Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím

Kdo by neměl rád mladou kachničku, s dozlatova upečenou křupavou kůrčičkou. Před pečením nezapomeňte dovnitř kachny vložit jablko a cibuli, které zajistí, že kachna bude mít lepší a šťavnatější chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 757 kJ /
4 961 kcal
Bílkoviny151,40 g
Tuky119,85 g
Vláknina46,59 g
Cholesterol 624 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,02 g
Sacharidy798,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu omyjeme, osolíme, okořeníme asi dvěma lžičkami staročeského koření - nešetříme. Aby byla kachna krásně provoněná, dáme koření i dovnitř. Krok 2: Jablko omyjeme a celé ho vložíme do kachny. Cibuli očistíme a celou ji také vložíme do kachny. Krok 3: Kachnu dáme do pekáčku prsíčky dolů, posypeme kousky špeku a dáme péct přiklopené na 2 hodiny do trouby na 180 °C. Krok 4: Dopečeme odklopené, abychom měli kůrčičku dozlatova, ještě 15-20 minut. Krok 5: Knedlíky: mouku dáme do vyšší mísy, osolíme, rozklepneme vejce, rozdrolíme kvasnice a podlejeme vlažným mlékem. Krok 6: Necháme chviličku odstát, aby vzešly kvasnice, pak zaděláme těsto a necháme cca 50 minut kynout. Krok 7: Rozdělíme na 4 části, vyválíme z nich na pomoučeném vále knedlíky a vaříme v osolené vodě po dvou cca 12-15 minut. Krok 8: Zelí: cibulku pokrájíme na jemno, osmahneme v hrnci a přidáme kmín. Krok 9: Dále přidáme pokrájené zelí s polovinou láku (pokud máme zelí z pytlíku, tak bez láku a propláchnuté - je hodně kyselé). Krok 10: Podusíme do měkka a ochutíme trochou cukru. Nakonec zelí poprášíme moukou a provaříme.

TIP: 17 nejlepších receptů s kachním masem

Zveřejněno 2. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jednu porci pro mne.:-D:-D Kacena je vzdy vyborna a se zelim jeste lepsi. Bod

Tématické fráze:
recept na kachnu, jak upéct kachnu, staročeská pečená kachna, koření na kachnu, staročeské zelí, mladá kachna recept, mladá kachna, kacena se zelim, pečená kachna po staročesku, kachna na kmíně, kachna se zelím, staročeska kačena, nadivana kačena, recept na kachnu se zelím, staročeské zelí recept, mladá kachna recepty, recept na staročeskou kachnu, jak péct kachnu, kachni stehna na zeli, kachna s knedlíkem

Suroviny:
kachna, koření staročeské, špek, jablko, cibule, sůl, zelí kysané, cibule, kmín celý, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, mléko, sůl, kvasnice

Přidat fotografie receptu