Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané zelí - bez sterilování

Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Tělu tak dodáte plno zdraví prospěšných látek. Stačí vydržet 2-3 týdny a můžete se do něj pustit.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby odležení

20 min (20 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 979 kJ /
5 731 kcal
Bílkoviny113,73 g
Tuky274,93 g
Vláknina190,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 1,08 g
Sůl0,27 g
Sacharidy622,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na půlkolečka a smícháme s čerstvě nakrouhaným zelím. Krok 2: Přidáme křen, ocet, cukr, Deko a olej a vše řádně promísíme. Krok 3: Připravenou směs napěchujeme do čistých sklenic, hrdla sklenic dobře očistíme, uzavřeme čistými víčky a uložíme do chladu a temna. Nesterilujeme. Krok 4: Za 2-3 týdny můžeme začít konzumovat.

Zveřejněno 2. 5. 2010

Poznámka autorky Vera.a

Malý jogurt 150 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané zelí - bez sterilování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PjBz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané zelí - bez sterilování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PjBz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Leta ho dělám , je super :-)):-p

zajímavé vyzkouším

To vypadá zajímavě.Já dělám každý rok sterilované sladkokyselé zelí,ale dělám ho spoustu a než se to zavaří,tak to dost trvá.Tak to bych to mohla vyzkoušet,že?Tudíž,ukládám;-):-K

Do 1 sklenice o objemu 0,7 litru se nacpe cca 1 kg zelí.

Omlouvám se, špatně čtu, tak jen kolik je z toho sklenic. Díky :-)

Mohu vědět kolik je z tohoto množství sklenic a způsob a dobu sterilování? Děkuji

Znám ho moc dobře, je skutečně moc a moc dobré. Dělám ho každý rok. Má ale jednu velkou chybu, hrozně moc rychle zmizí a každý říká že ho ještě ani pořádně neochutnal.

Tématické fráze:
kysane zeli nakladani, zelí s pyrosiřičitanem, nakladane zeli do sklenic, nakladani kysaneho zeli, nakládání zelí do sklenic, sterilované zelí recept, zelí nakládané do sklenic, nakládáme zelí, recept na zelí sterilované sladkokyselé, sterilovane zeli, sterilovane zeli s pyrosiřičitanem, nakládané kysané zelí, sladkokyselé zelí, jak nakládat kysané zelí, sterilování zelí, zeli s pyrosulfitem, zelí bez sterilování, sterilování, sterilování kysaného zelí, kysané zelí recept

Suroviny:
cibule, zelí, ocet, jogurt, deko, cukr krupice, olej

Přidat fotografie receptu