Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rádin králík

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 009 kJ /
1 675 kcal
Bílkoviny21,19 g
Tuky155,97 g
Vláknina17,90 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,06 g
Sůl9,65 g
Sacharidy41,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Krok 2: Podlijeme vodou cca 2 dcl. Dáme péct na 200°C asi 1 hodinu pod pokličkou, pak dopečeme bez pokličky. Krok 3: Upečeného králíka vyndáme, pekáček dáme na plotnu a výpek odvaříme, podlijeme vodou podle toho, kolik chceme omáčky a rozmixujeme. Krok 4: Provaříme, dochutíme podravkou, solí a pepřem- ale většinou už není potřeba dochucovat. Zahustíme moukou s vodou a provaříme cca 10 minut, přidáme žampiony. Krok 5: Vypneme sporák, necháme chviličku odpářit a vmícháme smetanu.

Zveřejněno 27. 4. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme s HK, komu se nechce dělat omáčka, nemusí, je moc dobrý i jen tak upečený s chlebem :D Nepečeme ve skle, protože s ním pak nemůžeme na plotnu vařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rádin králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46X6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rádin králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46X6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dnes jsme si opravdu pochutnali,místo staročeského koření jsem dala jen bobkový list a nové koření.Chutnalo nám to víc než svíčková:yes::yes::yes:

S křenem zajímavé:-O, tolik dobrůtek, že to koření už vynechám. Zkusím:yes:6;-)

Jani přesně tak, samá kost i na huse je víc masa jak na těch zdechlinkách :-D

:-p:yes:

Bibi, "dostihoví koně" co?:-)):-D

bibinko určitě by to šlo z čehokoliv i z vepřové pečeně:yes:

Radulko, to je pěkný recept a myslím si, že by to šlo i s kuřetem-králíka totiž neseženu a ty kupovaný v marketech jsou jako zmrzlej kostlivec. Máš 3.boda:yes:

Králíky já můžu!!:-p;-):yes:

Ooooh!Jak božské to jídlo!:-8Moc,moc:yes:Dávám prvního boda:-p

Tématické fráze:
králík recepty, jak dlouho péct králíka, salám z králíka, na kolik péct králíka, vareni kralik, směs z králíka, vaření z králíka, jaké koření na králíka, králík recepty bezkonkurenční, kralik na křenu, jak dlouho vařit králíka, recepty na králika, jak dlouho vařit králíka, staročeský králík, jak péct králíka, domácí salám z králíka, recepty z králíka, králík recept, králíci salam, recept na kralíka

Suroviny:
stehno králičí, krenex, hořčice kremžská, cibule, česnek, špek, salám točený, žampiony sterilované, smetana na vaření, koření staročeské, sůl, pepř, podravka, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu