Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betyna

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 732 kJ /
892 kcal
Bílkoviny28,60 g
Tuky74,77 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,79 g
Sacharidy22,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat. Krok 2: Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu. Přikrýt pokličkou a podusit do měkka. Krok 3: Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty. Krok 4: Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.

Je možné namísto králíka použít jakékoliv drůbeží maso.

Zveřejněno 21. 4. 2010

Poznámka autora Betyna

Nedejte se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové – tak rychle, jak rychle se podusí králík.

Ten správný šmak celému receptu dodá citrón a zelená petrželka!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y78K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík podle uzenáře – podle knihy Králík na 250 způsobů od Pavla Biška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y78K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jahoda - spařuje se horkou vodou, aby se maso "zatáhlo" a je pak uvnitř šťavnatější, ale nemusíš to dělat, můžeš ho třeba na tuku napřed opražit ze všech stran a pak podlít a bude to stejné.

Spagi, dík, aspoň Ty chápeš, jak to myslím :-K

jahoda já jsem to taky nikdy nedělala, možná je to jen zvyk. ;-)

Na králičím mase jsme vyrostli, ale nepřejedla jsem se ho.:-p Zajímavý recept, jen jsme ho nikdy nespařovali vřelou vodou. Není to škoda ho tak trestat:-)) To je tedy pro mě novinka a nevím ani proč se to dělá???:-O:yes:

Králičí recepty vítám.:yes::yes::yes:

Betynko, žížalka to ale myslela dobře - ona měla ten dlouhý název proto, aby bylo jasné, o čem je recept. Ty máš v názvu odkaz, odkud jsi čerpala, takže ten odkaz klidně jde do poznámky. Žížalka to nemyslela zle, ale klidně ten název tak nechej ;-);-)

zizalo - rozhodně asi jako tvůj recept: Tvarohové knedlíky se špenátem v omáčce ze sušených rajčat :-8 proč by měl vadit dlouhý název?

Marcelo tak to se mi líbí.:-)

Marcelo, nešlo by dát druhou část názvu do poznámky pod receptem? Takhle je to zbytečně dlouhé, ne? :-8

Hmmmmm, ukládám a za...3:yes::-*:-p;-)

Marci, tak to musí být dobrota!! Já moc ráda vařím králíka, pokud ho tedy seženu.. Samozřejmě, že super by byl domácí, ty v obchodech...:no:, ale co nadělám, když jiný není. Tohle si ukládám a určitě brzy vyzkouším, ikdyby s kuřetem;-):yes::yes:

Tak to musí být bašta:-):-8:yes:

Tématické fráze:
domácí šunka z králíka, králík na 250 způsobů, kuchařka králík na 250 způsobů, domaci uzenař, kaldoun z kralika, parky z kralika, králík na 100 způsobů, šunka z králíka recepty, sunka z kralika, jak spařit králíka, uzeni kralika, priprava uzeni kralika, šunka z králíka recept, kralici kucharka, králík v šouletu, soulet z kralika, příprava králíka na uzení, králík na sto způsobu, králík šunka, jak podusit kralika

Suroviny:
králík, šunka, žampióny, párky, cibule, tuk, máslo, smetana ke šlehání, bujón, šťáva citronová, sůl, pepř, petrželka zelená, mouka hladká

Přidat fotografie receptu