Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehoučký pivní kváskový chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 677 kJ /
2 791 kcal
Bílkoviny87,15 g
Tuky37,90 g
Vláknina39,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,52 g
Sůl16,00 g
Sacharidy494,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný program.

Zveřejněno 6. 5. 2010

Poznámka autorky Marie Klara

Díky kombinaci kvásku, kvasnic a piva kyne dobře i bez cukru.

Chlebík je opravdu jako peříčko.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehoučký pivní kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79EG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehoučký pivní kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/79EG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pěkný chlebík:yes::yes: +

Marie Klara jejda, vůbec nemám v úmyslu tě vypískat!! Ani náhodou!!:-O My chleby z pekárny náhodou chutnají. Zatím asi nejlepší od Cathleen ten pivní;-)

Mě se Tvé chlebíky opravdu líbí;-):-K všechny vypadají moooc dobře:-K

mě se tvůj chlebík mooooc líbí:-8posílám další bod:-Kdívala jsem se na fota tvých ostatních chlebů-vypadají podobně možná proto,že tam dáváš celozrnnou,grahamovou či jim podobné mouky a to dělá takový typický reliéf na řezu chlebem..ne:-?ale chuť bude určitě různá a určitě dobrá:yes:jo,a já taky zkusím bez kvásku,páč,kdoví proč,mám před jeho výrobou respekt:-Dkrásný den všem:-K

Dík, Ivi, od odbornice chvála potěší :-8

Krása!!!:yes:+

Marie Klaro - máš moc pěkný ten chlebík. :yes::yes: Čím víc tu přibývá chlebů s kváskem, tak se odhodlávám si ho založit. Ještě jsem úplně nedozrála, ale už mám nakročeno ... :-D:-D Až se odhodlám, tak tenhle tvůj chlebíček určitě vyzkouším. ;-) +

Jani, připouštím, že na pohled se většina mých chlebů neliší. Na chuť už jsou rozdíly patrné a každý si může vybrat podle svých oblíbených surovin. Většinou je lepší se (alespoň v začátcích) inspirovat. A vidět zároveň výsledek na fotce mi taky připadá jako plus.

A zrovna tenhle chleba má úplně jinou konzistenci než většina ostatních, je opravdu jako peříčko. Isahu, vlhký je jen nepatrně po vyndání z pekárny a hutný ani trochu. A taky jsem výjimečně vynechala semínka, která moje dcera zbožňuje.

Přesto mě, holky, klidně vypískejte ;-)

Marie Klara:-Kjá sama pekárnu doamácí ještě nemám:-//, ale receptík je pěkně napsaný, prima zdokumentovaný, tak už jen 3+;-)

mně také - to je tou pekárnou, vše stejný tvar a barva...navíc mi všechny chleby z pekárny přijdou moc hutné a vlhké....ale těsta jsou zajímavá, vyzkouším v pekárně jen vypracovat a vykynout a pak péct v troubě na plechu bochník či kulatý pecen....a navrch přidat třeba nějaká semínka - pak bývá chleba s fajn kurkou a je nadýchanější :-)

Když mi se ty tvé chleby zdají všechny úplně stejné:-S

Tématické fráze:
kváskový chléb, čím nahradit kvasnice, pivní chléb, domácí kváskový chléb, pivní chleba, kváskový chléb recept, pečeme s etou, chleba z pivních kvasnic, jak nahradit kvasnice, pivní chléb s kváskem, jak nahradit kvasnice kváskem, chleb z pivnich kvasnic, kuchařka pečeme s etou, pivní chleba z domácí pékárny, pivní kvasnice, čím nahradit chleba, recepty kváskový chléb, kvaskový chléb recepty, pivni chleb recept, recept na kváskový chléb

Suroviny:
kvas žitný, pivo světlé, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, olej, otruby, sůl, kmín celý, kvasnice

Přidat fotografie receptu