Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oližprst II.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

svetlana47

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 409 kJ /
3 205 kcal
Bílkoviny72,91 g
Tuky77,87 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 2,16 g
Sodík 452 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy548,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme si do pěny nejprve žloutky s cukrem přidáme mouku, prášek do peč., kakao a nakonec sníh, dáme péci. Krok 2: Než se těsto upeče, tak si umícháme krém s másla a již vychladnuté nádivky. Krok 3: Tu pak naneseme na vychladlé těsto a na něj ušlehaný sníh a dáme do lednice ztuhnout.

Zveřejněno 16. 4. 2010

Poznámka autora svetlana47

Vypadá to možná složitě, ale je to hračka :)přeji vám dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oližprst II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eqo0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oližprst II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eqo0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Je dobrý,příště méně cukru,moc sladký:-p:yes:

Sodovka:U nás kolikrát ani nestačí ztuhnout :-)

Na Slovensku jsme tomuto moučníku říkali Murín v košeli. Dík za připomenutí a posílám + 6.:yes: Moučník je velice dobrý, jenom potřebuje pořádně ztuhnout na chladném místě. Proto ho maminka nejčastěji pekla v zimě.:-p

Světlanko, neomlouvej se:-) Žádný učený z nebe nespadl a mě se nedávno stalo totéž, co tobě, tak už si dávám pozor;-)

Jinak děkuji za bodíky všem a ať se vám daří je to vážně ňamka :-)

Ano jak píše Jana Remkova né nepeče se a pro Zdenku1 netušila jsem že ten moučník je tady ale pod jiným názvem kdybych to tušila nedala bych ho tady omlouvám se.

Recept na obližprst už tu je. Nebylo by lepší, dodat k němu foto, než vkládat další duplicitní recept. ? Jinak fotky máš pěkné, lákavé.:yes:

jarča (neregistrovaný/á) dovolím si odpovědět za Světlanu, ne,nepeče;-)

ten sníh se už nepeče?

Ten zákusek mám někde napsaný a ještě jsem neměla odvahu ho udělat. No, asi na něj dojde, konečně ho vidím!!;-):yes::yes:

:yes::-p

:-p:-p:yes:+3

taky dělám,je vynikající...:yes::yes:vždycky oblíznem i nosy,ne jenom prst...:-D:-D:yes:+2

Vypadá to nádherně,hned bych si dala,posílám prvního boda:yes:

Tématické fráze:
oliž prst, buchta oliž prst, oliš prst, moučník oliž prst, oliz prst recept, oliž si prst, řezy oliž prst, buchta oližprst, recept oliž prst, buchta oliž prsty, olišprst, řezy oližprst, řez oliž prst, zákusek oliž prst, buchta oliš prst, oliš prst recept, recept na oliz prst, voližprst, recept oliš prst, zákusek oližprst

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, mléko, mouka hladká, žloutek, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, cukr krupice, kakao granko

Přidat fotografie receptu