Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková polévka s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 975 kJ /
2 145 kcal
Bílkoviny68,79 g
Tuky58,52 g
Vláknina46,28 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy315,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohánku premyjeme horúcou vodou, zalejeme novou horúcou vodou, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín (alebo paplóna). Krok 2: Rebierka zalejeme 2 l vody a uvaríme do mäkka. Potom ich vyberieme a vo vývare uvaríme krúpy. Rebierka oberieme a mäso vložíme späť do vývaru. Pridáme mäkkú pohánku. Krok 3: Na troche oleja opražíme nadrobno narezanú cibuľu, opražíme na kocky narezané špekáčky alebo klobásu, vmiešame papriku. Zmes vlejeme do polievky. Ak je potrebné, dolejeme vodu. Krok 4: Polievku necháme asi 10 minút povariť, pridáme prelisovaný cesnak, majoránku, okoreníme, ak treba, dosolíme. Podávame s chlebom. Polievka má byť hustá.

Zveřejněno 13. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková polévka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRDP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková polévka s uzeným masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRDP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Pohánkovú múku pridávam do každého chleba, asi 100-150 g na 1 chlieb. Guláš nezahusťujem žiadnou múkou, ale tú bábovku alebo koláč skúsim, ak je to v pohode pri chlebe, musí byť aj pri koláči;-) Ďakujem;-):-D

Ahoj,nemám na PC moc času, ale časem něco uveřejním. Můžeš zkusit část klasické mouky nahradit moukou pohankovou. Peču z ní i dorty a zákuzky pro bezlepkáře. Nebo zkus bábovku, místo nudlí do polévky lámanku, zkus guláš zahustit pohankovou moukou. Je to jiná chuť, ale výborná. :-p Zatím pa.

:yes::-p;-)

jajikpusik, ani nevieš, ako ti to pestovanie pohánky závidím, ja som odkázaná na jej kupovanie v obchode, ale to nevadí. Prepláchujem podľa potreby, niektorá je tak špinavá, že je to priam nutnosťou ju najprv prepláchnuť. Neviem, čím to je, pretože to nie je od všetkých výrobcov. Teraz si už pozorne vyberám, tých "zlých" už poznám;-)
Môžem poprosiť nejaké recepty z pohánky ? Určite ich privíta viac ľudí, ďakujem;-):yes::-D

Ahoj, jsem pěstitel a milovník pohanky. Možná nevíš, že pohanka se nemá proplachovat, neboť zničíš léčivý rutein, který je výborný na kapiláry (cévy). Zkus to někdy bez propláchnutí a na ostro. Recept za 1. Ahoj.

:-p:-*:yes:

:-O:-p:yes::yes:

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
klasická pohanková polévka recept, pohanková polévka, rutein, pohanková polévka s uzeninou, zákuzky, cim nahradit kroupy, pohanková polévka z uzeného masa, kroupy s uzeným masem, polévka pohanková s uzeninou, uzená polévka s lámankou, pohankový dort, pohankové recepty, pohankova babovka, pohanková pizza, pohanková polévka s uzeniny, polévky z uzeného masa, recepty polévka pohanková, proplachovat lamanku, klasická pohanková polévka videorecept, polévka s uzeným masem

Suroviny:
pohanka, kroupy ječné, olej, cibule, paprika sušená sladká, žebra, sůl, pepř, majoránka, česnek, špekáček

Přidat fotografie receptu