Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí steaky s kaštany

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenka-m

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 734 kJ /
1 849 kcal
Bílkoviny40,21 g
Tuky127,44 g
Vláknina16,24 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 8,34 g
Sůl22,18 g
Sacharidy127,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z odleželého masa nakrájíme asi 3 cm vysoké steaky, osolíme je, obalíme v rozdrceném pepři a pak je zabalíme do plátků slaniny. Upevníme je párátkem. Maso přikryjeme a necháme uležet. Krok 2: Mezitím si vezmeme kaštany, opláchneme je, slupku na povrchu několikrát nařízneme a vložíme je do vroucí vody. Vaříme doměkka asi 45 minut. Pak je scedíme a slupku oloupeme. Krok 3: Nyní maso opečeme na sádle z obou stran, vyndáme je a uložíme do misky s pokličkou. Vypečenou šťávu zasypeme moukou, opražíme, podlijeme vývarem, vložíme kaštany a podusíme. Steaky rozložíme na talíře, obložíme kaštany a přelijeme šťávou.

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

Podáváme s kroketami a salátem z čerstvé zeleniny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí steaky s kaštany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí steaky s kaštany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

No nezní to špatně ,asi se pozítří do toho pustím.ty kaštany mohou být i mražené ? Nebo čerstvé, teď neseženu.:-)

Tématické fráze:
srnčí maso recepty, srnčí recepty, srnčí maso, recepty srnčí maso, kucařka, recepty na srnčí, recepty na srnčí maso, příprava srnčího masa, recepty srnčí, srnčí recept, vařené jedlé kaštany, vaření kaštanú, maso s kaštany, vařené kaštany, steak ze srnčího hřbetu, top recepty steaky, steak ze srnčího, steak ze srnčího masa, jak upravit jedlé kaštany, srnci na kastanech

Suroviny:
hřbet srnčí, pepř čtyř barev, slanina anglická, kaštan jedlý, sádlo, mouka polohrubá, bujón

Přidat fotografie receptu