Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní lilková pomazánka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 423 kJ /
579 kcal
Bílkoviny2,48 g
Tuky55,44 g
Vláknina7,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky oloupeme, podlijeme vodou a dáme na 30 minut péct při 180°C. Nesolíme!! Krok 2: Po upečení vyloupneme semena - jde to snadno. Lilky vložíme do robota a sekacím nožem rozmělníme. Po částech přiléváme olej. Krok 3: Potom přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, spařená a oloupaná rajčata a česnek. Vše rozsekáme na jemnou kaši. Nakonec pomazánku opepříme, osolíme a vmícháme citronovou šťávu. Krok 4: Dáme vychladit a podáváme s pečivem.

Pomazánka je pikantní a není vhodná pro děti.

Pokud chceme pomazánku i pro děti, tak než přidáme cibuli a česnek dáme si trochu pomazánky stranou a potom do ní přimixujeme šunku nebo salám a vynecháme i pepř.

Zveřejněno 22. 4. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní lilková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99Wx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní lilková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99Wx

Marie

Komentáře (10)

Já nikdy nevyndavím semínka (zrníčka) z lilku, jsou chutná a obsahují spousty zdravých látek, tak proč se jich zbavovat. Vlastně zrníčka jsou základem lilkového kaviáru.:-K

tejaja:prilákala ma tvoja fotka. Neskutočná - vidím ešte aj nitky na obrúsku...:-K
(rec. poznám, robím.)

Najprv som len chválila, teraz chválim s vyskúšaním a pridaním bodu. :-) Je skutočne výborná. :yes:;-)

Pomazánka výborná :yes::yes::yes: len súhlasím s Lada (neregistrovaný/á) , prečo do detskej verzie šunku či salám ? :-O Deti by mali jesť aspoň tak zdravo ( ak nie zdravšie ) ako dospelí ;-)

akorat nevim, jestli je do detske verze rozumne davat sunku nebo salam, to uz tam radsi nasypu ten pepr nez jim davat takovy bordel. Jinak pomazanka vyborna

děkuji všem za komentáře i body
Ivano79 chuť je výborná :-)

kde je lilek je všechno dobré:yes:

Mám recept s rovnakými surovinami na baklažánový šalát,takže sa to nemixuje,iba zmieša.Ešte som to neskúšala,ale som zvedavá na tú chuť,ukladám si:-):yes:

mnam..bodik mas jasny :yes::-K

:-O:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
lilková pomazánka na topinky, baklažánová pomazánka, pomazanka z lilku, recepty pomazanka z lilku, pomazanky z lilku, recept na lilkovou pomazánku, lilkové recepty, pikantní pomazánky, lilková, baklažánový kaviár, liková pomazánka, lileková pomazánka, lilková paštika, lilková kaše, llková pomazánka, lilková pomazánka s rajčaty, pomazánka z pečeného lilku, lilkova pmazanka, lileková pomazánka recepty, turecká pomazánka

Suroviny:
lilek, rajče, cibule, česnek, olej, sůl, pepř, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu