Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí sádlo - jeho zpracování

Kuřecí sádlo většinou končí v odpadu a to je velká škoda. Přitom i toto vyškvařené sádlo můžete dokonale využít. Samotné škvaření sádla by mělo probíhat co nejpomaleji, aby se tuk při škvaření nepřepaloval.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuře opláchneme a vytrháme z něj většinu sádla - nejvíce bývá v zadní části trupu. Krok 2: Dáme do kastrůlku, podlijeme lžicí vody a na malém plameni necháme škvařit za občasného míchání. Krok 3: Podle potřeby část tekutého sádla slijeme, zbytek necháme škvařit dál. Krok 4: Když škvarečky začínají růžovět, vybereme ty větší kusy, rozkrájíme je nadrobno, vrátíme zpět a doškvaříme. Krok 5: Pak sádlo scedíme, škvarečky vymačkáme a obojí používáme stejně, jako sádlo a škvarky vepřové. Krok 6: I toto sádlo, stejně jako vepřové, lze také škvařit v mikrovlnné troubě. Nejprve na poloviční výkon a přikryté. Čas nastavíme na 4-5 minut, pak promícháme, tekuté sádlo odlijeme a dál pokračujeme stejně, dokud není sádlo zcela vyškvařeno.

TIP: Co s drůbežím sádlem

Zveřejněno 13. 5. 2010

Poznámka autorky Nadja

V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat. Moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.

Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.

Škvaření sádla v mikrovlnce:

1/ http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17489

2/ http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sádlo - jeho zpracování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpvD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sádlo - jeho zpracování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpvD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za doplnění - určitě se dá udělat z jakékoliv drůbeže, asi nejznámější a nejchutnější je husí sádlo. ;-)

A už jste taky dělali sádlo z krůty? Je vynikající. A škvarky též. Stejný postup stejná dobrota jen jiná surovina. Chce to jen koupit celého krocana, pak toho je víc. Škvarky pak používám ke zlepšení chuti různých zapekanych jídel, neb jak známo, tuk je nositelem chuti! 🤩

Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.

Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?

:-K Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.

Dobrý nápad:yes:+10

Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.:-K

Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb :yes:

Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!:-O:yes:

:yes::-K:yes:+:yes:

:-O:yes: taky to vyhazuji..

Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik:yes:1:yes:

Tématické fráze:
slepičí sádlo, kraliči sadlo, kachní sádlo použití, krůtí sádlo, husí sádlo použití, sádlo ze slepice, co se slepičím sádlem, jak vyškvařit sádlo, sádlo z kuřete, využití kachního sádla, jak vyškvařit kachní sádlo, použití kachního sádla, buchty s králičím sádlem, co s králičím sádlem, vaření pro začátečníky, kruti sadlo pouziti, využití králíčího sádla, škvaření sádla slepičího, škvaření kachního sádla, použití králičího sádla

Suroviny:
kuře, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu