Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová polévka z uzených žeber

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie190 kJ /
45 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,20 g
Vláknina5,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci na olivovém oleji osmažíme česnek a cibulku pokrájenou na kostičky. Krok 2: Přidáme žebra, hrách, kostku vývaru a podlijeme 1 litrem vody. Uzavřeme a vaříme 10 minut. Vypneme a necháme dojít. Krok 3: Žebra vyndáme a obereme maso, hrách rozmixujeme a vrátíme zpět na plotnu. Podlijeme vodou podle potřeby, převaříme a dochutíme. Přidáme maso.

Zveřejněno 14. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová polévka z uzených žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvxW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová polévka z uzených žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvxW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Na polévku jsem použila vývar z uzených kuřecích stehen a maso jsem do ní nepřidávala. Moc jsem si pochutnala, určitě ji budu dělat častěji (jen mít častěji ten uzený vývar, což je u mě jako skoro-vegetariána dost velký oříšek :) ). Přidávám bodík a fotky. :yes:

ježiš tak snad si neděláte uzenou polévku každý den,né? nebo né tak často....pro jednou se nikomu nic nestane a na rovinu ve všem skoro jsou éčka a rakovinotvorné látky...Tak si dejte něco BIO a no comment...mňamka hned zítra vyzkouším.Miluju uzený:-);-)

Mňam,tohle je "můj šálek kávy":yes:

Žížalko, to je moc dobrá přopomínka, protože to co popisuješ, to je podle mého minimum, které je potřeba udělat, když se vůbec vaří uzené maso. Já pro jistotu vyleju i ten druhý vývar. A to neodvolám ;-)

Dehet vzniká hlavně při domácím uzení, uzení průmyslové je přece jen jiné. Sůl se dá částečně omezit tím, že maso pořádně omyjete kartáčkem. Také lze vodu po přejití varu vylít, dát čistou a dovařit.

Když ono nadruhou stranu co dnes není rakovinotvorné! Ale určitě na tom něco bude a nejíme to pořád tak snad....

Midlo, mě tedy Tvůj příspěvek zajímá, opravdu jsem toto neslyšela a popátrám o tom něco víc.;-) Už z toho důvodu, že jsem se naučila kvůli dietě dítěte nakupovat koření, bujony atd. bez Eček.:yes:

Se omlouvám, sem ukecaná.

Nejenom sanytr, ale i přemíra solí, dehet. Například. Říká se, že jsou to karcinomy. Nevím co je prokázané, ale jednou jsem poslouchala v rádiu nějakého odborníka na výživu a ten radil vývar z uzeného zásadně vylít. Ve školních jídelnách se myslím také nemá/nesmí zařazovat do jídelníčku. Malé děti už nemám, ale odvykli jsme si na to a nechybí ;-) Moje sestra ho např. dělala často a její manžel zemřel sotva v důchodu na rakovinu (Abych byla přesná, rodinná dispozice tam asi taky byla). Myslela jsem, že je to obecně dost známý fakt, ale když se to tady tak chválí... Ale nic proti receptu, chtěla jsem jen informovat ty kteří jak se zdá nevědí.

Midla má částečně pravdu, z masa se vylouhuje do vývaru sanytr, ve kterém je maso naložené. Ale jednou za čas...;-):-8

milda: a co je na něm špatného?:-O

Osobně se vývaru z uzeného vyhýbám, lékaři před tím varují. Fotka je podařená.

Mnam, to je krasa, a to masicko:-p

Polévka rychlá a s těmi uzenými žebry bude výborná!Vyzkouším
:yes:

:yes:

Tématické fráze:
uzená hrachová polévka, hrachova polevka, hrachová polévka s uzeným masem, hrachová polévka s uzeninou, uzena zebra, hrachová polévka s uzeným, hrachová polévka z uzeného vývaru, hrachova polevka recept, hrachova polevka z uzeneho masa, hrachová polévka v tlakovém hrnci, uzená žebra polévka, uzený žebra, hrachová uzená polévka, uzená polévka s rýží a hráškem, hrachová polévka z uzeneho, uzená polévka s hráškem, hrachová polévka z vývaru, vaření v tlakovém hrnci, uzena zebra recept, hrášková polévka z uzeného vývaru

Suroviny:
hrách, cibule, česnek, vývar zeleninový, žebra uzená, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu