Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s hromádkou

Šťavnatému plátku vepřové krkovice odolá opravdu málokdo. Navíc když ji zapečete se směsí slaniny a eidamu, její chuť pak bude o to zajímavější. Skvěle ji doplní třeba pečené brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 510 kJ /
839 kcal
Bílkoviny5,46 g
Tuky84,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy12,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. Eidam nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Krkovičku lehce naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Krok 3: V rozpálené pánvi opečeme krkovici do měkka. Poté maso vyndáme a dáme do zapékací mísy. Krok 4: V pánvi ve zbylém výpeku orestujeme cibuli. Přidáme slaninu a lehce poprášíme mletou paprikou spíše jen pro barvu, osolíme. Opékáme dorůžova. Krok 5: Těsně před odstavením z ohně do směsi přidáme Eidam, zamícháme a směsí poklademe opečené plátky masa. Krok 6: Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.

TIP: Jak udělat vepřovou krkovici v troubě?

Zveřejněno 24. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s hromádkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOvz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s hromádkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOvz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Děkuji za recept, manželovi moc chutnalo.:yes:

Dělala jsem na oběd a všichni jsme si moc pochutnali ???? rychlé, jednoduché a dobré. :yes:

Jirinka77: děkuji, že jste vyzkoušela:-K

Rychlé, jednoduché a hlavně chutné, měli jsme boule za ušima <3 přidala jsem nivu, hořčici kremžskou a jako přílohu opečené nové brambory :-Q :-Q :-Q

alus.s: tak to děkuji moc:-K

Vlastimil Mitrovský 13. 2. 2013 09:44
Vynikající s bramborem a tatarkou, budem dělat často!

Denisa: dělám také, mouka neopadává, nebo jen to nezbytné množství než to hodím na pánev, ta hořčice působí jakoby lepidlo, nebo jak to napsat ;-) a hlavně nepřipeče se nic, jen po nutném orestování hodíš do pekáče ;-):-p:yes:

Jak zabráníte tomu aby kůrka z mouky neopadala a nezačala se připékávat?;-(

Jindruska1: moc moc děkuji:-K

Děkuji za skvělý recept..:-8..velmi dobré jídlo..všichni jsme si moc pochutnali...:-):yes:..posílám bodík:yes:

vyskoušela jsem i s kuřecím a moc dobré,velká pochvala za recept:yes::-p

moc dobrý,vřele doporučuji,dala jsem trošku nivy:yes:

Janek, děkuji za pochvalu:-K a jsem ráda, že chutnalo

Naprosto perfektní, dobré a přitom nenáročné a rychlé. Mňam:-p:-p:-p Nezbylo:-!

MajkoM, děkuji že jsi vyzkoušela a že chutnalo, jsem tomu ráda:-K

Včera jsme měli k obědu, bylo to výborné.

Danielko, moc děkuji, že jsi vyzkoušela a za pochvalu taky:-K

Tématické fráze:
krkovička na pánvi, krkovička, zapečena krkovice babicovy dobroty, rychla krkovicka, krkovice recept, krkovice recepty, recepty z krkovice, krkovička recepty, krkovička na pánev, krkovička v bramboráku, krkovička na paprice, krkovička s tatarkou, krkovička z remosky, krkovička na panvy, krkovicka s bramboracky, užasná krkovička, recepty krkovička, krkovička s, krkovička s hromatkou, krkovička s hromádkou-recept

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, hořčice, mouka hladká, olej, cibule, slanina anglická, paprika sušená sladká, sýr eidam

Přidat fotografie receptu