Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s mrkví, pórkem a tarhoňou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 897 kJ /
453 kcal
Bílkoviny94,45 g
Tuky4,25 g
Vláknina3,63 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kostky masa osmažíme na pánvi s trochou oleje, osolíme, opepříme, přidáme krájenou zeleninu a ještě chvilku restujeme. Krok 2: Tarhoňu na oleji osmahneme v hrnci do světle hněda, přidáme sůl, pokud chceme, tak i vegetu a vsypeme do ní obsah pánve. Krok 3: Promícháme, zalijeme odměřenou vřící vodou - na odměrku tarhoně dávám 1,5 odměrky vody - znovu promícháme, zakryjeme a necháme 5-7 min vařit. Krok 4: Vypneme a stále zakryté necháme 20 minut dojít.

Zveřejněno 11. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s mrkví, pórkem a tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6R5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s mrkví, pórkem a tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6R5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

No nevím.....Vypadá to moc hezky, tak jsem se do toho vrhnul taky... Akorát tarhoňu vařím už 25 minut a je stále tvrdá a tvrdá.....

Dnes jsem dělala,ale měla jsem jen těstovinovou rýži:-p,bylo to výborné:yes: a přidávám fotku:-8

supr taky prubnu :-p

Cathleen úžasná bašta a přitom velice jednoduchá a rychlá úprava.:-p Opravdu:yes: Snědlo se vše do posledního drobečku a malá měla boule za ušima jak do sebe tlačila:-D No..néé jen malá:-)):-)) Doporučuji:yes::yes: Bodík už jsem dala a dovoluji si přidat foto:-) Použila jsem Moravské uzené a bílou část pórku. Proto mi ten pórek na fotce nějak nevynikl.;-)

jéé a já jsem si tarhoňu vždycky představovala ouplně jinak:-Sjakoby když se dělá kapaní do polévky,tohle mi připomíná i jáhly:-D:-)určitě to musí být skvělé:yes:

To vypadá jak perličky :yes:+

cathleen,vypadá to překrásně na tvé fotečce:yes:takže tarhoňa je těstovina,pochopila jsem to dobře:-?ale nevím,kde ji seženu..:-//je běžně k dostání:-?jinak bod:yes:to je jasné;-)

:-p:yes::yes:

No, to je už na pohled dobrota:-p:yes:

Moje deti túto tarhoňu volali "broky", varím často a rada. A ešte v obchodoch máme cestovinu "slovenská ryža" - neviem, či poznáte, drobné zrniečka, ale podlhovasté, pripomínajú tvarom zrnká ryže...

Musím se po tom mrknout. Díky za radu.:-K;-)

Miszo, první jsem měla dovezenou ze Slovenska, ale teď mám doma koupené dva druhy - od firmy Rosické těstoviny a Aro. Ti to nazývají Drobení - Tarhoňa.
Je to opravdu jídlo rychlé, dobré a nijak těžké.:yes:

Vypadá to nádherně:-p:yes: O Tarhoňe jsem ještě neslyšela:-O Zase něco nového. Prima;-)

Jednoduché a dobré :-p:-p:yes::yes:

Já jsem si tarhoňu kdysi dělala sama, když byly holky malé, měly ji rády a taky jsem na to měla čas...nedávno jsem ji viděla u nás v obchodě, tak si asi ulehčím práci a vyzkouším. Máš pěknou fotku ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
recepty s tarhonou, kuře s pórkem, kuře s mrkví, mrkev s pórkem, tarhoňa recept, kuře na mrkvi, pečené kuře s tarhonou, pečené kuře s porkem, recept s tarhonou, rosické těstoviny tarhoňa, recepty z tarhoňa, kuře s rýží a mrkví, tarhoňou, kuře s celerem aporkem, kuře na mrkvi s rýží, kuřecí maso s mrkví a porkem, s tarhonou, slovenská tarhoňa s kuřecím masem a mrkvi, tarhoňa recepty, kure na mrkve

Suroviny:
maso kuřecí, těstoviny tarhoňa, olej, mrkev, pórek, sůl, pepř, vegeta

Přidat fotografie receptu