Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lístkový koláč s dýní

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirabelka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 025 kJ /
245 kcal
Bílkoviny4,41 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 52 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy52,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstem vyložíme předem vymaštěnou mísu z varného skla, nebo malý pekáček. Vyrobíme okraje, aby náplň nezatekla pod těsto. Krok 2: Na kousíčku másla a lžíci vody podusíme nastrouhanou tykev Hokkaidó, stačí tak 5 minut. Přidáme pár zrníček soli, vanilkový cukr a cukr. Necháme mírně zchladnout, pak přilijeme mléko, do kterého jsme rozmíchali vanilkový pudink. Krok 3: Náplň by měla mít hustotu asi jako řidší krupičná kaše, pečením to pudink zahustí. Náplň nalijeme na těsto. Ze zbytků těsta můžeme vyrobit třeba mřížky, nebo vykrájet ozdobné tvary. Krok 4: Pečeme v troubě při teplotě asi 200–220°C asi 20–25 minut. Toto těsto se mi velmi osvědčilo a koláč krásně naskočil. Omlouvám se za ten rustikální tvar. Koláč krásně voní po vanilce a másle.

Zveřejněno 3. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lístkový koláč s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRvD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lístkový koláč s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRvD

Marie

Komentáře (7)

:-K:yes:

:yes:

Vypadá moc pěkně :yes::yes:

Hovorově řečeno dýně = tykev. U nás se to nerozlišuje. Ale vlastně teď mě napadá, že někdo může mít pod pojmem dýně na mysli tu velikou oranžovou.....To jen, abych nevyvolala nějaký botanický spor:-*

Mirabelko, Hokkaido je dýně?:-O To jsem vůbec nevěděla:-O

Teď mají u nás Hypernově (Nymburk), dokonce v kvalitě BIO, kg stojí tuším kolem 50ti korun. Dělám z ní také polévku, rizoto, vždycky ji zpracuji do posledního kousku. Tykvím ZDAR:yes:

To vypadá úžasně, Hokkaido mám moc ráda :-p:yes:

Tématické fráze:
koláč s dýní, koláče s dýní, slaný koláč s dýní, koláč z dýně, dýně koláč, ozdobné dýně, kolač s dýní hokaido, misa ve tvaru dyne, jak vykrájet dýni, koláč dýně, koláč s dýně hokaido, jak vyrobit dýni, koláč s dýní a jablky, slaný koláš s dýní recepty, recepty z dýně hokkaido koláč, slaný koláč s dýní hokaido, recepty z oříškové dyně, kolac z dyne hokaido, koláč s dýně, koláč z hokkaido

Suroviny:
těsto listové, dýně hokkaido, cukr vanilkový, cukr krupice, sůl, máslo, pudink vanilkový, mléko

Přidat fotografie receptu