Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka mojí babičky

V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr ji zjemníme vysokoprocentní smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Blanka23

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

4-6 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 771 kJ /
662 kcal
Bílkoviny47,02 g
Tuky28,00 g
Vláknina19,49 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,35 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme zvlášť a dáme stranou. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a smažíme na oleji dosklovita. Krok 3: Přidáme mletou papriku a ihned podlijeme vodou. Krok 4: Přidáme maso nakrájené na kostičky, kmín, mletý pepř, bobkový list, nové koření a celý pepř. Dále utřený česnek. Krok 5: Když je maso na půl měkké, přidáme zelí. Krok 6: Polévku nakonec zahustíme záklechtkou, dobře provaříme alespoň po dobu 15 minut, přidáme uvařené brambory a smetanu.

TIP: Jak snadno rozmíchat záklechtku

Zveřejněno 23. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlj7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlj7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Uvařila jsem bez masa...výborná polévka :yes:

Moc hezká zelňačka. . . :yes: Brambory vždy vařím rovnou v polévce, není důvod je vařit zvlášť. ;-)

Vynikající!!!:-p

Petrželko fotka mi vůbec nevadí, klidně tam může zůstat.:-))

I já vařím brambory zvlášť,když se to vaří dohromady,tak většinou se dobře díky octu ze zelí neuvaří do měkka.Já dávám brambory včetně vody ve které jsem je vařila.A ještě přidávám kus uzeného na kostky nakrájet.Šlehačku dávám každému do talíře;-):-K+1:yes:

Tak jsem tuto polévečku udělala,vždycky jsem vařila brambory dohromady se zelím,ale takto je to mnohem lepší.Nahoru ještě osmažím nějakou dobrou klobásku.Blani,kdybys foto nechtěla,tak písni a smáznu.Bodík udělen již dříve:-K

robim skoro tak isto...akurat miesto zaklechtky davam len smotanu rozhabarkovanu s mukou

Zelňačka je mňamka, vaříme tři druhy, všchny skvělé.
přikládám foto - s mletým masem a pikantní klobáskou.
Klik :yes:;-)

Milujeme zelnačku,kvůli ní jsme si pořídily kamenák na zelí,na podzim namačkáme 40kg a do jara je fuč:-D:yes:

:-)Zelňačku máme rádi ve všech podobách;-)A tahle vypadá také moc zajímavě:yes:

zelnacka je vzdy perfekt, mam jeste par starych receptu ty nekdy pridam

Tématické fráze:
zelňačka podle babici, zelňačka recept, vynikající zelňačka s uzeným masem, vynikající zelňačka, zelňačka, hrnce klik, zelňačka bez masa, zelnačka podle babičky, zelňačka naší babičky, recept na zelnačku, klasicka zelnacka, zelnačka-recept, zelnacka recepty, babicova zelnacka, zelňačka s mletým masem, zelňačka z veproveho masa, zelňačka s klobáskou, kameňák na zelí, zelňačka foto, recept zelnacka

Suroviny:
cibule, paprika sušená sladká, maso vepřové, sůl, pepř mletý, kmín celý, bobkový list, česnek, koření nové koření, pepř celý, zelí kysané, brambory, smetana, mouka

Přidat fotografie receptu