Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové gnocchi s rajskou omáčkou

Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka nebo brambory. Mohou mít tvar obláčků, oválný, diskovitý anebo i mušlovitý a jsou velké tak akorát na sousto. Vychutnejte si je třeba s rajskou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 888 kJ /
1 646 kcal
Bílkoviny53,51 g
Tuky56,96 g
Vláknina26,58 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 798 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy218,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady na omáčku dáme do kastrolu, ochutíme solí a pepřem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme asi 30 min. Krok 2: Mezitím si ve slané vodě uvaříme oloupané brambory. Potom je scedíme a prolisujeme do mísy. Krok 3: Přidáme mouku s máslem, muškátový oříšek, sůl a pepř, vejce a 40 g nastrouhaného parmazánu a zpracujeme těsto. Krok 4: Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na asi 2,5 cm kousky, které vaříme v osolené, vroucí vodě asi 5 min. (než vyplavou). Krok 5: Do tukem vymazané zapékací nádoby dáme vařené gnocchi, přelijeme trochou rajské omáčky a posypeme zbylým nastrouhaným parmazánem. Krok 6: Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň a grilujeme asi 5 min než začne sýr bublat. Ihned podáváme. Zbylou rajskou omáčku podáváme v omáčníku zvlášť.

TIP: Gnocchi - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 21. 4. 2010

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Bramborová kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové gnocchi s rajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlNq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové gnocchi s rajskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlNq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Vyzkoušeno a mohu jen doporučit <3

Můj muž si tyhle gnocchi tak zamiloval,že je chce i na sladko-prý jsou lepší než obyčejné bramborové šišky.Takže :yes::yes::yes::yes:

Zkoušela jsem udělat. Bylo to moc dobré, ty gnocchi jsem měla dost jemné - jak chuťově, tak konzistencí. Takže jsme víc sypali parmezánem :-p :yes:

:yes::-))

Xaver Bohuš 16. 1. 2012 17:00
Tenhle recept je prostě óbrmňmamka! Vařím to právě teď a nemůžu se dočkat. :-D

Konečeně recept na domácí gnocchi z brambor a ne ten kupovaný polotovar,super,děkuji.Receptů na gnocchi je tu snad 15 ale až na 2 jsou to všechno recepty pouze na omáčky nebo masa k gnocchi poněvadž všude dávají ty polotovary,horor.:-):-*:yes:

Krásná fotka:yes:a super receptík:-p+:yes::yes:

:-p:yes:+8

:-OMoc hezké fotky , ale to ty máš vždycky. Recept pěkný.+:yes::yes:

hmmm tak to můžu :-*:-p:-p:yes:

:yes:

Stydím se, ale já rajskou nevařím, protože jí neumím dochutit. Všichni mi říkají, jak je to lehké, ale já radši udělám svíčkovou. Je to paradox. Ale já se jednou odhodlám.
Hani - vím, že tohle není rajská klasika, tak to možná zkusím.;-)

:-O netuším, kde v názvu mám nějakou chybu:-
Papričko, tohle není klasická rajská, je to hrozně jednoduchý, všechno uvaříš, přecedíš a je to:-))

:yes::yes: Market?:-O Neumíš rajskou?:-O

Gnocchi milujeme, ale s rajskou jsem je ještě nedělala, protože neumím rajskou. Budu se muset vybičovat a zdolat i tuhle metu.;-)
Hani - :yes::yes:

Jako vždy originální!:yes::yes:

Tématické fráze:
bramborové noky s omáčkou, bramborové gnochi, gnocchi s omáčkou, gnocchi s rajčatovou omáčkou, omáčka na gnocchi, cnochi, bramborove noky s rajcatovou omackou, noky s rajskou omáčkou, bramborové noky gnocchi, bramboráky s omáčkou, noky s rajčatovou omáčkou, gnocchi recept, rajska omacka s noky, bramborové gnochi recept, noky s rajskou, bramborové noky na sladko, gnoči s rajčatovou omačkou, bramborové noky polotovar, bramborove noky s rajskou, bramborove noky

Suroviny:
protlak rajčatový, vývar masový, cibule, česnek, cukr, bobkový list, sušená bazalka, pepř mletý, sůl, brambory, mouka hrubá, máslo, parmazán, vejce, ořech muškátový, tuk rostlinný

Přidat fotografie receptu