Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldový podmáslový chléb

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 757 kJ /
3 049 kcal
Bílkoviny108,68 g
Tuky57,52 g
Vláknina67,28 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 8,47 g
Sůl20,06 g
Sacharidy490,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program celozrnný, velký, kůrka střední. Po zvukovém signálu přidáme semínka.

Zveřejněno 19. 4. 2010

Poznámka autorky Zdenka1

Pekla jsem v Eta Harmony. Kdo máte malou pekárnu, tak si upravte váhu, aby se vám to vešlo do té vaší.

Chlebík vydrží dlouho vláčný a měkký

Zdroj : Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový podmáslový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jY1R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldový podmáslový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jY1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Nejlepší chleba, jaký jsem kdy jedla. Jen jsem neměla podmáslí, tak jsem použila kefírové mléko.
Chleba je nadýchaný a opravdu vynikající.
Díky za výborný recept. :-K

Klára: děkuji:-K

Dobrý večer, prosím o radu. Dnes jsem zkoušela podmaslovo spaldovy chléb v domácí pekárně. Použila jsem 400 g spaldove chlebove mouky a 150 g spaldove hrubé. Těsto z počátku vypadalo báječne, dokonce i druhé kynuti dobré, ale už bylo vidět, ze těsto zřídlo. Ted se pece a vůbec nevyskocil, je sotva poloviční. Takze se asi srazil. Poradi někdo, kde jsem udělala chybu? Děkuji, Eva

Eva: myslím, že Tvůj komentář se netýká tohoto receptu. Použila jsi jinou mouku a také jsi nedodržela gramáž. V receptu je celkem 625 g mouky a ty uvádíš, že jsi dala 550 g. Zřejmě jsi měla těsto hodně řídké, proto se chlebík nepovedl. Jak píše Magdalenka, poměr surovin sypké a tekuté je třeba dodržet. Zkus to znovu, uvidíš, že se to naučíš.:yes:

Zobrazit starší odpověď

suslajda:Děkuji za vyzkoušení a fotku. Semínka přidávám slunečnicová, dýňová a lněná. Česnek mě dát nenapadlo, tak děkuji za dobrý tip. Příště ho tam vrazím také:-p;-)

pekla jsem skoro stejný chleba, přidala jsem navíc slunečnicová semínka a sušený česnek, jestli nevadí tak přidám fotku:yes:+6

Zdeni tenhle chlebík mi nějak unikl, asi ho zítra udělám:yes:

vypadá úžasně:-pasi vyzkouším,ale musím koupit špaldovou mouku,mám jen grahamovou:-S

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
špaldový chléb, špaldový chléb z domácí pekárny, špaldovy chleba, domací špaldový chléb, domácí chleba ze špaldové mouky, domácí chléb ze spaldove mouky, špaldový chléb recept, špaldový chleba z domácí pekárny, podmáslový chléb, domácí špaldový chleba, chleba ze spaldove mouky, špaldový chléb domácí pekárna, spaldovy chleb s podmaslim, spaldovy chleb v domaci pekarne, recept na chleba ze spaldove mouky, chléb ze špaldové mouky, chléb ze špaldové mouky, podmáslový chléb recept, špaldový chléb recepty, špaldový domácí chléb

Suroviny:
podmáslí, olej, sůl, cukr, mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí sušené, otruby pšeničné, semínka slunečnicová

Přidat fotografie receptu