Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v necu

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda 2

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, lehce posypeme pepřem, gril.kořením nebo jakým máme rádi. Krok 2: Potřeme křenem, hořčicí. Krok 3: Na jednu polovinu plátku dáme angl. slaninu, na ni na půl kolečka nakrájenou cibulí a nakrájenou papriku, můžeme i jinou zeleninu přidat, co máme doma a co nám chutná. Krok 4: Nahoru tvrdý sýr. Krok 5: Plátek přehneme v polovině, překryjeme plňku. Krok 6: Roztáhneme nec, položíme na něj naplněné maso a zabalíme. Krok 7: Dáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Chvíli přikryté, pak odkryjeme a do červena.

Zveřejněno 15. 4. 2010

Poznámka autora majda 2

Neměla jsem anglickou, místo toho jsem dala plátek uzené kýty a nakrájený špek na kostičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v necu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7An

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička v necu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7An

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Ve skutečnosti se nejedná o bránici,ale "okruží",je kolem žaludku.

Howgh!:-K

Tak bychom tu "smyslupnou" konverzaci mohli ukončit tím, že recept je super a hlavně, že máme tu možnost maso do něčeho dobrého zabalit, ne? Majda si nezaslouží, aby se tady komentovalo o bránici(necu) a ne o receptu.;-)

Ani bránice (diafragma), ani pobřišnice (peritoneum) nemají tukovou síťku (tedy u lidí, u prasat si nejsem jistá). Tipuju na předstěru - omentum. To je skutečně tuková síť.
www.ordinace.cz/clanek/lidske-bricho/

Ale ráda se poučím. Nicméně - řezník slyší na "bránici". S omentem by mě asi vyhodil.

PS: Já URL zkoušela, viditelně bez úspěchu.

Hans08 - mrkni se sem http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.lesn... nebo na odkaz od Iljuši na wikipedii a tam ji máš kráááááásně vymalovanou. Na okrajích je sval a uvnitř je vazivo.
Bránice je z části svalová, jinak by se nedala trénovat např. zpěváci, jogíni ....
U jakého mistra to studuješ ?

Hans0808 - píšete sice česky, ale rozumět vám není

Mladý muž, Hans0808, zrejme vy, pán mistr a kopa ľudí žije v omyle.
A som už odrostlejšia slečna.

Jo slečny jsou vzdělané,anatomie lidského těla je podobná jako u prasat,to je sice pravda:-))Přesto bych chtěl vidět bránici na které je vidět sval,zanesu ji svému mistrovi a povím mu,že žiji přes 10 let v omylu:-)pak to povím těm co píšou tyhle recepty :1/2 kg mleté mix, 2 celá vejce, koření na mletá masa (dle chuti), 1 lžička papriky, 3 stroužky česneku, vepřová tuková blána (bránice), majoránka, pepř;-)je jich na netu X :yes:

Wikipédia: "Bránice (lat. Diaphragma [diaˈfragma], řecky φρήν (phrēn) [freːn] nebo φρενός (phrenos) [frɛˈnɔs]) je svalo-šlachová blána oddělující u savců orgány hrudního koše a břicha. Má kupolovitý tvar a je důležitým dýchacím svalstem. Svalová kontrakce bránice vede k nádechu. U lidí je 3 až 5 mm tlustá a odvádí 60–80 % práce, která je potřeba k nádechu. Srovnatelná struktura se (kromě savců) vyskytuje pouze v náznacích u některých plazů,[1] zejména krokodýlů."
Aj prasa je savec, preto má takúto bránicu - sval.

A tá sieťka je tuková blana bránice. Môžete mi veriť a nemusíte...viem, že ľudia si to zamieňajú...

Bránice
http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
Podbřišnice
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pob%C5%99i%C5%A1nice
Připadám si jak v "Pelíškách" - kde se řešil nok ;-) či knedlík :-?

ahojky thomassinno,už jsem na to přišel sám:yes:

Honzo mamka ti to určitě ráda vysvětlí :-D

Pardon,jinak recept zajímavý,jak se naučím body dávat,budou na správném místě;-)

Zdravím Magdalenku,sice nevím jak se bránice řekne Slovensky,ale určitě to není sval:-D:-D,nechce se mi hledat definice,ale je to soustava tuků,která chrání plíce u zvířat,sval je obecně červený,u lidí i zvířat,červenou bránici jsem ještě neviděl,jestli mají na Slovensku jiná prasata než u náš,bych o tom věděl:-))jsem polo Slovák:-))

Holky, nechcem sa hrať na múdru, ale...bránica je sval, tento nec - sieťka - je pobrušnica...ja viem, ľudia to tak nesprávne volajú, zrejme aj predavač bude vedieť, čo chcete, ale...

:-D;-):yes:

majda 2 :yes::yes:, taky se směju, jak ulítlá. Jak vidíš, přidala jsem schválně podobný recept "Krkovice v bránici", pááč mne napadlo, že málokdo bude vědět, co je to nec. U nás téměř v každém řeznictví, díky-Bohu, aspoň něco. Kdysi jsem nerozuměla tady blízko Polska, když přede mnou někdo říkal u řezníkal-"dajtě mi kyns z tego pierka" a "mutě gynši":-?:-)):-D Takže i já jsem slovo nec slyšela poprvé tak před 30 lety. Ale vím, že je to bránice;-). Jo a ty máš plus, samozřejmě;-):yes:

Musím se tomu smát,jakou diskuzi jsem rozpoutala slovem NEC neboli bránice,to je asi spisovné.Bydlím na Opavsku,tady se tomu říká nec.Koupila jsem bránici i v Globuse,ale už dávněji,teď nevím jestli ji mají.Chce to se zeptát u půltového prodeje masa,ale raději použijte název bránice.

Bránice je k sehnání v řeznictví spíš na vesnicích, nebo menších městech. Sama o sobě je spíš nepříjemně cítit, protože se myslím odřezává od vnitřního sádla a já ji hodně vymáchám, než ji použiji. Její výhoda je jen v tom, že drží sekanou pěkně pohromadě...

Ještě nikdy jsem v obchodě neviděla ani nec,ani bránici,ani košilku nebo jak se to všechno nazývá a hrozně ráda bych v tom maso ochutnala,protože na fotce to vypadá skvěle...:-(:-p:-D:-D:yes:

Nec-sítˇ se v Němčině říká Netz (vyslovuje se nec)
Vypadá to moc báječně, dávám bodík:yes::yes::yes:

Majdo 2, člověk se stále učí, že té siťce se říká nec, to slyším poprvé v životě:-ONení to spíš nějaký oblastní název:-?
Jinak máš ode mne zaručenýho 5.boda:yes:

Už vím už jsem si to přečetla.

Můžete mi někdo napsat co je to NEC.Děkuji

No,koukám,jsem tu nová,tak ještě neseznámená se vším i včera jsem měla okamžitou pomoc,když se mi nezobrázily fotky a já nevěděla jak je dodatečně přidát.Jsou tu fajn lidičky,díky!

Majdo, Tom má pravdu, to je na těchto stránkách moc fajn, že si tu vzájemně poradíme ;-)

Díky Thome!:-))

majda2: Neomlouvej se, já znám bránici i jako nec, nevadí, i my ostatní uživatelé rádi pomužeme s vysvětlením, jsme tu koneckonců od toho , ne? :-K

Marně jsem uvažovala,jak se řekne necu jinak,až před chvíli se mi vzpomnělo,že bránice.Myslela jsem si,že to tak asi dopadne,jiný kraj,jiný mrav a taky názvosloví.Omlouvám se!:-O:-)

Tome, tu znám, jen jsem neznala slovo "nec", u nás se to nepoužívá:-)

zizala, hanka:
Ano, nec je vlastně bránice ... dá se koupit ve větších řeznictvích, balí se do ní většinou sekaná a podobně :-)

Taky jsem nejdřív koukala jak puk, v čem že ta krkovička je...rozumím tomu dobře, že to je tzv. košilka? Taková ta síťka, co má prase v břiše? :-8

Co je to nec? Vůbec nevím co mám roztáhnout a do čeho zabalit maso.:-8

Marynka: maj ji v Makru co vím, nedávno jsem také sháněla a nesehnala, u Nás je problém sehnat i ledvinky, tu to nikdo snad nejí či co:-S

dělám podobně ale podlévám pivíčkem:-)):yes:

:-p:-p:-p:-p To je bašta. Bohužel, nemohu sehnat blánu ani v menších řeznictvích. Takže ji mám jen po zabíjačce. V ní mají pokrmy neopakovatelnou chutˇ. Zkusím v pečící folii, pak vybalit a dočervenat. :yes::yes:

krásně sladěný+2:yes:,to by se papalo...škoda,že už máme po obědě...:yes::-K:yes:

Tématické fráze:
krkovice recept, anatomie prasete, krkovice recepty, anatomie vepře, prase domácí anatomie, krkovička recepty, krkovice v necu, krkovicka recept, recepty z krkovice, krkovička v bránici, maso v necu, řeznictví u krkovičky, vepř anatomie, vepřová nec, pečená krkovička v necu, sekana v necu, vepřové v necu, vepřová krkovice v necu, prase anatomie, nec pobřišnice

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř, koření grilovací, hořčice, křen, slanina anglická, sýr plátkový, paprika čerstvá červená, nec

Přidat fotografie receptu