Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté "steaky" s vejcem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 090 kJ /
1 216 kcal
Bílkoviny139,50 g
Tuky66,13 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 797 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Krok 3: K masu přidáme zchladlou osmaženou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a vše promícháme. Je-li směs řídká, přidáme strouhanku. Krok 4: Ze směsi vytvarujeme placičky a usmažíme je v rozehřátém tuku z obou stran. Krok 5: Zároveň připravíme i čtyři sázená vejce. Krok 6: Podáváme s bramborovou přílohou, se sázeným vejcem, troškou kečupu a doplníme čerstvou sezónní zeleninou.

TIP: Jak udělat mleté maso - rady a tipy

Zveřejněno 5. 3. 2008

Poznámka autorky lenka-m

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté "steaky" s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté "steaky" s vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tohle také dělávám, manža nemá rád tatarák, tak místo něj. Je to superdobré.

Boubelindo, moje řeč-jasný:yes:;-)

Ne svíčkovou opravdu ne, je opravdu drahá. Použila jsem hovězí zadní. ;-)

Je to jen můj názor, ale mlít maso ze svíčkové, to považuji skoro za hřích:-!:no:vždyť stačí pěkné zadní atd. To bych teda oplakala, kdyby svíčková projela mlýnkem;-(

Moc hezká fotka;-) Boubelino, jen se zeptám, možná hloupě-opravdu jsi použila na mletí svíčkovou? Já jsem se nedávno podívala na cenu, byl to takový kousíček masa a protočily se mi panenky, proto se ptám.;-)

Je to opravdu dobré, zase něco jiného než dělám. Dávám bodík a fotečku.:yes:

Tématické fráze:
steak z mleteho masa, steaky z mletého masa, hovězí steak z mletého masa, tatarák z mletého masa, vepřový tatarák, tatarak z veproveho, steak z mleteho hovězího, steak z mletého hovězího masa, stejk z mletého masa, steaky z mletého hovězího masa, hovězí steaky z mletého masa, příprava mletého masa, stejky z mletého masa, tatarák z vepřového masa, steak z mletého, mlete hovězi, mleté maso plněné vejcem, steaky z hovězího masa, vepřový tatarák recept, mleté maso s vejci

Suroviny:
hovězí zadní, plecko vepřové, cibule, olej, česnek, vejce, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej, vejce, kečup sladký

Přidat fotografie receptu