Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 210 kJ /
5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu a olej, promícháme. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do žloutkové směsi. Následně do směsi prosejeme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Promícháme. Krok 3: Piškot pečeme na plechu po dobu maximálně 10 minut při teplotě 180 °C, nebo 15 minut při teplotě 170 °C. Po zchladnutí piškot potřeme marmeládou, která zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora. Krok 4: Připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Ještě do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký). Necháme vychladnout. Krok 5: Mezitím, než vychladne pudink, rozšleháme máslo s cukrem a po částech k němu pak přidáváme vychladlý pudink. Krém šleháme do běla a následně jej naneseme na marmeládou potřený piškot. Krok 6: Na krém pak navrstvíme vyšlehanou šlehačku s cukrem a kakaem. Krok 7: Ozdobíme dle fantazie.

TIP: Tipy, na přípravu klasické pařížské šlehačky

Zveřejněno 15. 5. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (218)

Pěkný recept… :yes: :-8

Chutné a nepříliš sladké. Ideální k nedělní kávě s návštěvou.

Vynikající! Dost špinavého nádobí, ale všem chutná. :-)

Výborné :-8

casino: Samozřejmě, že je rozdíl, jak uvádíte, já mám právě ráda tu lehčí formu ochucené kakaové šlehačky, proto ji takto nabízím v receptu. ;-)

Dovolím si upozornit, že v chuti je znatelný rozdíl mezi zde uvedenou NEVAŘENOU tzv. lehkou pařížskou šlehačkou a VAŘENOU pařížskou šlehačkou. Je to jako dudy a nebe :-8
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou :yes:

Fikina: ... zkuste dát jednu 1 lžíci a uvidíte, jak to bude chutnat. Podle přidáte ještě trochu, nebo také ne. Záleží, jak kvalitní kakao máte a jak máte rádi kakaové krémy. Je to na chuti každého. Ať se podaří a jste spokojená.:yes:

Alzbetina Prk.: Dobrý večer, kolik prosím ty čokolády.Chtěla bych to udělat podle Vás. Děkuji

Dobrý den, potřebuju poradit. Koupila jsem dvě 40% šlehačky (bílé, ne pařížské), takže do nich budu přidávat kakao, jak je uvedené v receptu. Ale píšete: výhoda 40% šlehačky je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku.
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.

Mikulicova: Ušleháte ji i jen s kakaem, ale to je potom šlehačka s kakaem. Na pařížskou bych určitě svařila šlehačky s čokoládou na vaření nebo s ledovými kaštany a po vychlazení pak vyšleháte krásně hustou, opravdu pařížskou šlehačku

Ten musím udělat, vypadá moc žravě!!!!:yes::yes::yes:

Vypadá to moc pěkně a hodně jedle :yes:

:yes: :yes: :yes: Pekla jsem už podruhé a opět slavily obrovský úspěch :-D skvělý recept :yes:

Řezy jsem upekla a byla jsem moc pochválená,byla to opravdu mňamka a přidala jsem i fotku:yes::-K

Vypada to lakave, zrovna jsem dopekla, tak zitra vyzkousim.:-)

Je to lákavé a hned udělám na oslavu:-)Jen mě tu udivují některé otázky kuchařek-cukrářek:-O,přeci spoustu si domyslím a pokud je nezkušená-omlouvám se ;-)

Tématické fráze:
skvělé řezy na oslavu, řezy s vaječným konakem, krém s vaječným likérem, vaječné řezy, co s vaječnými bílky, řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou, buchta s vaječným likérem, řezy z vaječného koňaku, recepty s vaječným likérem, super recepty na rezy, zákusek s vaječným likérem, řez s vaječným likérem, řezy z vaječného koňaku a šlehačky, máslový krém s vaječným likérem, pařížská šlehačka recept, krem z vaječného likéru, moučník s vaječným likérem, řezy s vaječným, řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou, s vaječným likérem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

Přidat fotografie receptu