Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Německé snad Švábské knedlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eva Mala Eva Mala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájet na kostičky, syrové brambory nastrouhat na jemno jako na bramborák. Nic neslejvat a smíchat dohromady. Krok 2: Knedlíky velké asi jako broskve vařím na pařáčku /a namočeném plátýnku/ asi 20 minut. Způsob vaření je nutné dodržet,aby se nerozvařily. /absence vajec/. Jsou výborné jak k vepřovému tak ke guláši. Recept je od Němky, která jezdí do teplických lázní.

Zveřejněno 5. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Německé snad Švábské knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqXY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Německé snad Švábské knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqXY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Drobek: Třaslavosti se opravdu bát nemusíte. Dělám je léta z letních brambor https://www.toprecepty.cz/recept/61279-letni-sezem..., máme je moc rádi. Spíše připomínají lehčí chlupaté knedlíky, takže trochu třepaté asi budou, ale zkuste přidat tu mouku a vajíčko.

Eva Mala: Já je znám jako chodské, ale to se nevylučuje - z Chodska do Německa jakoby kamenem dohodil! ;-)

už sem je udělala neměla jsem housky tak jsem nakrájela toustoví chléb nastrohané brambory trochu olivového oleje špetku bazalky trochu petželky sůl promíchala a mám hotovo sou víborné :-)

může se i přidat 1vajíčko? :-)

Daniela Šantorová 12. 12. 2016 13:45
ty vařím už léta. Ani jsem nevěděla, že jsou švábské. Ale chci upozornit. Někdy je třeba housky víc než brambor. Záleží kolik mají brambory vody. prostě tam dám housky kolik se vejde. A vařít se musí ve vroucí vodě. Jak by se vám přestala chvíli vařit, tak se mohou rozvařit. Takže přidávat postupně, nebo vařit v páře.

Už mám v oblíbených;-)

Ty jsou pěkňounké...:-p;-), ukládám.:-)

Do knedlíků jsem přidala pažitku a kari, dělala jsem je menší a vařila jsem je 13 minut. Chtěla jsem je vyfotit samotné v míse /jedná se tu o knedlíky a ne o guláš/, ale bohužel, rodina byla rychlejší a než jsem popadla foťák, už byly v omáčce:-(.
Určitě je ale budu dělat častěji, tak vyfotím příště. Chutnali nám všem, jsou rychlé, levné:yes: /housky, brambory/ a hlavně je to zase něco jiného:-) Tak Evi díky a posílám aspoň nějaké fotky a samozřejmě je to za bodík:yes::yes: +

pro Drobka.Mazlavé nejsou protože se vaří na páře.Vařené ve vodě by jistě byly, ale spíš by se rozvařily.Měla jsem z počátku stejné obavy a teď např.ke guláši nic jiného celá rodina nechce.Zkuste třeba jen 2 housky a dva větší brambory. Eva

Mám trochu obavu že z toho budou pravé bavorské, trochu rosolovité, třepavé a trošku mazlavé knedle. Tak ty já prosím nemusím, radši český bramborový, i bavorské pečeni na černém pivu. Pokud se mýlím, dejte mi vědět, jo? Recept totiž vypadá snadno proveditelně. Díky.:-8

:yes::-K

Myslím, že tady máme už něco podobného. Já jsem je už několikrát dělala pod názvem "knedlíky speciál" a byly opravdu dobré:-p Evo, vítej mezi námi;-):-K

pro spagetku- je možná i bavorské,ta paní byla opravdu ze západního Německa.
pro Bibinku-myslím,že proto jsou tak jednoduché,naše knedle jsou přeci jen pracnější

Evo Malá, vítám tě mezi náma na Topkách a přeji ti, abys tu byla spokojená a aby se ti tu líbilo;-)-jsi členem naší Topácké rodiny, tak vzhůru mezi nás do pokecu:-D
Knedlíky vypadají, že by mohly být dobrý a za vyzkoušení určitě stojí. Já němce kdysi učila dělat naše knedlíky a vůbec to nezvládali:-))Dávám ti 3.boda:yes:

Evi, můj muž by řekl, houby švábský, naše,bavorský :-D:-D:-D, jinak znám :-p:yes::yes: Dávám tam libeček,trochu kurkumy, kari mu v tomhle nejede, jinak jo nemá chybu :yes:

už to vidím, zítra mám dělat "klendlíky:-O", tak vyzkouším tyto:yes::-p

Tématické fráze:
německé bramborové knedlíky, německý bramborový knedlík, knedlíky ke guláši, knedlík ke guláši, švábské sýrové knedlíky, německá kuchařka, bramborové knedlíky nemecke, německé brambory, německý guláš, bramborovy knedlik nemecky, nemecke chlupate knedliky, velikonoční přání německy, přání k velikonocům německy, švábské bramborové knedlíky, švábský bramborový salát, nemecky bramborovy knedlik recept, německé bramborové knedlíky s houskou recept, německý bramborový knedlíky, knedle ke guláši, pravej drbak

Suroviny:
houska, sůl, koření kari

Přidat fotografie receptu