Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní křidýlka Buffalo wings

Kuřecí křidélka se už dávno nepoužívají pouze jako surovina pro vývar. Jejich jemné maso a tučná kůžička přímo vybízí pro minutkovou úpravu na grilu, nebo ve fritéze. Odležením v pikantní marinádě navíc získají skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba marinování

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 925 kJ /
2 611 kcal
Bílkoviny184,71 g
Tuky205,14 g
Vláknina0,10 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,83 g
Sacharidy6,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si připravíme omáčku: Na pánvi na mírném ohni rozpustíme máslo, vmícháme koření Buffalo wings a zhruba po 2 minutách přilejeme pomerančový džus. Krok 2: Promícháme a očištěná kuřecí křidélka dáme do omáčky, promícháme a necháme stát, nejlépe přes noc. Krok 3: Po odležení křidélka vyjmeme z marinády a necháme okapat. Můžeme smažit ve fritéze, nebo grilovat. Jako příloha se hodí americké brambory, ale i chléb, bramborová kaše, hranolky atd.

TIP: Jak udělat skvělou marinádu na kuřecí maso

Zveřejněno 23. 4. 2010

Poznámka autorky ruzena

Recept je na obalu koření, já jsem si ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní křidýlka Buffalo wings

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrWJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní křidýlka Buffalo wings

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BrWJ

Marie

Komentáře (18)

Omlouvám se, moje nepozornost, už to vidím na fotkách:-8:-K

Prosím od jaké firmy je to koření:-?

Spasitel: To není jídlo z pytlíku, to je směs koření, klidně přece použij své domácí koření a dej recept

anonym:použila jsem různé recepty, nejen z koření, ale třeba i z balíčkového masa a rozhodně to není nic špatného. Každý si to přece může upravit. Navíc jasně že na koření je recept, kam se dá to koření, to je snad logický néééé. A kdyxž to někomu nechutná, ať vymyslí svůj recept a dá ho sem.

anonym: jekej zoufalec sem dá recept na jidlo z pytlíku :-((

ruzena: ja myslim ze ty recepty na obalech jsou uplne na ho*no a pro ty, co nemají fantazii. Je jasny, ze ho napise tak, aby tam bylo pouzito to koření.

Zase nějaký rejpal,:-//ale mně nerozhodí:-))já si za svým receptem stojím;-)a jestli jsi vildo cody(neregistr)tak dobrej kuchař,jak si myslíš,tak vlož svůj originální recept a zaregistruj se:- a předveď své umění:-Orecept je dělaný v základu přesně podle návodu na obalu,jen malinko upravený,takže si myslíš,že ti,co recepty dávají na obaly,to také neumí:-? tak se obrať na výrobce:-D:-D

vilda cody, tak nás pouč, jak se dělají správná Buffalo wings? Pokud víš, tak nám to prosím vysvětli, a pokud ne, tak tvůj komentář jaksi postrádá smysl....

vilda cody 13. 8. 2010 08:25
Tak tato receptura má s original Buffalo wings společný pouze název.

Růženko vypadá to skvěle.:yes::-p

:-K:yes:

Růženko, super:yes::yes: +

:yes::yes: + 5 :yes::yes:

úlalala...vypadá to senzačně...:yes::-K:yes:+:yes:

No Vybusná,někdy ty recepty na obalech ani nečteme a je to někdy škoda:-Dje vidět,že i na těch obalech jsou dobré věci:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
křidélka buffalo, buffalo kridelka, kuřecí křídélka buffalo, kuřecí křídla buffalo, buffalo omacka, eva máziková recept, kureci kridilka, kuřecí křidélka buffalo wings, pikantní kuřecí křidýlka, bufallo křidélka, kuřecí křídla buffalo wings, pikantní křidélka, křidýlka, buffalo křídla, kuřecí křidýlka buffalo, křidýlka bufalo, buffalo křidélka recept, bufalo kridylka, bufalo křidélka, pikantni kridilka

Suroviny:
křídla kuřecí, koření buffalo wings, máslo, džus pomerančový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu