Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba z Vysočiny

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 pecen

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 891 kJ /
1 169 kcal
Bílkoviny28,45 g
Tuky20,99 g
Vláknina28,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy202,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pečky dáme suroviny jak jsou za sebou napsané. Nastavíme velikost střední, barvu tmavší a péct na klasik. Krok 2: Já si chleba v pečce nastavím na program Těsto a pak peču v troubě - ty tvary z pečky se mi prostě nelíbí.

Zveřejněno 5. 5. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Dobré je dát do chleba také nasekané vlašské ořechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba z Vysočiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8gz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chleba z Vysočiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8gz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Chleba jsem v žádné nádobě nepekla. Měla jsem ho volně na plechu. Myslela jsem si, že když se to peče v nádobě, tak ta kůrka na bocích není to pravé. Nebo se mýlím? Chtěla bych mít chleba, jak z obchodu a nějak to není ono:-S

Mi když těsto nakynulo,tak jsem udělala šišku,dala na plech s pečícím papírem,nechala ještě nakynout asi 15minut,přikryté útěrkou.CHleba jsem pekla v troubě,na pečícím papíru na 180°C na plechu a vedle chleba na plechu jsem měla postavený hrnek s vodou.:-))a před pečením ho propíchám několikrát špejlí.

BÍLKOVÁ, máš ho krásnej a podívej na můj rozkrojený, taky není bůchví jak vysokej, ale záleží na tom v čem ho pečeš. Já buď v Římském hrnci, nebo mám takový skleněný oválný pekáček a jednou jsem pekla v srnčím hřbetu, ale to mi zas připomínalo tu škatuli jako z pečky;-)

Bibinko je to:yes::yes::yes:

Vynikající. Jen jsem ho měla nižší. Jak to děláte, že máte takový krásný baculatý pecen. Poradí někdo...Dovolila jsem si přidat fotto:-)

:-K:yes:

Bibinko,chleba mám upečený,ještě nebyl docela vychladlý,už mi ho rozkrájeli,jen jsem zapomněla na potírání dát olej,zadělávala jsem to ručně(na DP mi praskl řemen),tak to nebude tak propracované,jinak chuť výborná:-p:yes:+9

Drobku, tím se jenom potvrzuje, že český člověk ať je kdekoliv si umí všechno vymyslet a nahradit;-)

:-) Nejen že se mi cihla z pekárny nelíbí na pohled, ale ono to nemá tu správnou kůrku, má to dole díry po vrtulkách. Tak jsem milou pekárnu vyhodil, zadělávám v normálním robotu. Ošatku jsem tady v Americku marně sháněl, všichni, i pekárny tu pečou cihly. A tak jsem to vyřešil litinovou pánví. Jde o to, aby se chleba "nerozutekl". To umí ta ošatka kterou nemám, ale i ta pánev to podrží do krásného bochníku. Průměr 20 cm, vyložená pečícím papírem, jaký to vynález.:-O

Drobku, pravdu díš, chlebík je pečený v troubě a jak píše Jikotka, mám ten samý problém, ta "cihla" z pekárny se mi nelíbí a připomíná mi to tousty a chleba, musí být chleba, buď pecen, nebo veka. Takže v pečce zadělávám na program těsto! Někdy to peču v Římském hrnci, někdy v pekáči z tvrzeného skla-jako tento;-);-);-)

Bibinko krásný chlebíček;-):-)+8:yes:

Chlebík vypadá moc hezky,ale není z pečky že ne :-? Drobku pořídila jsem si na chleba ošatku a v pekárně pouze zadělávám,nepřišla jsem na chuť tomu tvaru z pekárny :-8:-8:-8:-D

:yes::yes:

:-p Bibinko,. chlebíček vypadá přenáramně. Jen mi prozraď kde sehnat pekárnu co nepeče cihly? Asi to půjde do trouby, protože už podle ingrediencí je to dobrota.:-))

Povedený chlebík:-*:yes:

Tématické fráze:
potírání chleba, potirani chleba pri peceni, pekáč na chleba, chléb vysočina, domácí pečení chleba, chleba v pekáči, pečení chleba v troubě, pravý domácí chleb, pekac na peceni chleba, český chléb recept, potírání chleba před pečením, jak postavit pec na chleba, domácí chléb v troubě, potírání chleba recept, chleba vysočina, pekáče na chleba, potírání chleba vodou, chleba z vysočiny, cesky chleba recept, domácí chléb pečený v troubě

Suroviny:
voda, ocet, sůl, cukr, kmín celý, kmín drcený, droždí, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, olej, ocet,

Přidat fotografie receptu