Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso na česneku se zeleninou-(Parní hrnec)

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme,(víc, než jsme zvyklí), potřeme česnekem, pokapeme z obou stran worcesterem a sojovou omáčkou, opepříme, okořeníme majoránkou. Pokud máme čas, takto upravený plátek necháme přes noc v lednici. Krok 2: Do parní nádoby dáme maximální množství vody(až po rysku) a na první patro hrnce uložíme maso. Krok 3: Druhé patro naplníme osolenými bramborami, nakrájenými na plátky a zapneme časovač na 20 minut. Po dokončení programu přidáme na brambory osolenou zeleninu a nastavíme dalších 20 minut. Po úplném dokončení necháme vše ještě chvíli jen tak dojít v parním hrnci. Krok 4: Kdo nutně potřebuje k jídlu šťávu, může si ji vyrobit z vývaru, který je pod spodní nádobou.(viz foto) Je to vlastně vývar z toho, co v hrnci paříme a má to moc dobrou chuť. takže stačí trochu mouky a provařit.

Zveřejněno 6. 5. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na česneku se zeleninou-(Parní hrnec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPxX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso na česneku se zeleninou-(Parní hrnec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPxX

Marie

Komentáře (20)

manjanaspecial: Zkus, vůbec to nebylo špatné!;-)

...a bodík posílám a recept brzo vyzkouším! :-)

Já osobně jsem za každičký recept na parní hrnec ráda. Dostali jsme ho pod stromeček a brambory + masíčko už jenom v něm! Zeleninu jsme ještě nezkoušeli, ale jen ta chuť brambor se nedá srovnat... :yes: Nerada experimentuju neboť to většinou skončilo katastrofálně a bylo mi toho jídla pak líto takže jedu radši na jistotu! ;-)

jaspinn tak to je super!!! Pokud budeš mít nějaký dobrý recept, přidej ho tady;-), já taky zatím experimentuji;-)

Jani (jmenovkyně:-) ) mám úplně stejný hrnec jako ty, asi půl roku - brambory jsem se naučila vůbec nesolit, jsou daleko lepší a chuťově výraznější - samozřejmě nejlepší jsou rané ty jarní namrzlé jsou blee
Zatím dělám hlavně kuře a ryby - to si pochutnává i rodinka, vepřové zkusím a na hovězí se chystám teď o víkendu - podle přání manži ho udělám na páře a pak jenom narychlo projedu pánví - tak uvidíme:-)

cardanka díky:-8

Jani:-K tak to tedy nemá chybu:yes:, jen nechápu, proč sem tak večer lezu:-((:no:, když nemohu po dnes vložených receptech popadnouti dechu:-*, k vyzkoušení ukládám a 12.bodíka zaslouženě posílám;-)

No, já teď budu experimentovat:-D, protože mi to jídlo z toho, mimo paprik, rajčat a cukety opravdu chutná;-)

Tak ten parní hrnec mne začíná lákat víc, jak domácí pekárna. Vypadá to moc dobře.:yes:+11

:-p:-p:-K:yes:

Jani díky!!! A co Tomáš?;-)

JANI...MŇAM TO JE PORCE PRO MĚ DĚKUJÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ:yes:

hafikov, tam není čemu rozumět:-)), jen mít recept. V poznámce mám odkaz, který mi poslala na diskuzi Iljusa. Tam vidíš všechno, jak má být. U toho hrnce zapínáš jen minutník, jako třeba vajíčko na uvaření brambor;-). Jen vědět, co a jak dlouho pařit;-). Ještě musím pohledat nějaký recept na hovězí. Koupila jsem si pro sebe krásný plátek hovězího z falešné svíčky. Děkuji všem za body:-):-K hanaa, taky jsem postrádala recepty na parní hrnec a vím, že se určitě někomu budou hodit:-)

Jani zase mňamka.Vážně uvažuji,že si parní hrnec koupím.Jen tomu moc nerozumím,tak nevím jaký .Ale receptík ukládám.:yes:

Jani jsem ráda že konečně někdo přidal recept z parního hrnce. Dostala jsem ho k narozeninám a neumím v něm moc vařit i když pár pokusů bylo a dopadly docela dobře.Rodina si nestěžovala. Jídlo vypadá skvěle taky ho udělám.Dávám bodík.:yes::-))

Tématické fráze:
parní hrnec recepty, maso v lorně, maso na lorne, vepřové maso v parním hrnci, maso na lorně recept, veprove v parnim hrnci, lorna recepty, lorna na maso, maso v lorne recept, maso v grilovací lorně recepty, vepřové maso v tlakovém hrnci, maso v parním hrnci, vepřové maso na česneku, vepřové maso dietně, lorna recept, jaký parní hrnec, vepřové v páře, recepty lorna, maso do lorny, vepřové maso v lorně

Suroviny:
kotleta, pepř, majoránka, omáčka worcesterová, česnek, omáčka sojová, brambory, hrášek

Přidat fotografie receptu