Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená vepřová játra

Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní chod, nebo za studena s chlebem jako skvělou večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 020 kJ /
1 439 kcal
Bílkoviny215,70 g
Tuky45,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,73 g
Sodík 1,22 g
Sůl3,53 g
Sacharidy40,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra dobře opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá. Můžeme je pouze opepřit. Krok 2: Nachystáme na klasický trojobal hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Krok 3: Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu z obou stran do zlaté barvy. Krok 4: Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Krok 5: Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem. Výborná jsou i s chlebem za studena.

TIP: Jak nejlépe zpracovat vnitřnosti

Zveřejněno 5. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgmG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgmG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Proč by se jako nemohly játra solit??? Namočte játra na 2 hodiny do mléka a pak s nima můžete dělat co chcete. Solit, kečupovat, glutamanovat,...
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.

tara23: To já drůbeží játra také běžně solím, ale tentokrát jsem dělal vepřové a jak už jsem psal níže, nemusíme se bát je předem posolit. Játra opravdu neztvrdnou.:-):-K Jinak, já vajíčka na obalování nikdy nesolím, hlavně z toho důvodu, že zbytek vajíčka pak dostane za odměnu můj pejsek, takže sůl NE.:-K

kuřecí játra normálně solím, když dělám smažená vepřová solím vajíčko

Tak jsem si je udělal k obědu a fakt moc dobrý,<3:yes: A jen tak mimochodem, zkusil jsem jeden kousek jater před obalením osolit a ve výsledku, žádný rozdíl. :-Q Chutnaly stejně výborně oboje a i ten posolený před obalením vůbec nebyl tvrdý. :-K <3 Takže od nynějška se už nebudu zdráhat játra osolit předem.:yes::-) Přidávám i foto.:-K

:-)<3:yes::-K

Jaroslav.. 14. 8. 2014 09:51
to že se játra nemají solit předem je jen kec a pověra ;-)
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký :yes:

savlinka:... ten se má :))))

dnes je měl manžel k obědu;-)

Ivana79:
:yes::yes::yes:;-)

Pridávam fotku a bod :yes: túto úpravu pečienky moc nepoužívam ale občas to príde vhod a je to moooc dobré :-p

Tak na mě vykouknul tento recept v náhodných. Musím si objednat játra u řezníka, vyzkouším telecí. Už mě honí mlsná víc než měsíc....Vodochodský jednou v TV říkal, že nesolit játra je pověra, ale raději solit nebudu.;-)

jj, napíši, jen jsem upozornila, že není metr na všechny stejně.

Pokud máš jahodo pocit, že je tu nějaké nakládané maso vícekrát, tak to autorovi pod recept napiš.

Když používat vyhledávání, tak pro všechny:-//. Játra jsou tady 4x, ale nakládané masíčko xxxxxxx ;-(:-D :yes:

Otíku:-Kať je tu receptík či není, nad Tvé fotografie tu jen tak někdo není;-)a protože játra také smažíme:-p, má drahá polovička je přímo miluje:-K...5.tý bodík už tam je;-):yes:

Otíku, máš pravdu, je to klasika, která nikdy nezklame, jen taková malilinkatá reklamace v surovinách nemáš napsanou strouhanku;-)i když by to každého napadlo. Dávám 4.bodík:yes:

Použij vyhledávání Colombo;-)Ovšem foto máš, jako vždy, luxusní.

Tak to bych si taky dala.:-K Netušila jsem,že játra při smažení znásobí objem.Mně dycky přišlo,že se spíš smrsknou...:-O

Tématické fráze:
smažená játra, obalovana jatra, obalovaná smažená játra, vepřová játra obalovaná, smažená játra recept, smažené játra, obalovaná vepřová játra, obalované játra, játra v trojobalu, vepřová játra v trojobalu, vepřová játra, obalovaný játra, vepřové játra, vepřová játra recepty, vepřová játra recept, smazeny jatra, smazene jatra recept, játra smažená, smažená játra v trojobalu, smažení jater

Suroviny:
játra vepřová, mouka hladká, vejce, strouhanka, pepř mletý, sůl, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu