. Já si z těsta nejdříve udělám kuličku, obalím v polohrubé mouce a pak teprve vtlačím do formiček - bez vymazání.
Zkuste to.

Úžasný recept:yes: Formičky jsem vysypala moukou (jak tady někdo radil;-)), odjakživa jsem o Vánocích měla komplex z toho, že ořechy nikdy nešly vyklápět (i když jsem formičky vymazávala tukem). Tentokrát to šlo nádherně:-K Krém je vynikající, tento recept prostě nemá chybu:yes: Díky za něj:-)

Marie:
Mám recept po babičce - 140 g másla, 140 g hl. mouky, 140 g ořechů, 70 g cukru a 20 g kakaa. Těsto je super, formičky se nemusí vymazávat, ořechy jdou lehce vyklepnout.

jannca: Dobrý den, teda nezlobte se na mě, ale stačí vymazat formičky třeba sádlem, není nic jednoduššího, když pečete buchtu tak jí asi taky nenalejete jen tak na čistý plech. Takže těstem to určitě není! :-//

Dnes jsem je dopekla, pekla jsem 8 minut na 180 stupňů. Jsou výborné a tím že mám menší formičky tak jich mám strašně moc :yes::yes:

Dobrý večer,
udělala jsem si dnes těsto. Zítra budu péct,tak snad se podaří. chci se jen zeptat,někdo psal,že krém se nepovedl. Mám to teda zkusit rovnou z celého másla nebo ta půlka stačí? A dáváte obyč máslo a nebo heru? díky :-)

jannca: my je děláme každý rok, jen do tech forem musíte dát kapku oleje, hned Vám to bude líp. Hodně štěstí

Ahojky, tak tyhle Vánoce zkusím poprvé udělat ořechy podle tohodle receptíku, jen bych se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte kolik bude ve finále slepených ořechů? Pokud jich bude málo, tak bych si zrovna udělala dvojitou dávku. Moc vám děkuji za odpověď Simča

Ahojky, loni jsem chtěla zkusit tento recept, ale tak nějak na to nedošlo :/ tak to letos hodlám napravit, každopádně.. četla jsem tu že krém je chutný i s nezkaramelizovaným salkem, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je opravdu nutné ho vařit?

Dobrý den, tak jsem ve fázi, kdy tyhle ořechy už nebudu dělat (mám tu ještě půlku těsta). Pro mne velké zklamání, myslela jsem , že podle hodnocení budou super.Ořechy nejdou z formiček ven,a jak jsem až nyní pročítala, už se tady někdo podobný s tímhle problémem setkal. Budou dobré aspoň na kouličky, těsto je jinak chuťově dobré;-)

ahoj plnene ořechy dělam podobně,krém ze salka je vyborný kupuji ho už zkaramelizovany odpadne vám doba vařeni dvě hodiny ušetrite za energii a cenove to vyjde skoro stejně jako salko nevarene.dávam celé maslo a kdyz mi zbyde plnim tím třeba linecke kolecka a pod.peču na 160-180st zalezi na troubě pěkne pečeni:-p

Irrena:děkuji, to víte začátečník:-) a jak dlouho je pečete?

Tereza:formičky nevymazávám, ale kolik jich z tohoto množství udělám, to vážně nevím:-8

Dobrý den mám dotaz, jak dlouho se ořechy pečou a jestli je formičky třeba vymazávat? A ještě se chci zeptat kolik ks je z této dávky?
Předem děkuji za odpověd, letos se chystám péct poprvé tak uvidíme.

minulý rok jsem si nepřečetla postup na náplň a jen jsem vymíchala máslo,přidala salko(nevařené),ořechy a rum. naplnila a chuť je výborná. Díky máslu náplň hezky ztuhne. Letos dělám opět stejně-bez zdlouhavého vaření salka. Je to rychlé a ta chuť je naprosto úžasná.:yes:

Jana Remkova: Teď se samou radostí červenám. Pochvala od takové kuchařky potěší a zahřeje na duši. Akorát na okolní aranžování moc nedám, což mě malinko štve. Když vidím ty umělecké fotky s krásným okolím, jen závidím..:-8

Monca.H.:Máš hodně žravé fotky!!:-)

+33. bod a fotka
Moc děkuji za recept, všichni moc chválili. Prý jsou to zatím nejlepší plněné ořechy, jaké jedli. ;-) Dělávala jsem podle jiného receptu,ale teď už zůstanu u tohoto :yes::yes:

Dobrý den, dneska v noci jsem se pustila do pečení těchto ořechů a musím napsat, že těsto perfektní. Z formiček šly vyklopit nádherně a chutnají strašně lehounce. Tchyně je dělá taky, ale má svůj recept a náplň, ale na mě jsou hrozně sladké a těžké. Tyto jsou, nevím čím to je, nějaké odhlehčené.:-)

Janushkaaa:

staré formičky se nikdy moc nečistily, aby to šlo vyklopit.
Dnes bych doporučil použít silikonové formy, jde to výborně.
Vita;-)

Moje rada pro bezpečné vyklopení ořechů z formiček: pokud některý ořech vzdoruje, nahřejte formičku cca 5-10 vteřin nad plamenem (formičku držte v kleštích), potom se ořech "vyloupne" sám.:-) Snad to pomůže těm, co mají doma plynový sporák.

http://www.toprecepty.cz/recept/1160-cukrovi---pln...Dobrý den.Včera jsem pekla-dnes slepovala.Pečení super,co nešlo vyklopit,tak bylo málo dopečené,dala jsem to tam ještě na chvilku a bylo to v pohodě.Ale dnes sem se trápila s krémem.Byl moc tekutý a vytéká mi z oříšků,ani jsem to nemohla hned namočit-dala jsem je na mráz,ale mrzí mě to.Nevíte kde jsem udělala chybu-jinak na chuť je vynikající.A to jsem tam ani nedala ten rum.Poradíte mi?díky

dobry den orechy supr pecu je nekolik let.a jestli muzu poradit kdyz nejdouvyklepnou z formicek.tak formicky namocte do mouka a sprave by jse nemeli umejvat pak se to prilepi a nejdou ven

simona doležilkova 8. 12. 2011 12:06
Janushkaaa:ted jsem je delala se segrou a sli uplne super vyklapet tak nevim kde jste udelala chybu tak me to dost zarazilo co pisete simca

karlička ostružkova 8. 12. 2011 12:04
dobrý den chtěla bych poděkovat za supr receptík nna ořechy jsou úplně super a velmi se dobře vyklápějí proto tento recept doporučuji všem cukrářkám,ale i všem ostatním ,kteří pečou na vánoční svátky:-(:-p:yes::-D

:-( Tak by mě zajímalo kde je chyba! Těsto jsem udlala přsně podle receptu na gram přesně, výborně se s ním pracuje, skvěle chutná, ale z 50ořechů mám 4 vcelku! Nejdou mi vůbec ven z formiček! Už sem i formičky zkusila vymazat Herou a drží v nich jak přilepené... Zkoušela sem je vyklepávat horké poloteplé i studené a žádný rozdíl prostě už si nevím rady co s tím?! :-//:-S;-(

Dobrý večer, u nás v obchodě se objevilo přímo zkaramelizované salko, mohu to použít na náplň nebo si jej mám raději připravit sama:-?

Chystám se do obchodu nakoupit suroviny a zadělat těsto. Chci se zeptat jak dlouho to přesně pečete aby byly takové jak mají být? Děkuji. Už se těším až vyzkouším! :-p

Zrovna jsem dopekla,povedly se:-),recept je super:yes:ted´´se vrhám na tu nápln´:-))

Já vím :-)), už je dávno po Vánocích, ale dovolím si říci, že jsem jich ochutnala jen pár, protože se na ořechy vrhli všichni ostatní - jsou moc chutné ...
Skvělé těsto i krém ...

Moc dobré, jen krém mě moc neposlouchal:-)), ale nakonec to dopadlo dobře:yes:;-)

dneska jsem je úspěšně udělala a jsou vynikající, práce s těstem skvělá, vymazávat se nemusí, jde to ven samo. Ještě nemám slepené, ale přítel mi už uzobával a moc chválil.:-D

Helli, určitě tam nemusíš dávat rum, můžeš použít třeba jinou příchuť, kterou máte rádi, prakticky se hodí snad všechny, nebo to vynech úplně, ořechy stačí ;-);-);-)

Mám takový dotaz, je v náplni nutný rum? možná že už se někdo ptal, ale nějak sem to nikde neviděla, proto se kdyžtak omlouvám. děkuji za odpověd :-K

... já formičky nevymazávala a ořechy se vyklápějí dobře :-)

vymazavají se něčím formičky??? taky je zkusim vypadaji pekne..

V čem jsou ty ořechy namáčené - to bílé. V té salko polevě? Vypadají výborně, hned dávám bodíka :yes:

Eva Santova 3. 12. 2010 15:26
Dobrý den přeji,můžete mi prosím říci jak cca dlouho péci?Tmavé ořechy jsem totiž ještě nedělala,vždy bez kakaa děkuji moc.

Právě jsem dopekla tyto ořechy a jsou vynikající a ten krém jsem použila od paní Remkové ze Salka a má úspěch.Jedu do lázní a pak jdu hned na operaci a vrátím se až těsně před vánocemi,tak peču do mrazáku,aby rodinka nestrádala.Přeji kuchařinkám a kuchaříkům hodně úspěchů ve vaření a pečení a díky za recepty.Posílám bodík.

teda výborný recept na krém, ale taky jsem se sním zapotila, salko bylo málo uvařené, tak nezhoustlo jak mělo, musela jsem místo půlky másla přidat ještě jedno celé, ořechy a cukr a místo trošky krému mám krému ještě tak na velký třípatrový dort :-D ale hlavní je, že se to povedlo, příště už budu chytřejší

Tak jsem dělala podle tohoto receptu a jsou vynikající:yes:, :-K

dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli se maji formicky nejak vymazavat..?

super, už jsem je sbaštila, tak začnu znova.:

Včera jsem upekla ořechy ,nakonec jsem použila lískové ořechy a žádný problém nebyl.Akorát jsem místo krému ze salka, jsem použila máslový krém.Ten recept je vážně dobrý :yes::yes::yes:takže ho použiji i příští rok:-).Už se těším na vánoce až budou pěkně proležené a mi si na nich pochutnáme:-p.Takže moc děkuji za recept.:-):-K:-K:-K:

;-)

Jak jsem slíbil. Registrovanej a posílám bodisko:yes:

dědek49 (neregistrovaný/á) :-)):-D:-)):yes::yes::yes:

Ahojki fšem. Tak se mi to povedlo opravit.:-) Přiral jsem tam ještě osminku másl,trochu ořechů a cukr. Zatím to vypadá fajnově.:-p
Upozornení fšem: Nepoužívat TATRU bez nápisu SALKO.:-! Jak jsem zjistil, je ředší a nastanou problémy.:-// Jináč výborný recepis a doporučuji i začátečníkům, jakým jsem přez nabyté roky i já;-). připravuji se přihlásit. Až to bude, tak nepošlu bodíka, ale bodisko. L.

Ten krém ze salka bude určitě super,vubec mě to nenapadlo..mažu je lískooříškovou nutelou..jinak máme stejný recept jen bez vajec,citr.a vanilkovýho cukru..jo a ořechu 120g.dělával je už muj děda který dvacet let nežije a jsou vážně nejlepší!!

Díky moc.:-) Po přečtení rad : jestli to nebude taky tím, že jsem tam máslo jen klasicky vmýchal vařečkou.:-// Skusím to teď našlehat el šlehačem, snad se to zlepší. Dám vědět

dědek49 (neregistrovaný/á) tatra-salko jsou 2 druhy, pokud vím, jedno je snad méně tučné a to je dost řídké po uvaření, takže, jestli jsi nepoužil právě tu :-( Jinak klasické slazené salko, když se uvaří(vařím v tlakáči 1 hodinu), je pořádně husté!!! Hustější, než před uvařením. Přidávám foto SALKA plnotučného.;-)

...já nevím - mrkni sem http://www.chemievjidle.cz/kondenzovane-mleko/salk... podle mně je to jedno a to samé, ne?...to už je fuk, já osobně, bych vzala asi druhou půlku másla, rozšlehala ji a opatrně tam tak 70% řidší hmoty všlehala...nic s tím už nezkazíš...

Světlano, vařil jsem ji 2 hoďky, dle recepisu. Ale místo salka tatru:-?

...dědku a uvařil si tu Tatru?...

Dobrý den. Mám prosbičku. Náplň je dost řídká,;-( čím by se dala zahustit? Nebude to taky proto, že jsem místo salka, které nebylo, použil slazenou tatru:-/? Jinak ořechy jsem pekl včera a dopadly výborně, krásně z formiček, nerozpadávaj se. Díky za recept a už dopředu dík za radu:-p:yes:

Tak jsem hledala recept na ořechy a mohu říci že tyto jsou prostě pohádkové,,,,Dělám druhou várku,protože ta první padal:-pDěkuju Vám:yes::yes:

Ivana40 použila jsem vlašské, ale taky si myslím, že je to celkem jedno;-)

Ivano40:-)druh ořechů je jedno-já mám alergii na vlašské a tak peču vše z mandlí a hlavně lískových ořechů a není s tím problém;-).

Ahojky všem chystám se upéct ořechy ale nevím jaké ořechy mám do těsta dát,jestli vlašské nebo lískové,a nebo je jedno které použiji.Může mě někdo poradit.:-):-K:-D

ahoj, tak jsem to zkusil a bomba, v pohodě žádnéj problém, jen že asi zas přiberu.

Věra (neregistrovaný/á) který recept jsi dělala? ten, který je zde uveden od Topreceptů, nebo ten můj, který je v komentářích?

Alžběta (neregistrovaný/á) no, musí se to hlídat, jak trochu vyběhnou, tak zhruba ještě 5 minutek? Každá trouba je jiná.

ahoj,právě jsem dopsala mamče tento recept. uděláme si je na vánoce :-p mňam! už se těšííííím __ je to podle mě krátkej a lehkej receptík __ díky top recepty :-K čau:-8

Alžběta 6. 12. 2009 11:23
Ahoj holky. mám teď v plánu péct ořechy, sliny se mi sbíhají, ale stejně jako kolegyně Luc netuším, jak dlouho se mají ořechy péci. Poznám to na pohled, a nebo existuje nějaký přesný čas?
Děkuju...

Děkuji za recept, pekla jsem včera a jsou výborné. S těstem se dobře pracovalo a po upečení šlo z formiček hezky vyklopit. Už se těším, až se pořádně rozleží, na Vánoce se po nich jen zapráší :O)

Nevím,že to má tolik ohlasů,když po mých zkušenostech to dopadlo následovně: Nejdřív se těsto pořád lepilo při tom množství mouky co se tam dává... Při více mouky se těsto nelepí,ale zas drobkovtí a nejde z něho nic udělat láme se. Zmrzne na kost v ledniččce a pak se čeká než se rozmrzne aby se mohlo dávat do formiček. A pak když se peče pořad je měkké jako neupečené a pak se spálí... jo křehké je,dobré,rozplývá se... U vanilkových rohlíčků,takové těsto miluji.Ale u ořechů,které se rozsypou když se vyndavají s formičky není to pravé ořechové... Ani nápln tam nešla pořadně dát jak to bylo křehké a drobilo se...

A jak dlouho přesně pečeme, prosím???

Já dělám ořechy podle jiného receptu, ale taky nevymazávám a vyklápějí se jedna radost :-8

Andreo(neregi.):-)plněné ořechy dělám taky(podle jiného receptu)ale ten tuk v těstě by měl vystačit na to,aby se dali vyklepnout i bez mazání:-).Ale zkus to tak,že si nahřeješ troubu a zkusíš dát péct jeden ořech ve vymazané a jeden v nevymazané formičce-no a po vyklepnutí uvidíš;-)-tak jsem to dělala při svém první pečení:-8.

Andreo(neregistrovaná), nevím jak ostatní, ale já je nevymazávám, to dělám jen u nových formiček, než se zajedou. Třeba se někdo ještě ozve;-)

Prosím, prosím, už to tu zaznělo, ale nikdo neodpověděl - musí se ty formičky vymazat?? Díky za info, recept mě velmi zaujal..;-)

Já každý rok peču plněné ořechy,ale bez kakaa.Slepuji ořechovým krémem a nakonec namáčím v čokoládě,ale jen do půlky a posypu mletýma ořechama.Jsou výborné a jako hned první snědené.Přeji krásné Vánoce.:-p:-K:yes::-p:-*

Boženička 30. 11. 2009 18:30
Ahoj děvčata, moc děkuji za rady a paní Ivetě (neregistrované) za recept bez kakaa. Vyzkouším a dám vědět jaké jsou. Zdravím všechny kuchařky, kuchaře, cukrářky a cukráře. Božá

Já dávám bodík:yes::-8.Ořechy máme u nás rádi;-)

Děkuju za recept je to výborne divim se že to ma jen 6 bodu :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K ja bych dala určite 1000

Dobrý den, mám asi hloupý dotaz.Formičky se vymazávají, nebo né.Děkuji Z.;-)

Dobrý den,
buď přidat ty ořechy, nebo můžete vyzkoušet tento recept bez kakaa: 220g hl. mouky, 150g Hery, 80g cukru moučka, 60g mletých ořechů, 1 vejce. péct na 180C cca 5-7 minut.Náplň zůstává stejná...

Boženko, já bych přidala ořechy místo kakaa

Tématické fráze:
ořechy cukroví, vánoční cukroví ořechy, cukroví ořechy, ořechy vánoční cukroví, recept na vánoční ořechy, vánoční ořechy, orechové cukroví, cukroví ořechy recept, orechy cukrovi recept, vánoční ořechy recept, náplň do vánočních ořechů, vánoční cukroví ořechy recept, ořechové cukroví vánoční, vánoční cukroví nejlepší recepty plnene orechy, vánoční cukroví recepty ořechy, recepty na vánoční cukroví orechy, vánoční cukroví nejlepší recepty ořechy, krém do plněných ořechů, vánoční cukroví - ořechy, vánoční cukroví-ořechy

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, žloutek, mouka hladká, ořechy mleté, kakao, cukr vanilkový, kůra citronová, salko, rum, ořechy mleté, máslo, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu