Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 410 kJ / 3 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,87 g |
| Tuky | 147,52 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 766 mg |
| Sůl | 2,41 g |
| Sacharidy | 388,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu.
Krok 2: Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě, prosátou mouku s práškem do pečiva nakonec sekané mandle, rozinky a lehce sníh z bílků. Do formy rozetřeme zhruba třetinu těsta, naskládáme těsně k sobě piškoty, pak rozetřeme další třetinu těsta, opět rozložíme piškoty a zakryjeme zbytkem těsta.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme asi zhruba 40-45 minut. Mám plynovou troubu, tak stupně nenapíšu.
Krok 4: Po vychlazení buď bábovku jen pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry.
Krok 5: Můžeme při přípravě postupovat i tím způsobem, že do pěny utřeme cukr, tuk a vejce a pak už jen mouku s práškem, mléko, rozinky a mandle.
Krok 6: Bábovka se lépe krájí druhý den. Při vrstvení se musíme snažit dát piškoty co jak nejvíce ke dnu formy, při pečení jsou vytlačovány nahoru k povrchu a jak se pak bábovka vyklopí, tak jsou spíše pak jen v dolní polovině.
Zveřejněno 18. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka "Piškotka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRyR
Moje poznámka
Bábovka "Piškotka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRyR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 20 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 23 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 1 hodinou
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 1 hodinou
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 2 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 4 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
piškotová bábovka s čokoládou,
bábovka s piškoty,
piškotová bábovka,
meruňková bábovka,
piškotová bábovka z hladké mouky,
výborná piškotová bábovka,
piskotova babovka s cokoladovou polevou,
bábovka plněná piškoty,
výborná bábovka piškotová,
tuk do babovky omega,
babovka s marmeladou,
babovka z omegy,
babovka s merunkovou marmeladou,
babovka s ricottou,
formy na pečení bábovky,
vrstvená bábovka,
top recepty bábovka s proužkem,
1/8 lt mleka,
1/8 lt,
babovka
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
mandle,
rozinky,
piškoty kakaové,
marmeláda pikantní,
tuk 100%,
kokos,
poleva čokoládová,
lupínky mandlové,
kůra pomerančová
Komentáře (14)
Těsto bylo lahodné a vláčné,fakt super!!!Určitě budu zkoušet s různými obměnami.Piškoty jsem měla klasické,ale příště je asi namočím do nějaké šťávy,vyplavaly mi opravdu až k vrcholu