Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové meruňkové řezy

V létě si s chutí dopřejeme dostatek čerstvého sezónního ovoce. Připravujeme zdravé smoothie, džusy a ovocné saláty, ale občas zatoužíme i po domácí české klasice. Udělejme si radost a pochutnejme si na meruňkové bublanině nebo ovocném koláči.

Hodnocení receptu je 5,0 (132×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 690 kJ /
6 379 kcal
Bílkoviny99,86 g
Tuky154,32 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 711 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy1 137,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny. Krok 2: Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Krok 3: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Na plech nalijeme polovinu těsta a přibližně 10 minut pečeme na 180 °C. Krok 4: Pak opatrně vytáhneme z trouby, na těsto rozložíme meruňky, které posypeme vanilkovým cukrem a strouhankou. Zalijeme zbytkem těsta a pečeme ještě asi 30–40 minut na 170 °C. Krok 5: Koláč hlídáme, protože každá trouba peče jinak. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Desatero rad na téma meruňky: Poradíme, jak si sladké plody nejvíce užít a správně je uskladnit

Zveřejněno 20. 4. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Moje hrníčkové recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové meruňkové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6g9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové meruňkové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6g9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (145)

Koláč byl šťavnatý a dobrý. Jen jsem nedávala strouhanku. Přidávám fotky - jen rychlé z mobilu

mirca75: Děkuji moc, fotky jsou moc hezké :-)

Dobré a rychlé<3

Ilona: :-8

Marcela Eliášová 31. 3. 2017 18:45
Právě jsem ji dopekla a je :yes:.Měla jsem jen mandarinky v konzervě a taky dobrý.Snad vydrží na snídani.<3

Marcela Eliášová: :-D:yes:

Včera vyzkoušeno a úspěch :-) Půl plechu zmizelo hned na snídani :-)

Valis: ;-)

Dala jsem méně cukru a trochu víc mouky,aby těsto nebylo řídké,jak tu někteří radili. Ale výsledek nicmoc. Buchta není vůbec nadýchaná a nechutná mi, příště se budu držet své osvědčené hrníčkové bublaniny.:-(

bberi: možná příště stačí dát méně mléka :) mě stačilo asi 1,5hrnku. 2 hrnky mi přišlo zbytečně moc

kristyx: Na vzhedu až tak nezáleží. Hlavně, že chutnalo;-)

Recept jsem vyzkoušela a uděluji bod :yes: parádní recept. Sice mé řezy nevypadají na oko tak pěkně, mam je poněkud.. Rozbředlejší :D Ale jsou moc dobré. Děkuji :)

Michelle_M: Já většinou peču v menším plechu, takže to je pak vyšší. ;-)

Michelle_M 13. 10. 2015 21:46
Tak jsem také musela vyzkoušet, ten styl "zapečení" spodního patra mě zaujal :-) Dala jsem 1,5 hrnku cukru a 3 hrnky mouky, hustota těsta mi přišla tak akorát, dobře se s ním pracovalo. Bohužel mám asi větší plech nebo menší hrnky :-p což mělo za následek to, že první půlka těsta vytvořila tenčí vrstvu, kterou jsem po deseti minutách už decentně přismahla :-D a druhá polovina těsta mi zcela nepokryla meruňky, takže jsem částečně přišla o ten efekt ovoce na řezu. Ale jinak chuťově je vynikající, těsto jemné a nadýchané. Příště použiju menší pekáček a nebude mít chybu :-) Zaujal mě nápad s obarvením druhé půlky kakaem nebo přidání tvarohové náplně, to musím vyzkoušet ;-)

hosta: děkuji :-)

Báječná, první buchta, kde ovoce nepropadá na dno - z ostružin, cukru méně, foto přidáno:yes:

dasa64: Cukr každý podle sebe.;-) Děkuji :-)

Opravdu vynikající,jen dám taky příště mín cukru:yes:

Suzuk: To mne moc těší :-)

Dávám bod. Řezy jsem dělala s jednou rukou v sádře a vyšly famózně. Místo meruněk jsem použila banán, jahody a avokádo a byly krásně barevné a jen se po nich zaprášilo. Na následující víkend dělám zas :yes:

Jana Remkova: Jani, tenhle recept zvládne desetileté krapet šikovnější děcko, když mu maminka, babička,... bude asistovat u horké trouby, aby se nespálilo. Takže problém bude asi opravdu jinde ;-)

Irule: Mne hned tak něco ze židle nezvedne, jen je mi líto, když se někomu něco nepovede a je to zaručeně moje vina;-)

Jana Remkova: no právě. I já jsem zrovna tyto řezy už dělala, jen tam byly broskve a problém žádnej jsem neměla:yes:. Bude to rukama, takže si z těchto komentářů nic nedělej ;-). Já se je snažím přecházet, ale tohle mě fakt "zvedlo ze židle" :no:

yaer: nenapsala jsi, CO se konkrétně nepovedlo:-(. Pokud byl moučník např. sražený, je třeba dávat pozor při prvním vytažení pekáče z trouby (před přidáním ovoce a druhé části těsta). Zbytečně s plechem nebouchat a nenechávat dlouho mimo zdroj tepla;-)
Jinak nevím, co jiného by se na tom dalo zkazit...:-O;-)
Jen já osobně dávám jen poloviční množství cukru, ale to je o individuální chuti:-)

Irule: Díky. Víš, je tady tolik přidaných fotek, jak lidi zkoušeli, že to člověka opravdu naštve :-(

yaer: no zrovna u receptů od Jany Remkové se mi nikdy:-! nestalo, že by se nepovedly nebo že by nám nechutnaly:-p. A že jsem jich už vyzkoušela!!!:-!
Ten problém bude asi někde jinde že?;-)

yaer: Tak to snad ne :-(

Zklamaná : nelze než souhlasit,že si z nás dělají srandu autoři ...že vás to baví sem psát recepty na vyhození budu se držet klasiky:-/

Januli-holky: Já děkuji za vyzkoušení :-)

Buchta je dokonalá, celé rodině moc chutná. Díky za vynikající recept.:-K

Vlaďka: Taky děkuji za vyzkoušení:-)

Tak právě jsem jí dopekla a vypadá úžasně... těsto bylo řidčí, ale dle návodu jsem ho předpekla, a nebyl problém... krásně voní, je nadýchaná, ano, cukru jsem dala jen 1 a 1/2 hrnku, a meruňky jsem trošku posypala skořicí... vynikající dávám plný počet a děkuji za recept :-p mňam

zklamana:Tuto buchtu dělám už mnoho let a nic nešlehám,vše prostě zamíchám postupně v řidší těsto a jen podle oka...Pak dám ovoce jaké ,kdo má rád a dám píct do trouby..A ,když je buchta do zlatova upečená,tak ji opatrně vyndám a nechám vychladnout a nakonec ji jemně posypu moučkovým cukrem...také hodně i záleži na prášku do pečiva...

zklamana:já vejce raději šlehám s krupicovým cukrem a problém s tím nemám. Podle mě je to lepší než s moučkovým. Myslím, že v tom to nebude.

zklamana: ale přece vidíte, kolik lidí tu buchtu peklo podle fotek!! A všem se povedla!:-O. Moc mne mrzí, že vám se nepovedla, opravdu :-S

Tématické fráze:
hrníčkové recepty, hrníčkové recepty moučníky na plech, meruňkové řezy, meruňková buchta hrničková, hrnickovy merunkovy kolac, vynikající meruňkový koláč, hrníčková buchta s merunkami, meruňkový hrníčkový koláč, meruňková buchta, rychlý hrníčkový meruňkový koláč., hrníčková merunkova buchta, merunková bublanina hrníčkový recept, meruňkový koláč hrníčkový, meruňkové řezy na plech, hrníčkový koláč s meruňkami, ovocné řezy na plech hrníčkové, hrníčkový merunkový koláč s tvarohem, řezy, tvarohové hrníčkové řezy nejlepší recepty, merunkova buchta s tvarohem hrnickova

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, meruňky, cukr vanilkový, strouhanka, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu