Jazyk vařený - vepřový
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 45 kJ / 11 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté jazyky dáme do tlakového hrnce s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne tlakový hrnec pískat, vaříme ještě 15 min.
Krok 2: Odkryjeme uvařené jazyky. Vyjmeme a na prkénku sloupneme povrchovou slupku. Lze horké, což jde krásně. Větší a starší jazyky rychle zchladíme na povrchu. Očištěné jazyky můžeme nakrájet na kousky nebo nechat vcelku. Dle uvážení.
Krok 3: Do zbylé vody dáme vařit nakrájenou zeleninu na polévku.
Krok 4: Brambory vaříme oloupané a v době vaření si na pánvičce a na sádle orestujeme cibulku dozlatova.
Krok 5: Brambory slijeme. Žádoucí část je možno využít do polévky, nebo můžeme slít veškerou vodu z brambor do polévky.
Krok 6: Brambory rozšťoucháme a vmícháme restovanou cibulku. Vmícháme podle chuti škvarky. Dosolíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 1. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Moje poznámka
Jazyk vařený - vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6WO7
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 3 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
vařený jazyk,
vařený jazyk recept,
uzený vepřový jazyk,
recepty z veproveho jazyka,
polévka z vepřového jazyka,
jak uvařit uzený vepřový jazyk,
úprava vepřového jazyka,
jak upravit uzeny hovezi jazyk,
příprava vepřového jazyka,
vaření vepřového jazyka,
jak uvařit jazyk,
veprovyjazyk,
jak dlouho vařit jazyk,
uzený vepřový jazyk recepty,
uzený vepřový jazyk recept,
jazyk recept,
jak oloupat jazyk,
jazyk recepty,
vařené jazyky,
vařený jazyk recept s omáčkou
Suroviny:
pepř celý,
koření nové koření,
ořech muškátový,
česnek,
sůl,
cibulka,
mrkev,
sůl,
celer,
petržel,
libeček,
pórek,
brokolice,
květák,
brambory,
sádlo,
škvarky,
cibule,
sůl
Komentáře (18)