Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na zelí a pivu

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kaja.f

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 238 kJ /
296 kcal
Bílkoviny9,88 g
Tuky1,17 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy38,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou. Krok 2: Maso osmahneme na špeku, až se zatáhne, vyndáme z kastrolu a osmahneme cibuli. Krok 3: Tu následně podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem, přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo a dusíme/pečeme zhruba 40 minut, až je maso měkké.

Zveřejněno 11. 5. 2010

Poznámka autora kaja.f

Upravila jsem si recept na vepřová žebírka, který jsem našla v nějakém starším čísle časopisu F.O.O.D.

Pekla jsem to v remosce a použila světlé pivo, ale myslím, že příště zkusím spíš tmavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na zelí a pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkQM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na zelí a pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkQM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

dobrotka;-)

Téééééda já žasnu:-O
Tohle určitě zkusím o víkendu a pozvu babičku:-D
ta by se tohodle mohla ujest!!:-D
Přidávám bodík a moc děkuji za recept:-K

Eliza: dekuji, jsou to krasne fotky :yes:

Díky za recept na nedělní oběd :-K, bylo to moc dobré. Poslala jsem pár obrázků, aby recept nebyl smutný...;-)

kaja.f díky, někdy jsem natvrdlá, ten bramborový knedlík mne mohl taky napadnout;-)

no, ja to vcera snedla i bez prilohy :-) ale asi bych k tomu udelala bramborovy knedlik..nebo i jenom brambory..
s tim zelim je to dobry napad, priste ho zkusim neproplachnout :yes:

Můžu ze zeptat, jaká je vhodná příloha? Jinak škoda, že už mám oběd na zítra vybraný, určitě vyzkouším;-):yes:

:yes:Výborná kombinace,mohu z vlastní zkušenosti potvrdit:-p

Já loni trochu přesolila kysané zelí, ale zásadně také neprolévám vodou, to raději ostrouhám jablko a zamíchám do zelí.
Ale k zelí patří pivo, dělám hodně receptů s pivem, je to lehce pikantní, takže ::yes:4 :-p;-)

:-p:-O:-K:yes:

:yes:+1.:yes: :-O Nepodlévám sice pivem, ale jen vodou, přesto je to nepřekonatelná mňamka. Do toho ještě zamíchat noky z těsta na chlupaté knedlíky a nemá to chybu.
Jen k tomu zelí - když ho propláchneš, odplavíš vitamíny - já ho jen sliji a vymačkám a pak podliji vodou. Slitou šťávu schovám, kdyby byla potřeba do zelí, zbytek vypiji.

Tématické fráze:
zelí na pivě, vepřové na zelí, zeli na pivu, recept zelí na pivě, veprove maso na svetlem pivu, vepřové na zelí a pivu, vepřové na pivu, vepřové v zelí, vepřové na pivu a zelí, maso na zelí a pivu, kysané zelí na pivě, vepřové maso na pivě, vepřové a zelí, vepřová žebra na zelí a na černém pivu, maso na zelí a pivě, vepřová žebírka na pivu, vepřove na pivě a zeli, recepty vepřové na zelí, maso na pivu a zeli, zeli v pivu

Suroviny:
bůček vepřový, zelí kysané, pivo světlé, cibule, špek, mouka hladká, paprika sušená sladká, pepř, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu