Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steak (Parní hrnec)

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 044 kJ /
250 kcal
Bílkoviny9,04 g
Tuky1,11 g
Vláknina7,46 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy47,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky. Vložíme na spodní patro hrnce a paříme. Pokud máme pravou svíčkovou, stačí 40 minut, pokud falešnou, tak 50 minut. Na posledních 10 minut přidáme druhé patro se žampiony a fazolkami. Krok 2: Brambory ve slupce si omyjeme a povaříme do poloměkka. Pak je na čtvrtíme, naskládáme na mřížku pekáčku a potřeme 1 lžičkou olivového oleje s utřeným česnekem a dáme grilovat dorůžova. Krok 3: Kdo má rád, může si udělat dresing z jogurtu buď s česnekem, nebo třeba chilli omáčkou a hotové jídlo jím pokapat.

Zveřejněno 7. 5. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

ZDROJ-http://www.webnode.cz/w/varenivpare.webnode.cz/

Jen pro zajímavost, na 3 patře jsem pařila houskový knedlík pro přítele. Byl vynikající!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak (Parní hrnec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99J4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak (Parní hrnec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99J4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

GoGo (neregistrovaný/á) asi máš pravdu, ale maso je upravované v parním hrnci a tam je třeba jej osolit, jinak je opravdu plané a pozdějším solením nedosáhneme toho správného efektu, ani chuti.

Teda nechci kritizovat něco, co jsem neochutnal, ale pravou svíčkovou před zpracováním nasolit a posypat kořením na steaky, to se mně zdá hodně zvrhlé.

:yes:+12:yes:

Drobek a kari (neregistrovaný/á) a máte teda nápad? Třeba hovězí v parním hrnci?:-))

Jani, já taky nechci tvrdit že neumíš vařit, opak je pravdou.:-K
To si někdo někde pěkně popletl pojmy, vlastně názvy. ;-)

taky jen čumim,steak je steak,tady tomu pokrmu bych dal jiný název určitě,je to zdravé to je jasný ale ,nevyrovná se to klasickýmu steaku přece,ženský neblázněte;-):-)tady ta flákota co je vyfocená ta je na pořádnou pánev rozehřátou,:-p

:yes::yes:

:yes::yes:

Spagi, já ten název nevymyslela;-). Je to název autora a proto jsem přidala i odkaz. Steak, nesteak, je to hovězí a není to holt kližka:-D

Já bych to určitě z pravé svíčkové nedělala, ale z pěkného zadního hovězího,(i když bych to asi taky stejkem nenazvala, ale to je na autorce.)Podobně dělám dušené hovězí s jogurtem, takže to dobré určitě bude.:yes:

No a já jen čumím.:-O Od kdy se říká vařenému (dušenému) hovězímu stejk?:-O:-O

yanull právě, že 40 minut a protože to nebyla pravá svíčková, tak to ještě malinko chtělo;-), ale rozhodně to nebyla žádná podrážka!! Snědla jsem to celé:-D
mandle (neregistrovaný/á) to je jasné, že ne, no, co naděláš, je to zase zdravější, netvrdím, že lepší;-).
hafikov no, snažím se, díky Iljusi mám nějaké odkazy a z hlavy mne napadají tak snad francouzské brambory, že bych dala šunku, třeba žampiony, nebo hlívu, nějakou zeleninu, celé bych to navrstvila a před dopařením těch 10 minutek rozšlehala bílky, nebo třeba i jeden žloutek a dva bílky spolu se sýrem nějakám 30% strouhaným, na to pak nějaký ten dresing z jogurtu a zase oběd, ne?:-)) Tak snad budeš pak spokojená. Já rozhodně jsem:-8

Jani, jak dlouho jsi tam měla to maso?

Jani ,tak jsem si parní hrnec dnes objednala.Tak doufám,že podobných lahůdek přidáš víc.:yes::yes::yes::yes:

dobrý den Jani,vypadá to krásně:yes:ale neni nad pravý propečený:-p

Jani,Ty si papkáš:-D:-p:yes:+6

Díky holky a zkuste, pokud budete mít možnost;-)

jo,taky dávám boda:-Ka navíc jsem se dověděla z dnešního pokecu,na co všechno je parní hrnec dobrý:-D

Jani, já jsem z pokecu syta duševní potravy, ale Tobě dávám za reálné jídlo další bodík :yes::-p

Bibi, neumíš počítat:-D:-))Á tak už jo!!! Cháááááááá!!

Jani, z toho parního hrnce to vypadá fakt hodně jedle a udělala si dobře, že sis ho vybrala. Jistě si si pochutnala. Máš 3boda:yes:

:-D:-)):-D holky, kdyby nebylo laskavosti našich adminů, nikdy bych si nepořídila;-)

Vypada to uzasne:-pAsi si poridim parni hrnec:yes::-K

Jani,tak koukám že se povedlo;-)a vypadá přenádherně.Posílám první bodík:-K:yes:

Tématické fráze:
parní hrnec recepty, recepty parní hrnec, hovězí stejk, stejk hovezi recept, hovězí maso v parním hrnci, hovězí v parním hrnci, steak z falesne svickove, falešná svíčková steak, hovězí stejk recept, hovězí falešná svíčková steak, parni hrnec kucharka, steak z hovězího krku, stejk hovezi, falešná svíčková recepty, recepty na parní hrnec, parní hrnec, hanger steak pohlreich, stejk recept, hovězí steak z falešné svíčkové, steaky z falešné svíčkově

Suroviny:
svíčková hovězí, sůl, pepř, koření steakové, žampióny, fazolky zelené, brambory, jogurt bílý, česnek

Přidat fotografie receptu