Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová směs

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Porce: dle velikosti sklenic

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 166 kJ /
5 537 kcal
Bílkoviny77,30 g
Tuky420,06 g
Vláknina170,40 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 401,98 g
Sůl1 004,50 g
Sacharidy294,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré váhy jsou uvedeny po očištění zeleniny. Krok 2: Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15 min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout, nesterilovat. Krok 3: Při použití pozor na již obsaženou sůl, ať nepřesolíte :) Krok 4: Nemusí se skladovat v lednici, ale je vhodné mít raději v chladnu (sklep, komora...). Krok 5: Výborný pomocník do polévek, omáček, pod maso atd.

Zveřejněno 3. 5. 2010

Poznámka autorky isindy

Zdroj: už asi 15 let mám ve svém sešitě receptů, netuším, odkud ke mně přišel

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRBQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRBQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Taky jsem to dřív dělala, ale poslední dobou si kořenovou zeleninu do polévek raději suším. V dobře těsnící velké sklenici yydrží na celou zimu. Jen to není vhodné pod maso. Začínám sušit na kamnech v období podzimu, až se začíná topit a tak ani nespotřebuji žádnou energii.:-)

Bibinka: děkuji ;-)

Isí, dobrej nápad a asi to začnu dělat každý rok, je to hodně rychlé a my zeleninové polévky rádi, možná tam mám něco navíc a o něco zase méně té zeleniny a výsledek bezva:yes: Dodávám ti fotky a k nim 9.bodík:yes:

TÉDA BIBI to máš zásobu zeleniny:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

Mám skoro stejný recept,ale ve skleničkách mi to první rok zkvasilo.Od té doby dělám zeleninu bez soli.Po chvíli podušení s máslem a vychladnutí,plním do mikrotenových sáčků.Uplácám obdélníkovou placku a tu hranou dlaně rozdělím na 4 až 6 čtverečků a dám zmrazit.Je to skladné a pak jen uloupnu do polévky potřebný kus .

Také jsem kdysi dělávala a je důležitý správný poměr soli.Stalo se mi jednou, že to brzy začalo kvasit a od té doby jsem do toho nešla.Když se přesolí, tak se zase nemůže moc toho použít, raději jsem dávala takto pomleté do mražáku:-) a bez soli

Jana, díky za upozornění, doplňuji

finneta - bohužel foto momentálně není, spotřebovala jsem vše a ještě jsem se nedokopala k nadělání dalších zásob...ale chystám se, chystám....;-), a pak fotku dodám...

Uvítám každý receptík na zpracování zeleninových výpěstků.Ukládám a jistě vyzkouším.Díky:yes:

Já si to představit umím, přesně tohle jsem kdysi hodně dělávala, Ovšem je třeba napsat, že když směs dáme do polévky, musíme dát pozor na solení!! Směs je pořádně slaná ;-):yes::yes:

škoda, že není fotka. to si pak člověk hned lépe představuje.:-D

Tématické fráze:
zeleninová směs, zeleninová směs recepty, zeleninové zavařeniny, zeleninová směs v soli, zeleninové směsi, zeleninová směs recept, zeleninová směs na zimu, zeleninová směs do mrazáku, směs zeleniny, zeleninove smesy, zeleninová zavařenina, zpracování zeleniny na zimu, skladné i zeleniny na na zimu, recepty na zeleninove smesi, směs ze zeleniny, recept zeleninová směs, zeleninové směsi recept, nakládaná zeleninová směs, smažená zelenina na skladování na na zimu, recepty ze zeleniny

Suroviny:
celer, mrkev, pastiňák, kedlubna, květák, cibule, česnek, nať celerová, nať petrželová, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu